Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Καταγγελία για φασιστικές επιθέσεις σε γονείς και μετανάστες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Θέμα: Καταγγελία για φασιστικές επιθέσεις σε γονείς και μετανάστες

Συνεχίζονται οι προκλητικές επιθέσεις φασιστικών στοιχείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Σεπολίων! 

Συγκεκριμένα, για μια ακόμη φορά μέλη του ΔΣ του συλλόγου γονέων του 144ου ΔΣ βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης.
Οι γονείς Ε.Χ. και Θ.Ν. γροθοκοπήθηκαν από τους Α.Μ. και Γ.Χ. γιατί κατηγορήθηκαν επειδή ο Σύλλογος Γονέων κάλεσε τους γονείς της Πακιστανικής κοινότητας που τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα τις Κυριακές στο 144ο ΔΣ, να συμβάλλουν στη γιορτή του σχολείου (τα ονόματα είναι στη διάθεση του σωματείου και κάθε ενδιαφερόμενου και θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά την ανακοίνωση του συλλόγου γονέων)! Μετά το επεισόδιο που έγινε μέσα στο χώρο του 144ου ΔΣ την ώρα αποχαιρετιστήριας γιορτής οι γονείς Ε.Χ. και Θ.Ν. που ξυλοκοπήθηκαν κατέθεσαν μήνυση.


1. Θεωρούμε ότι το επεισόδιο αυτό είναι συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε το σχολείο τον Νοέμβριο, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να το παραχωρήσει στην Πακιστανική κοινότητα για να κάνει μαθήματα στα παιδιά στη μητρική τους γλώσσα καθώς και ελληνικά στις μανάδες τους. Τότε οι φασίστες στην περιοχή, με απολύτως οργανωμένο και συντονισμένο τρόπο, προσπαθούν να δημιουργήσουν ρατσιστικό, ξενοφοβικό κλίμα στα πλαίσια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Η δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θέλησε να παρεμποδίσει τη λειτουργία του σχολείου της Πακιστανικής Κοινότητας με τον ίδιο τρόπο και για τους ίδιους λόγους που επιτέθηκε στα προσφυγόπουλα στο Ικόνιο και στο Πέραμα, στο 66ο Γυμνάσιο, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που χτύπησε τους συνδικαλιστές στο Πέραμα, που επιτέθηκε στο φοιτητή στο Μενίδι και στους μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Αλλά δεν το κατόρθωσε γιατί οι κάτοικοι στην περιοχή καθώς και δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες γειτονιάς, ανάμεσά τους ο Αριστοτέλης και η Λαϊκή Συνέλευση Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα καλωσόρισαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της πακιστανικής κοινότητας και δήλωσαν ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για να συμβάλλουν στην μόρφωση και την εκπαίδευσή τους, θεωρώντας όλα τα παιδιά, ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, φύλο, θρησκεία ή εθνικότητα.

Η επίθεση στους δύο γονείς από το Σύλλογο γονέων του 144ου ΔΣ Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις φασιστικές επιθέσεις που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας. Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει καταγγείλει πολλές επιθέσεις στην περιοχή των Σεπολίων και του Περιστερίου με πιο πρόσφατη αυτή που έγινε την Πέμπτη 7/6. Είναι φανερό ότι οι νεοναζί προσπαθούν να ξαναβγούν από την απομόνωση εκμεταλλευόμενοι την κλιμάκωση της εθνικιστικής υστερίας, την ασυλία που βρίσκουν τέτοιες επιθέσεις από την αστυνομία και το Υπουργείο προστασίας του πολίτη, όπως φάνηκε από την δίωξη των δύο φοιτητών που κατήγγειλαν την εμφάνιση όπλων στην περιοχή την ημέρα της έναρξης του πακιστανικού σχολείο, τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Ε.Ε στο προσφυγικό, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στην περιοχή εκπαιδεύονται νεαρά παιδιά στα τάγματα θανάτου! 

Καταγγέλλουμε την επίθεση στους δύο γονείς καθώς και στην ίδια τη σχολική μονάδα, καταγγέλλουμε τις επιθέσεις στους μετανάστες. Δηλώνουμε ότι θα περιφρουρήσουμε τα σχολεία μας και τους εκπαιδευτικούς του σωματείου μας από το ρατσισμό, τον τρόμο και το φασισμό.

Δηλώνουμε πως θα πράξουμε ό,τι περνάει από τα χέρια και την ψυχή μας, για να δυναμώσουν οι ιδέες μιας απελευθερωμένης, ανεξάρτητης, αδούλωτης, δημοκρατικής και χειραφετημένης κοινωνίας.

Συμμετέχουμε με απόφαση της τακτικής μας Γενικής Συνέλευσης στην αντιφασιστική διαδήλωση Τρίτη 19 Ιούνη, 7μ.μ που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μπουρναζίου και θα φτάσει στο γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια. Είναι χρέος του κάθε αντιφασίστα, του κάθε δημοκράτη, των εργαζόμενων, των νεολαίων, των γονιών και των εκπαιδευτικών της πόλης μας να προστατέψουμε τις γειτονιές μας από κάθε ρατσιστική, φασιστική και ξενοφοβική επίθεση.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ’40,
ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ
 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας
           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου