Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Για αυτά τα άθλια Προνόμια των Στρατιωτικών στάζουν οι φαντάροι στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις

Ήδη οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις έχουν ανοίξει για το πλατύ στρατιωτικό κοινό που αποτελούν οι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί-απόστρατοι και οι οικογένειες τους, παρέχοντας τη δυνατότητα φθηνών διακοπών.
Με αυτό τον τρόπο διατηρείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ένα ακραίο προνόμιο των στρατιωτικών στην πλάτη των φαντάρων, που ενώ υποχρεώθηκαν να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία που θα διαφύλαγε το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας, βρέθηκαν απλήρωτοι υπηρέτες στα ΚΑΑΥ.
Ταυτόχρονα πρόκειται για μια ακραία προσπάθεια εξαγοράς των φαντάρων καθώς τους παρέχεται ως διέξοδο από τη μαυρίλα των μονάδων της παραμεθορίου, στις οποίες η κατάσταση χειροτερεύει ακόμη περισσότερο καθώς η ελλιπής επάνδρωση οξύνεται από τις Αποσπάσεις ΚΑΑΥ.
Πιστεύουμε ότι τα προνόμια που απολαμβάνουν οι στρατιωτικοί θα πρέπει να γενικευτούν και να αγκαλιάσουν το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας, ανεξάρτητα φυλής-θρησκεύματος-εθνικότητας. Οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις πρέπει επιτέλους να λειτουργήσουν με καλοπληρωμένο, έμπειρο πολιτικό προσωπικό και να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή φαντάρων σε αυτά. 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΚΑΑΥ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ
ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ-ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥ ΚΑΙ ΕΞΙ (6) ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΣ…

«ΚΑΑΥ (Λειτουργία κατά τη Χειμερινή Περίοδο 2007-2008)
ΣΧΕΤ: ΠαΔ 9-24/2005/ΓΕΣ/70 ΕΓ
Γνωρίζεται ότι το ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2007-2008, (10 Νοεμβρίου 2007 έως 30 Απριλίου 2008), θα λειτουργεί για τους επισκέπτες κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και επίσημες αργίες, πλην των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς – Φώτων και Πάσχα, όπως παρακάτω:
Α. Θέρετρο
Από Παρασκευή 17:00 μέχρι 21:00 της Κυριακής.

Β. Κυλικείο
(1) Παρασκευή, από 18:00 μέχρι 23:00. (2) Σαββάτο, από 09:00 μέχρι 23:00.
(3) Κυριακή, από 09:00 μέχρι 21:00.

Γ. Εστιατόρια
Σάββατα-Κυριακές και Αργίες, μόνο κατά το μεσημέρι με φαγητά της ώρας.

2. Διάθεση Διαμερισμάτων
Α. Η διάθεση των οικημάτων θα γίνεται από την ΔΙΔΣΕ/ΑΣΔΥΣ, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερομένων (τηλ. 2107496173, 21074961780), μέχρι την 12:00 της προτελευταίας ημέρας που προηγείται των αργιών.
Β. Δικαίωμα κρατήσεως οικήματος και διανυκτέρευσης στο ΚΑΑΥ έχουν μόνο οι έχοντες δικαίωμα παραθερισμού και τα μέλη της οικογένειας τους σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1α του παραρτήματος «Α» του σχετικού.
Γ. Ως μέλη οικογένειας των δικαιούχων, που έχουν δικαίωμα εισόδου θεωρούνται:

(1) Η (ή ο) σύζυγος, τα παιδιά και τα εγγόνια αυτών.
(2) Οι γονείς και των δύο συζύγων.
(3) Άγαμα αδέλφια (ανεξαρτήτου φύλλου) των Αξκών-Ανθστών-Μον υπαξκών που διαμένουν ΜΟΝΙΜΑ με την οικογένεια τους και συντηρούνται από αυτόν (ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ).
(4) Η οικιακή βοηθός της οικογένειας των παραπάνω, πιστοποιούμενης της ιδιότητας της με απλή υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου.

Δ. Η είσοδος στο ΚΑΑΥ θα γίνεται με την επίδειξη του δελτίου ταυτότητας του δικαιούχου ή του ειδικού δελτίου εισόδου που εκδίδεται από την ΔΙΔΣΕ/ΑΣΔΥΣ. Τα μέλη των οικογενειών που καθορίζουν στην παράγραφο 3γ της παρούσας εισέρχονται στο ΚΑΑΥ, δείχνοντας το ειδικό δελτίο εισόδου στο οποίο αναγράφονται ονομαστικά. Η είσοδος χωρίς το δελτίο αυτό επιτρέπεται μόνο όταν συνοδεύονται από τον δικαιούχο.

Ε. Το μίσθωμα του οικήματος για κάθε διανυκτέρευση θα είναι το αντίστοιχο της θερινής περιόδου και θα καταβάλλεται στο ΚΑΑΥ με την παραλαβή των κλειδιών του διαμερίσματος, βάσει διπλότυπου αποδείξεως (ΔΥΟ/20) εκδιδομένης από το ΚΑΑΥ.

Στ. Τα οικήματα διαθέτουν (3) κρεβάτια με στρώματα και μαξιλάρια.

3. Διάφορα
Οι επισκεπτόμενοι το ΚΑΑΥ Αξκοί-Υπξκοί-ΠΥΣΥ, δύναται να συνοδεύονται (όχι για διανυκτέρευση) από (6) κατ’ ανώτατο όριο, μη δικαιούχα συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα, πέραν των μελών της οικογένειας τους, για τη συμπεριφορά των οποίων, εντός του ΚΜγ, θα φέρουν ακέραια την ευθύνη. Κατά την είσοδο τους στο ΚΑΑΥ, τα μη δικαιούχα πρόσωπα θα παραδίδουν στα όργανα της πύλης το δελτίο αστυνομικής τους ταυτότητας και θα το παραλαμβάνουν κατά την έξοδο τους.

4. Η παράδοση των κλειδιών των οικημάτων να γίνεται το αργότερο μέχρι την 19:00 της Κυριακής».

Αλήθεια τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Πώς να μην αγανακτήσει και να συνεχίσει να θωρεί ήρεμος την απίστευτη αυτή καταγραφή προνομίων. Την στιγμή που η εργατική οικογένεια έχει ¨γονατίσει¨ από τους φόρους, τη λιτότητα, την ακρίβεια, τα χρέη παρακολουθούμε άναυδοι, την απίστευτη παράθεση διευκολύνσεων στο στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας μας.
Ο εργαζόμενος λοιπόν καλείται να πληρώσει τις δωρεάν διακοπές και την ψυχαγωγική ανάπαυλα όχι μόνο των αξιωματικών, των απόστρατων και των οικογενειών τους, αλλά κυριολεκτικά ολόκληρου του σογιού τους και ενός τσούρμου τζαμπάζηδων φίλων!!!
Μια υπεύθυνη δήλωση είναι η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η συμπαθέστατη κατά τα άλλα οικιακή βοηθός να ακολουθήσει τους στρατιωτικούς εργοδότες της στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, αφού και στις διακοπές τους οι «κατάκοποι» αξιωματικοί έχουν ανάγκη και μιας υπηρέτριας!!!
Από την άλλη μεριά, υπηρέτες όλων αυτών οι φαντάροι. Τους κάλεσαν να υπηρετήσουν τη θητεία τους και να υπερασπιστούν την «άμυνα της χώρας». Με προμαχώνα την κουζίνα, το εστιατόριο, μετέτρεψαν σε «Γραμμή Μαζινό» τις Λέσχες Αξιωματικών και τα Μπαρ.
Είχαν την τιμή να υπηρετήσουν ως «ΥΠΗΡΕΤΕΣ» στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Η απλήρωτη υπηρεσία των φαντάρων περνά απαρατήρητη. Η διαχρονική βιομηχανία ακραίας εκμετάλλευσης εργατικού δυναμικού δουλεύει με πρόσχημα την υποχρεωτική θητεία. Χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα. Το θεωρούν ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Δε το θίγει κανείς.
Και ενώ εκατοντάδες φαντάροι ακόμη και μέσα στο χειμώνα παίρνουν αποσπάσεις για τα ΚΑΑΥ, τα κενά στις Μονάδες της Παραμεθορίου μεγαλώνουν, τα προβλήματα οξύνονται.
Οι φαντάροι χτυπάνε 9ωρα στις σκοπιές, λιώνουν στις αγγαρείες-εκπαίδευση-υπηρεσίες και σε αρκετές μονάδες η έξοδος είναι άγνωστη λέξη.
Ταυτόχρονα την κυβέρνηση και το ΓΕΣ το μόνο που φαίνεται ότι την απασχολεί είναι οι αποστολές εκτός συνόρων. Το πώς θα στείλουν ολοένα περισσότερα στελέχη και φαντάρους στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Όχι μόνο το 40% του Στρατού Ξηράς υπάγεται άμεσα στο ΝΑΤΟ. Όχι μόνο υπάρχει διαταγή και είναι όρος του συμβολαίου των ΕΠ.ΟΠ. η συμμετοχή σε τέτοιου είδους αποστολές. Όχι μόνο θέλουν να «δελεάσουν» την στρατευμένη νεολαία να καταταγεί ως Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης, για αποστολές σε Αφγανιστάν-Κόσοβο κλπ.
Αλλά μελετούν την συμμετοχή και εφέδρων σε τέτοιου είδους αποστολές.
Πιστεύουμε ότι τα προκλητικά προνόμια των στρατιωτικών πρέπει να καταργηθούν άμεσα.
Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις πρέπει να «ανοίξουν» και να υποδεχτούν κάθε εργαζόμενο και νέο άνθρωπο. Ο στρατός πρέπει να απεμπλακεί από τη φύλαξη και συντήρηση τους. Να διοριστούν τώρα εργαζόμενοι για να καλύψουν τις πάγιες και σταθερές ανάγκες των ΚΑΑΥ.
Καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν τη Μετάθεση – Απόσπαση τους στα ΚΑΑΥ.
Απαραίτητη η βελτίωση των συνθηκών θητείας.
Νομίζουμε ότι ωρίμασαν πια οι συνθήκες για να διεκδικήσουμε:
• Αποδοχές για κάθε φαντάρο στο ύψος του βασικού μισθού.
• Κάλυψη όλων των ασφαλιστικών τους αναγκών.
• Η Θητεία να θεωρείται χρόνος προϋπηρεσίας, να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
• Οι φαντάροι να καλύπτονται για έναν (1) χρόνο από το Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας.
• Κάθε μετακίνηση του φαντάρου (σε έξοδο-άδεια), κάθε επίσκεψη του σε Μουσείο -Αρχαιολογικό χώρο – Θέατρο - Κινηματογράφο κλπ. πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Προϋπόθεση της βελτίωσης της θέσης των στρατευμένων είναι η ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στα στρατόπεδα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η κατοχύρωση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δράσης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου