Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Πάλι εθνικιστικές κραυγές για να αυξήσουν την Στρατιωτική θητεία;


Το κόλπο είναι παλιό και πολλές φορές δοκιμασμένο:
κάθε φορά που είναι να Παρουσιαστεί Σειρά, οι δημοσιογραφικοί παπαγάλοι διαρρέουν πληροφορίες-εκθέσεις-μελέτες σύμφωνα με τις οποίες θα αυξηθεί η Στρατιωτική θητεία.
Ο λόγος;
Να φοβηθούν οι νέοι που έχουν Αναβολή, να την διακόψουν ώστε να καταταγούν περισσότεροι, όσο το δυνατόν γρηγορότερα,   ώστε να γλυτώσουν τους επιπλέον μήνες της αύξησης του χρόνου της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Ιδιαίτερα το καλοκαίρι τρομοκρατούν την νεολαία πιο πολύ καθώς οι Σειρές Κατάταξης είναι μικρότερες: ποιος θέλει θητεία και ασκήσεις με τον καύσωνα, να τρέχει να γίνει Υπηρέτης των Στρατιωτικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Όμως, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

Γιατί η μελέτη που αποκαλύπτουν ξαφνικά τα μιλιταριστικά σαιτ δείχνει τις βαθύτερες στοχεύσεις των Επιτελείων  και της Ακροδεξιάς ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Ο Βασικός τους στόχος είναι η Στράτευση στα 18, των Φτωχών Ανδρών και Γυναικών. Δεν περνά απαρατήρητο ότι κλιμακώνουν την προπαγάνδα τους απαιτώντας την Στράτευση και των Φτωχών Γυναικών!
Πιτσιρικά, χωρίς εμπειρίες κοινωνικής-πολιτικής δράσης που οι περισσότεροι αποκτούν στο Πανεπιστήμιο, κρέας στα κανόνια τους και πειθαρχημένο-υποταγμένο ανθρωπάκι ντυμένο στα χακί.
Ο στόχος είναι διπλός:
και να τους βαράς προσοχή χωρίς αντιρρήσεις στην Αυθαιρεσία, τα καψόνια και στις Παρανομίες τους, ώστε να γίνεις ο Αναλώσιμος για τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη...
αλλά και για να σε συντρίψουν στον Στρατό, να σε χειραγωγήσουν ώστε να είσαι Υποταγμένος για μια ζωή στον κάθε εργοδότη!


Για αυτό δεν θέλουν τις Αναβολές.
Για αυτό θα τιμωρούν όσους παίρνουν Αναβολή με επιπλέον μήνες στρατιωτικής θητείας. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στις μελέτες τους για να δούμε ποιες είναι οι αιτίες που τους κάνουν να απαιτούν αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.

α. Άδειες ανατροφής τέκνου, από τις οποίες περίπου 5000 άτομα τίθενται εκτός υπηρεσίας.
β. Στελέχη σε υπηρεσία γραφείου ή ελαφράς υπηρεσίας, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 1000 άτομα.
γ. Υποχρεώσεις για προσωπικό σε ΕΛΔΥΚ ή συνδρομής ειρηνευτικών αποστολών – ΝΑΤΟ ακόμη 2500 στελέχη.
δ. Άοπλοι οπλίτες που ανέρχονται σε 2000 άτομα.
ε. Μαθητές Παραγωγικών Σχολών ΣΣΕ-ΣΜΥ περίπου 1200 άτομα.
στ. Μακρές αναρρωτικές άδειες τις οποίες έχουν λάβει για διαφορετικούς λόγους 300 άτομα.

Γιατί λοιπόν δεν επιστρέφουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό;
Γιατί αντίθετα ο Ελληνικός Στρατός εκπαιδεύεται για να συμμετάσχει ακόμη πιο ενεργά στους βρώμικους πολέμους του ΝΑΤΟ;
Και γιατί εμείς θα πρέπει να τα δεχτούμε όλα αυτά που κοστίζουν τόσο αίμα και ευρώ, εν προκειμένω την αύξηση της Στρατιωτικής θητείας;
Ας μας απαντήσουν Καμμένος και Κουβέλης! 
Ναι μεν ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού του Στρατού Ξηράς κατά το έτος 2017 ήταν τα 31 έτη. Όμως η επιμέρους αποτύπωση χτυπάει καμπανάκι:

Για να δούμε λοιπόν τι Απαιτούν:
Μεταξύ αυτών είναι η πρόταση για στράτευση των γυναικών. Η ισχύουσα νομοθεσία (ν.705/1977) προβλέπει για τις Ελληνίδες στρατιωτικούς, υποχρεώσεις από το 20ο μέχρι το 32ο έτος της ηλικίας τους. Όμως για την υποχρεωτική στράτευσή τους απαιτείται ειδική απόφαση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας η οποία στην παρούσα φάση δεν υφίσταται. Σε εθελοντική βάση με κίνητρο τη μοριοδότηση σε μελλοντικούς διαγωνισμούς ΕΠΟΠ ή ΟΒΑ θα μπορούσε να καταστεί εφικτή η στράτευση των γυναικών.

Από την άλλη μια καλή δεξαμενή θα μπορούσε να δημιουργηθεί από την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Η καθιέρωση 12μηνης θητείας θα επιφέρει μία αύξηση του ποσοστού της επάνδρωσης γύρω στο 30% σε κληρωτούς οπλίτες. Παρόλα αυτά ο προϋπολογισμός του ΓΕΣ για κάθε μήνα αύξησης της θητείας θα επιβαρύνει τις σχετικές πιστώσεις κατά 2.700.000 ευρώ περίπου.

Και να πως Καταλήγουν τελικά να σερβίρουν την Στράτευση των φτωχών νέων στα 18 τους χρόνια:
• Οι πρωτόκλητοι να υπηρετούν μειωμένη θητεία 10 μηνών ως κίνητρο μη αποφυγήςτε
• Οι στρατεύσιμοι που τυγχάνουν αναβολής να υπόκεινται σε επιπλέον θητεία 2 με 3 μήνες (11 ή 12 μήνες θητεία)
• Να καθιερωθεί σε εθελοντική βάση δυνατότητα παραμονής 3 μηνών με ανάλογη θέσπιση κινήτρων (ΟΒΑ, Οικονομική αποζημίωση, μόρια για ΕΠΟΠ ένταξη σε σχολές Πυροσβεστικής , Λιμενικού, μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ, κλπ)
• Στράτευση μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο Λύκειο είτε υποχρεωτικά είτε σε εθελοντική βάση που θα περιόριζε το ποσοστό των απωλειών.

Φυσικά δεν ξεχνούν να προτείνουν την πρόσληψη τουλάχιστον 3000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης σε κάθε έτος!

Όμως δεν κρύβουν την Αγωνία τους: 
Από τις παραπάνω προτάσεις άμεση λύση στο πρόβλημα του διαθέσιμου προσωπικού μπορεί να δώσει η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, η καθολική στράτευση στα 18 και η στράτευση των γυναικών.

Ο ΕΧΘΡΟΣ τους είναι η φτωχή νεολαία.
Τα μέτρα που προτείνουν είναι άδικα, ταξικά και εντείνουν τις κοινωνικές ανισότητες.
Απαιτούν την Στράτευση των φτωχών νέων στα 18, αλλά ψηφίζουν την εξαγορά της Στρατιωτικής θητείας για τους γόνους των μεσαίων στρωμάτων και των πλουσίων που σπουδάζουν μέχρι τα 35 χρόνια και κάνουν καριέρα στο εξωτερικό.

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ 6 ΜΗΝΕΣ
 Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου