Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«Μίλησε» ο σκληρός δίσκος του χρυσαυγίτη Πατέλη: Ορκισμένο τάγμα για την εκτέλεση των επιτελικών σχεδίων του «Αρχηγού»

Τα βίντεο του σκληρού δίσκου Πατέλη που επιδείχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Στη φωτογραφία μέλη της οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής σε στρατιωτική εκπαίδευση, ανάμεσά τους οι Καζαντζόγλου και Τσακανίκας, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Φύσσα.
Αναδημοσιεύουμε τα βίντεο του σκληρού δίσκου Πατέλη που επιδείχθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του OmniaTv.  (Κείμενο: Λουκάς Σταμέλλος, OmniaTv, 10/6/2018)
Με δύο δικασίμους, την 253η και 254η προχώρησε η δίκη της Χ.Α. κατά την 112η εβδομάδα της διεξαγωγής της. Όπως είδαμε στο βιντεοχρονολόγιο της δίκης, το δικαστήριο εξέτασε, μεταξύ άλλων στοιχείων, το οπτικοακουστικό υλικό από τα κατασχεθέντα του κατηγορούμενου Πατέλη.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τον σκληρό δίσκο του πυρηνάρχη της Τ.Ο. Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, που προβλήθηκαν στο δικαστήριο κατά την 253η ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης είναι από τα πιο κατηγορηματικά και αδιάψευστα στοιχεία που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας.

Οι φωτογραφίες από το δίσκο Πατέλη:

Ο Πατέλης, κατηγορούμενος για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση, διατηρούσε στα αρχεία του φωτογραφίες με μέλη και εκπαιδευόμενους της Χ.Α., από τις οποίες αποδεικνύονται η οργανωμένη εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου, η συμμετοχή όλων των κατηγορουμένων στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και η πλήρης γνώση και συναίνεση των ηγετικών στελεχών που κατηγορούνται για την διεύθυνση της οργάνωσης.
Σε αυτή τη φάση της δίκης, δηλαδή τη διαδικασία των αναγνωστέων, τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία, όχι μόνο έρχονται να τεκμηριώσουν όλα όσα έχουν καταθέσει οι περίπου 130 μάρτυρες για την δομή και τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου αλλά και συμπληρώνουν, συνδυαζόμενα μεταξύ τους σαν κομμάτια ενός παζλ, όλη την εικόνα οργάνωσης και δράσης της ελληνικής ναζιστικής οργάνωσης.
Μπορείτε να δείτε επίσης τα υπόλοιπα βίντεο από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει ως τώρα εξετάσει το δικαστήριο και τα οποία έχουν δημοσιευτεί από την εκπομπή Η Δίκη της ΧΑ: ένα βιντεοχρονολόγιο:
Είναι αλήθεια πως τίποτε από αυτά δεν είναι άγνωστο, καθώς όλα όσα εξετάζει το δικαστήριο ήταν γνωστά επί δεκαετίες.
Είναι επίσης αλήθεια πως τα ελληνικά ΜΜΕ αγνοούσαν, καθ’ όλες αυτές τις δεκαετίες, τόσο τα ερευνητικά ρεπορτάζ δημοσιογράφων που λειτούργησαν κατ’ εξαίρεση, όσο και τις τεκμηριωμένες καταγγελίες θυμάτων, αντιφασιστών και διαφόρων συλλογικοτήτων για την δράση των ναζιστών. Και όχι μόνο αγνόησαν όλα αυτά αλλά και κάποια ΜΜΕ προχωρούσαν συστηματικά σε συγκάλυψη, παρουσιάζοντας π.χ. τη δράση της Χ.Α. στον Άγιο Παντελεήμονα ως δήθεν «πρωτοβουλίες αγανακτισμένων κατοίκων».

Τα βίντεο Πατέλη: Η εκπαίδευση

Τα μέλη του τάγματος εφόδου ορκίζουν τους νεοφώτιστους, νύχτα, υπό το φως πυρσών.
Οι μηχανισμοί ψυχολογικής υποβολής, δημιουργίας ψευδαίσθησης κοινότητας και η υποκατάσταση της προσωπικότητας με την τυφλή στράτευση σε μια ναζιστική οργάνωση που κατασκευάζει για τα μέλη της την φαντασιακή εικόνα ενός πανίσχυρου «Αρχηγού» και την πίστη στο «αίμα» και την «φυλή», αποτυπώνονται στα βίντεο που απεικονίζουν την ορκωμοσία νέων μελών – με τη συμμετοχή του καθ’ ομολογίαν αυτουργού της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, καθώς και των κατηγορούμενων ως συνεργών, Πατέλη, Καζαντζόγλου, Τσακανίκα, Χρυσαφίτη – κατά τη διάρκεια «κατασκήνωσης» στη Νέδα.
Η εκπαίδευση συμπεριελάμβανε και ασκήσεις:
Τα μέλη του πυρήνα – τάγματος εφόδου, επιδίδονται σε διάβαση ποταμού, αναρρίχηση στο βουνό και εξάσκηση πυγμαχίας, όλα αυτά σε στρατιωτική παράταξη και υπό την ομαδική εκφώνηση στρατιωτικού τύπου ιαχών. Στο τέλος του πακέτου βλέπουμε και ένα βίντεο από κινητό που τεκμηριώνει πώς ομάδα της Χ.Α. κατεβαίνει σε κάποια παραλία, εξασκώντας την εκπαίδευσή της στο κυνήγι μεταναστών.
Βίντεο Πατέλη: Ο «πυρήνας Νίκαιας», οι «δράσεις» και ο «Αρχηγός»
Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, το «καμάρι» της Χ.Α., λειτουργούσε ως η πλέον εκπαιδευμένη μονάδα της ναζιστικής οργάνωσης. Υποβάλλονταν από τους επικεφαλής σε ασκήσεις πειθαρχίας ακόμα και στη μέση του δρόμου, ενώ παρέλαυναν με τις γνωστές ομοιόμορφες στολές (μαύρη μπλούζα ΧΑ και παντελόνι παραλλαγής, που η ΧΑ… αρνήθηκε ότι υπήρχαν) τόσο στους δρόμους της Νίκαιας, του Πειραιά κ.α. σπέρνοντας τον τρόμο, όσο και σε εκδηλώσεις της ΧΑ με στρατιωτικό βηματισμό και παράταξη. Μετέβαιναν μάλιστα ομαδικά, με πούλμαν, σε «εκδήλωση» της ΧΑ, τραγουδώντας στρατιωτικά συνθήματα σε αμερικάνικο στυλ. Σε άλλο βίντεο φαίνονται σε μοτοπορεία και πάλι σε απόλυτη παράταξη. Πάντα με επικεφαλής τους Πατέλη και Καζαντζόγλου.
Τα «Ζήτω η Νίκη» (“Sieg Heil”) δίνουν και παίρνουν καθώς το τάγμα της Νίκαιας είναι παρόν σε χρυσαυγίτικες εκδηλώσεις, υπό το βλέμμα των ηγετικών στελεχών, όπως π.χ. του Παναγιώταρου στα «Ίμια». Σε άλλα βίντεο βλέπουμε και πάλι εκπαίδευση του τάγματος με πεζοπορία, φορώντας στολές και κουκούλες fullface, καιθώς και άλλες παρελάσεις στρατιωτικού τύπου στις γειτονιές όπου επέβαλαν την παρουσία τους με αυτόν τον τρόπο.
Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της τρομοκρατίας, τότε τι είναι;
Η γνωστή ομιλία του Πατέλη στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, με το «ό,τι κινείται, σφάζεται», που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί από την Εφημερίδα των Συντακτών το 2015, αποτελεί πλέον αποδεικτικό στοιχείο που είδε το δικαστήριο και θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην έκδοση της απόφασης. Θυμίζουμε πως σ’ αυτή την ομιλία ο Πατέλης είχε εκθέσει με το νι και με το σίγμα πώς λειτουργούσε η ιεραρχία της ΧΑ: «Θα έρθουν μηνύματα σε συγκεκριμένα άτομα… Μόνο αν πάρω το ΟΚ».
Σε άλλα βίντεο απεικονίζεται το τάγμα εφόδου με πλήρη εξοπλισμό μάχης, με ασπίδες κλπ και σε απόλυτα στρατιωτική παράταξη, εκτελώντας παραγγέλματα των επικεφαλής.
Το τάγμα εφόδου είναι παρόν και υποδέχεται τον «Αρχηγό» Ν. Μιχαλολιάκο, ο οποίος μάλιστα ασπάζεται τον Πατέλη ενώπιον όλων (01:18), επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ιεραρχική θέση του Πατέλη ως επικεφαλής του τοπικού πυρήνα δεν είναι αυθαίρετη αλλά ορισμένη από την «Κεντρική Διοίκηση» και εγκεκριμένη από τον «Αρχηγό». Παρόντες είναι και άλλα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, όπως ο Λαγός που, όπως έχουμε δει από άλλα στοιχεία, είναι ο εποπτεύων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και της Σαλαμίνας.
Το πακέτο συμπληρώνεται με άλλα βίντεο, από ομιλίες του Πατέλη και άλλων στην τοπική της Νίκαιας, όπου περιγράφεται ο «εσωτερικός εχθρός», εναντίον του οποίου δηλώνουν «έτοιμοι και αγέρωχοι» να πολεμήσουν.

Οι «ευλογίες» των ηγετικών στελεχών

Σε αυτά τα βίντεο αποτυπώνεται όχι μόνο η απόλυτη γνώση του Μιχαλολιάκου και όλων των ηγετικών στελεχών – βουλευτών για την λειτουργία της τοπικής της Νίκαιας αλλά και το ότι αυτή δρούσε απολύτως κάτω από τις εντολές τους. Ο Πατέλης περιγράφει την τοπική της Νίκαιας ως «γαλάζιο φρούριο του έθνους μας σε μια πόλη άλλοτε ‘κόκκινη’», φωτογραφίζοντας τον «εσωτερικό εχθρό» όπως αναφέρθηκε σε άλλα βίντεο παραπάνω. Ο Λαγός συμπληρώνει ότι η Νίκαια ήταν «οργάνωση – πρότυπο».
Παρόντα ηγετικά στελέχη στην εκδήλωση για τα δύο χρόνια της τοπικής της Νίκαιας, ήταν: Ι. Λαγός, Η. Παναγιώταρος, Η. Κασιδιάρης, Π. Ηλιόπουλος, Μ. Αρβανίτης (που μάλιστα «εθαύμασε») κ.ά.

Το περιφερόμενο τάγμα εφόδου

Στα βίντεο από τα εγκαίνια της τοπικής Σαλαμίνας διαφαίνεται ο ξεκάθαρος ρόλος της «οργάνωσης – πρότυπο» της Νίκαιας ως μεταφερόμενου τάγματος που ανελάμβανε την εμπροσθοφυλακή των «δράσεων» της ΧΑ, παρουσία και πάλι του ίδιου του «Αρχηγού», Ν. Μιχαλολιάκου, συνοδευόμενου από άλλα ηγετικά στελέχη.
Το ίδιο διαπιστώνεται και από το βίντεο της ίδρυσης τοπικής οργάνωσης στον Ασπρόπυργο:
Ο δε βουλευτής και «υπαρχηγός» της ΧΑ, Χρ. Παππάς, μιλάει στην τοπική της Νίκαιας και αναφέρει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «υπάρχουν στρατιώτες κι υπάρχουν κι αξιωματικοί. Υπάρχουν κι επιτελικά σχέδια. Οι στρατιώτες δεν πρέπει ποτέ να κοιτάνε τα σχέδια των στρατηγών».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου