Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018

Τα δικαιώματα των Νεοσύλλεκτων Συνάδελφοι, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την Σειρά Ιουλίου 2018
-ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να έχουν τον νου τους τις 3-4 μέρες που θα παραμείνουν στα Κέντρα Κατάταξης να πάρουν όλο τον ρουχισμό και τα είδη υπόδησης, να τους γίνουν όλες οι εξετάσεις και τα εμβόλια. Επειδή, υπάρχει το τεράστιο ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, την υγιεινή και την καθαριότητα, με την σίτιση και τα μαγειρεία βγείτε κατευθείαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και καλέστε το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ (6932955437).

Μέχρι να ορκιστείτε, τόσο στα νέα Κέντρα, όσο και στις μονάδες είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αντιθέσεις με τους ¨παλιούς φαντάρους". Κανένας φαντάρος δεν έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον άλλο. Κανείς, έστω και αν ισχυριστεί ότι πέρασε διάφορα στην μέχρι τώρα θητεία του, δεν μπορεί να απαιτήσει να πάθουν τα ίδια οι "νέοι" δικαιολογώντας έτσι ένα καθεστώς ανισοτήτων. Δεν υπακούμε σε αυτά που λένε ¨οι παλιοί", δεν ανεχόμαστε καμιά διαφοροποίηση στις υπηρεσίες. Παλεύουμε ενωμένοι για τα Κοινά μας Δικαιώματα! 
Τέλος, η θητεία γίνεται πιο πολεμική, οι ασκήσεις αυξάνονται και ο κίνδυνος Απωλειών-Τραυματισμών εξαιτίας της χρήσης πραγματικών πυρών. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν εκτελούμε καμιά άσκηση αν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ και αν δεν έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. 
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε τα αυτιά σας στην τρομοκρατία των καλοθελητών… 
Στον Στρατό ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει. 
Στον Στρατό υπάρχουν διαταγές, Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα. 
Στον Στρατό συνάδελφοι Φαντάροι υπάρχει καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 
ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε και την εκδίκηση) 
Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα. 
Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και “αν πέσει” μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν τους αφήνουμε να μας λιώνουν στη ζέστη και στον ήλιο 
Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας! 
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό. Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα. 
Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν. Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία. 
Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον. 
Υπερασπιζόμαστε συνθήκες υγιεινής και εγκαταστάσεις χωρίς να ρίχνουμε τα επίπεδα που έχουμε και στην πολιτική μας ζωή. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κ.λπ. 
Απαιτούμε επαρκή ποιότητα, ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό στα μπάνια. Δεν εκτελούμε διαταγές που βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις. 
Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας. Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών. 
Μόνο με την συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε. Μόνο με Κίνημα Μέσα κι Έξω από τον Στρατό. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ" 

Τηλ. Επικ. 6932955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου