Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Στρατιωτικοί γιατροί για τα κοσμοπολίτικα νησιά και τους τουρίστες, όχι για τους φαντάρους!

Τα τελευταία περιστατικά εντός του Ελληνικού Στρατού δεν μπορούν παρά να γιγαντώνουν τις ανησυχίες μας, καθώς ενισχύουν τις αμφιβολίες ολοένα περισσοτέρων κατά πόσο το Υγειονομικό Σώμα και πιο συγκεκριμένα το τμήμα εκείνο που ασχολείται με την ψυχολογία των στρατιωτών και των στελεχών, λειτουργεί με τρόπο που να μπορεί να αντεπεξέλθει άρτια στους σκοπούς του. 
Εδώ να ξεκαθαριστεί ότι πιστεύουμε πως η ευθύνη δεν βαραίνει τόσο τους ψυχολόγους ή τους ψυχιάτρους αλλά την ηγεσία του στρατού, των Ενόπλων Δυνάμεων, του υπουργείου και την κυβέρνηση. 
Επίσης, στον Ελληνικό Στρατό, όταν μιλάμε για την ψυχολογία των ανθρώπων και το τι είναι αυτό που φταίει για όλα όσα συμβαίνουν στα στρατόπεδα, την αύξηση στις αυτοκτονίες, τους πυροβολισμούς εντός των μονάδων "που δεν μπορεί να ερμηνεύσει" το ΓΕΣ  και τις βουτιές στη θάλασσα που αιφνιδιάζουν το ΓΕΝ, ακόμη και τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών που καταναλώνεται, δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνο το Υγειονομικό. 
Οι βασικές αιτίες πρέπει να αναζητηθούν στον ίδιο τον Ελληνικό Στρατό, τον ρόλο του και τον τρόπο λειτουργίας του, την συνολική σχέση και τη θέση του στο αστικό σύστημα εξουσίας. 
Είναι ότι στο στρατό βασιλεύει το παράλογο, το βύσμα, η υποταγή σε ανίκανους ανώτερους, οι εμπλοκές, οι τιμωρίες, οι αγγαρείες, η αίσθηση του χρόνου που κυλάει και πάει χαμένος, τα καψόνια, το αίσθημα της απομόνωσης από την κοινωνική ζωή και ο κατάλογος είναι ακόμη μεγάλος. 
Αντί να νοιάζονται να βελτιώσουν το καθένα από τα παραπάνω οι κυρίως υπεύθυνοι αφού ούτε Θέλουν, ούτε και Μπορούν-, ασχολούνται με αυτό βασικά που τους ενδιαφέρει για να υλοποιήσουν τους βασικούς αστικούς σχεδιασμούς σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: 
με το να εντείνουν την πολεμική προετοιμασία, να οργανώνουν ασκήσεις μαζί με το κράτος δολοφόνο-Ισραήλ, τη δικτατορία της Αιγύπτου και την Κύπρο για τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Αυτό το κλίμα Αδιαφορίας για το προσωπικό που είναι Αναλώσιμο και θεωρείται αντικείμενο της εντεινόμενης Πολεμικής Προετοιμασίας, είναι προφανές πως έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχολογία των στρατιωτών. 
Τους μεταφέρει τεράστιες πιέσεις σωματικές και ψυχολογικές που δεν είναι υποχρεωμένοι ούτε και μπορούν όλοι να αντέξουν. 
Ας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:
Με τι κριτήρια και πόσο αναλυτικά εξετάζεται ή ψυχολογική υγεία των νεοσύλλεκτων; 
Με την κατάργηση των κέντρων κατάταξης που λειτουργούσαν έστω ως ένα φίλτρο για τους νεοσύλλεκτους και τους προετοίμαζαν εντάσσοντας πιο ομαλά στο στρατό, θα στέλνονται στην παραμεθόριο σε μονάδες με αναρίθμητα προβλήματα νέοι που στην τεράστια πίεση θα λυγίζουν. 
Είναι δυστυχώς προφανές πως αν δεν αλλάξουν πολλά ο κίνδυνος για αυτοκτονίες, εξαφανίσεις στρατιωτών και ακραίες συμπεριφορές θα εντείνεται. 

Είναι γνωστό πως η γραμμή από την ηγεσία του στρατού είναι, όποιος δεν αντέχει να πάρει αναβολή! 
Πόσες αναβολές; 
Θα προλάβει να πάρει την απαλλαγή ή θα χαθεί και ο στρατός θα λέει πως δεν φέρει καμία ευθύνη όπως στην περίπτωση του στρατιώτη από τη Χίο; 
Φλώροι δεν είναι λοιπόν οι φαντάροι που λυγίζουν, όπως θέλουν να μας πείσουν διάφοροι καριερίστες αξιωματικοί. 
Φλώροι είναι αυτοί οι ίδιοι οι καριερίστες αξιωματικοί, που δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη, που δεν νοιάζονται για τις ζωές την στρατιωτών αλλά για το μισθό και το βαθμό, που δεν μπαίνουν μπροστά και αντί να σταθμίσουν την υγεία του στρατιώτη, που στο παράδειγμα του φαντάρου από τη Χίο θα έπρεπε να τον συνοδεύσουν με ασφάλεια κάπου που θα έβρισκε βοήθεια, αντί αυτού βιάζονται να πετάξουν την ευθύνη από πάνω τους, λες και δεν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. 
Αποκαλύπτουν την ποιότητα τους ως άνθρωποι όλοι αυτοί οι Διοικητές και τα στελέχη που έκανα σεξιστικά σχόλια για τους συναδέλφους φαντάρους που Αυτοκτόνησαν, αποδεικνύοντας το πως ο Στρατός Δολοφονεί και σπιλώνει Νεκρά Παλικάρια.
Να τιμωρηθούν τώρα και παραδειγματικά τα στελέχη που τόλμησαν να προσβάλουν με σεξιστικά και υποτιμητικά σχόλια τους στρατιώτες που δεν αντέχουν την πίεση του στρατού! 
Την ίδια ώρα που στο Καστελόριζο δεν υπάρχει ψυχολόγος, την ίδια ώρα που η υγεία των στρατιωτών με την υποστελέχωση του υγειονομικού σώματος κινδυνεύει, το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ το χαβά του! 
Δεν ντρέπεται να στείλει εφέδρους ιατρούς λες και δουλεύουν σεζόν στα νησιά για να εξετάζουν τους τουρίστες! 
Αναρωτιόμαστε πραγματικά, τι ρόλο παίζει ο ΑΓΕΣ Στεφανής: δεν ξέρει τις ελλείψεις στρατιωτικών γιατρών; 
Δεν πληροφορείται ότι ακόμη και η διεξαγωγή ασκήσεων γίνεται χωρίς γιατρούς; 
Δεν τον ενημερώνουν ότι στα ΣΤΕΠ το βράδυ δίνουν υπηρεσίες νοσηλευτές φαντάροι;
Γιατί τότε δεν Αρνείται στρατιώτες γιατροί να στέλνονται από τους Υπουργούς Καμμένο και Κουβέλη στα νησιά, εγκαταλείποντας τις μονάδες στην τύχη τους;
Τι θα γίνει επιτέλους με τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΚΑΑΥ: δεκάδες γιατροί απασχολούνται σε αυτά αντί να είναι στις μονάδες της παραμεθορίου!
Γιατί δεν προσλαμβάνουν ιδιώτες γιατρούς ή να καλύψουν με διαφορετικό τρόπο τις όποιες ανάγκες;
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να ενισχυθούν με γιατρούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους οι μονάδες στην παραμεθόριο και όχι η Μύκονος και η Σαντορίνη, η Ύδρα και οι υπόλοιποι τουριστικοί προορισμοί! 
Ο στρατός είναι υπεύθυνος για τους ανθρώπους που τον απαρτίζουν και όχι για όσους σκοπεύουν να διασκεδάσουν στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου