Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κινητοποίηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Πεντάγωνο ενάντια στις Αυτοκτονίες Φαντάρων

Την Πέμπτη 5/7/2018 το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με την στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ, του ΕΕΚ και της ΟΚΔΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση στο Πεντάγωνο.
Σκοπός να διαμαρτυρηθούμε για τις συνεχείς Αυτοκτονίες-Δολοφονίες και τα σοβαρά ατυχήματα κατά τη διάρκεια επικίνδυνων ασκήσεων με πραγματικά πυρά, την εξόντωση των φαντάρων σε ατελείωτες υπηρεσίες και την τρομερή εργασιακή-οικονομική εκμετάλλευσης τους, καθώς το Υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει τους στρατιώτες ως Δούλους στα χακί!
Η φοβισμένη ηγεσία του Υπουργείο Άμυνας, αυτοί με τα μεγάλα εθνικιστικά λόγια και τις κωμικοτραγικές κοκορομαχίες, επέλεξε να αντιμετωπίσει αυτούς που διαδηλώνουν υπερασπιζόμενοι τα Δικαιώματα του Φαντάρου με Στολή, ως εσωτερικό εχθρό:
με δεκάδες αστυνομικούς και "ατρόμητα" ΜΑΤ, αλλά και με τεράστια κινητοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων που πρόταξαν τα γκλομπ και τις ασπίδες τους!
Φοβήθηκαν τόσο πολύ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που έστειλαν απέναντι της μας την ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ, τα ΜΑΤ του Στρατού, ακόμη και μια πυροσβεστική!
Εκεί που αναδείχθηκε όμως όλη η θρασυδειλία του Υπουργείου Άμυνας ήταν όταν αντιπροσωπεία από τον Νίκο Αργυρίου-μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και τον Αντώνη Δραγανίγο-στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ζήτησαν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας ή κάποιον εκπρόσωπο της.
Για 30' λεπτά ζήσαμε ένα ρεσιτάλ δειλίας...

Αρχικά, επιχείρησαν να ρίξουν την ευθύνη στον Συνταγματάρχη που ήταν επικεφαλής των Δυνάμεων Φρούρησης και μετά έριχναν το μπαλάκι, ο ένας στον άλλο, εξαιτίας του φόβου τους να πάρουν την πολιτική ευθύνη και να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία μας.
Τόσο πολύ φοβήθηκαν τους δεκάδες αγωνιστές που ήρθαν να συμπαρασταθούν στους φαντάρους και τη διμελή αντιπροσωπεία μας που τελικά αρνήθηκαν να μας συναντήσουν...
ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ 
Βλέπεις, είναι άλλο πράγμα να δίνεις κοκορομαχίες στη Βουλή και στα καθεστωτικά κανάλια με τη Φώφη και το Μητσοτάκη, εφαρμόζοντας την ίδια αστική αντεργατική και εχθρική πολιτική για την νεολαία και άλλο να στέκεσαι αντιμέτωπος με την οργή και αγανάκτηση του κόσμου της εργασίας.

ΤΟ ΠΑΙΧΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ
Το Υπουργείο Άμυνας δεν απαντά τίποτε, δεν αλλάζει τίποτε.
Συνεχίζει το δρόμο του εθνικισμού, της πολεμοκαπηλείας...
Ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τα κανάλια για να συγκαλύψει τις ευθύνες του για τις ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, να μετατρέψει σε σόου των καναλιών και του αστυνομικού Δελτίου.
Εμείς θέτουμε ξανά ερωτήματα που αρνείται να απαντήσει το Υπουργείο Άμυνας:
Το 23χρονο παλικάρι υπηρετούσε στην Χίο.
Ζήτησε και έλαβε ΑΝΑΒΟΛΗ.
Για ποιους λόγους;
Για Ψυχολογικούς λόγους ή γιατί απειλούνταν η ζωή του εντός της μονάδας;
Γιατί οι Στρατιωτικοί Γιατροί έκριναν ότι αντιμετώπιζε μανία καταδίωξης ή γιατί κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να τον προστατεύσει ο Ελληνικός Στρατός;
Αφού έλαβε ΑΝΑΒΟΛΗ ενημερώθηκε η Αστυνομία για τους κινδύνους που αντιμετώπιζε;
Ή επέτρεψαν σε ένα 23χρονο παλικάρι επιβαρυμένο και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση -που οι ίδιοι έκριναν ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει τη θητεία του λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε- να ταξιδεύσει ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ με το πλοίο της γραμμής;
Και τέλος, ο Στρατός αντιμετωπίζει τόσο ΑΔΙΑΦΟΡΑ ότι άλλο ένα παλικάρι ΧΑΘΗΚΕ και λόγω των δικών του Ανεύθυνων και Επικίνδυνων χειρισμών;

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αντισταθούν και να αγωνιστούν μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Οι φαντάροι σε Ελλάδα και Τουρκία είναι του εργαζόμενου λαού παιδιά.
Ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε ενάντια στις κυβερνήσεις του Πολέμου και του Κοινωνικού κανιβαλισμού, στην Ανεργία και τη σύγχρονη Δουλοποίηση μας.
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ
για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.
Λέμε ΟΧΙ στην Εκμετάλλευση τους γιατί σημαίνει Πόλεμο και Οικολογική Καταστροφή.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για ελληνική ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
ΟΧΙ στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου
ΟΧΙ στους Εξοπλισμούς, τους Μισθοφόρους, την Στράτευση Ανδρών-Γυναικών στα 18.
ΟΧΙ στον Πόλεμο κατά των προσφύγων που διεξάγουν Τσίπρας-Ερντογάν-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου