Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ως Σαμποτάζ παρουσιάζεται απόπειρα εμπρησμού Στρατοπέδου στην Σάμο που πρόκειται να γίνει νέο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Προσφύγων

Τα κείμενα που παρουσιάζουμε αποκαλύπτουν δύο πράγματα:
Αφενός είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ που πυροδοτεί τον κοινωνικό εκφασισμό και στρώνει το χαλί στην Ακροδεξιά.
Αφετέρου, τον κίνδυνο που πρεσβεύει για τον κόσμο της εργασίας η Ακροδεξιά.
Μια ακροδεξιά που δολοφονεί ανθρώπους, βαυκαλίζεται με Ναζιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, φτάνει στο σημείο να καίει Στρατόπεδα. Το έπραξε στην Σάμο, το ξανάκανε στην Ήπειρο.
Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει για το φαντασιακό της Ακροδεξιάς ο Στρατός!
Είναι λοιπόν η ώρα να ανεβάσει στροφές η Προπαγάνδα: 
η επιχείρηση εναντίον του Ελληνικού Στρατού θα υπονοηθεί ότι ήταν Σαμποτάζ του Τουρκικού κράτους ή έργο των μεταναστών.
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των Αντιφασιστών συναγωνιστών που με ιδιαίτερο σθένος βρίσκονται μαχητικά απέναντι στο Φασισμό και θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να πάρουμε ενωτικές πρωτοβουλίες για την συγκρότηση ενός μαζικού αντικυβερνητικού αντιπολεμικού αντικαπιταλιστικού κινήματος, που να στρέφεται ταυτόχρονα ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, συνενώνοντας συλλογικότητες του εργατικού και φοιτητικού κινήματος, αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές-αντιπολεμικές πρωτοβουλίες. 
Πρέπει τώρα να κλιμακώσουμε την πάλη μας ενάντια στην συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας-ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ που κλιμακώνει τον πόλεμο κτά των προσφύγων και εκφράζει συνολικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 



Σάμος: Φωτιά στο στρατόπεδο «Μοσχονά» στους Μυτιληνιούς

Πυρκαγιά ξέσπασε σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα σε κτίριο του κλειστού στρατοπέδου «Ανθυπολοχαγού...

Πυρκαγιά ξέσπασε σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ στις 2 μετά τα μεσάνυχτα σήμερα σε κτίριο του κλειστού στρατοπέδου «Ανθυπολοχαγού Γ. Μοσχονά» στους Μυτιληνιούς της Σάμου.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και κατασβήστηκε άμεσα, έχοντας όμως προλάβει να κάψει στρατιωτικό υλικό όπως στρώματα, δίχτυα παραλλαγής κλπ.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο στους Μυτιληνιούς ζήτησε πρόσφατα εγγράφως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Ανδρέας Γκουγκούλης να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου διαρρυθμιζόμενο κατάλληλα να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής υπηκόων τρίτων χωρών, σε αντικατάσταση του καταργούμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ της Σάμου.
Μάλιστα, η δημοσιοποίηση της επιστολής του κ. Γκουγκούλη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, ενώ για την προσεχή Τετάρτη 4 Ιουλίου το απόγευμα έχει ανακοινωθεί λαϊκή συνέλευση στους Μυτιληνιούς.
Εξάλλου, στην απαντητική του, στο σχετικό αίτημα, επιστολή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος είχε καταστήσει σαφές ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση για δημιουργία άλλου Κέντρου, καθώς δεν διασφαλίζεται η κατάργηση του υπάρχοντος με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός κίνδυνος δημιουργίας δεύτερου ΚΥΤ που θα εγκλωβίσει ακόμη περισσότερες χιλιάδες μεταναστών.
Σημειώνεται ότι ανάλογη με τη σημερινή φωτιά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο είχε σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλωθεί το 2015 όταν και πάλι είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο χώρος για την υποδοχή υπηκόων τρίτων χωρών.
Το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος διενεργεί προανάκριση για το σημερινό περιστατικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, samostoday.gr

Περίεργη πυρκαγιά σε στρατόπεδο στην Σάμο καίει τα δίκτυα παραλλαγής των στρατιωτικών μονάδων του νησιού!
Περίεργη πυρκαγιά σε στρατόπεδο στην Σάμο καίει τα δίκτυα παραλλαγής των στρατιωτικών μονάδων του νησιού!
Πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε κτίριο του στρατοπέδου εφεδρείας «Ανθυπολοχαγός Γ.Μοσχονάς» στους Μυτιληνιούς της Σάμου.
Η περίεργη πυρκαγιά και λέμε περίεργη γιατί δεν υπήρχαν καύσιμα ή εύφλεκτα υλικά και ανθρώπινη δραστηριότητα- κατέκαψε μεγάλη ποσότητα στρατιωτικού υλικό όπως, δίχτυα παραλλαγής, στολές εφεδρείας και διάφορα άλλα αποθηκευμένα υλικά για ώρα επιστράτευσης.
Η επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα. Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς. Να σημειώσουμε ότι η απόσταση από τις τουρκικές ακτές είναι πολύ μικρή και από τα τουρκικά στρατόπεδα της περιοχής της Σμύρνης εξίσυοε μικρή και ευνοούνται ειδικές ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Επίσης στην περιοχή κυκλοφορούν και πολλοί παράνομοι μετανάστες των hot-spots. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκαν όλα τα δίκτυα παραλλαγής που ήταν αποθηκευμένα, με αποτέλεσμα το 70% των μονάδων να μην έχει αυτή την στιγμή, πέρα από αυτά που βρίσκονται στην μονάδες, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο στις ασκήσεις.
Το στρατόπεδο δεν φυλάσσεται, λόγω έλλειψης προσωπικού.
http://www.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου