Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Τρομερά εξοπλιστικά προγράμματα από τον Τραμπ και Απαγόρευση στην παράδοσης των F35 στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα (12/08/2018) το νομοσχέδιο για την εθνική άμυνα ύψους 716 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίνει την προμήθεια εκατοντάδων νέων αεροπλάνων, πλοίων και τεθωρακισμένων, ενισχύει την αριθμητική δύναμη των στρατευμάτων, αυξάνει τις αμοιβές για το προσωπικό, εκσυγχρονίζει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και ενισχύει τον έλεγχο των κρατικών συμβάσεων με τις κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας.

Μιλώντας στα στρατεύματα στο Fort Drum, Ν. Υ., Ο κ. Trump δήλωσε ότι ο νέος Νόμος για την Εθνική Άμυνα για το φορολογικό έτος του 2019 είναι "η σημαντικότερη επένδυση στον στρατό μας και στους πολεμιστές μας σε μια γενιά".
"Μετά από χρόνια καταστροφικών περικοπών, τώρα ανοικοδομούμε τους στρατούς μας όπως ποτέ άλλοτε", δήλωσε ο κ. Trump. «Κάθε μέρα ο στρατός μας αγωνίστηκε για μας, και τώρα αγωνιζόμαστε για σας».
Η τελετή υπογραφής εκπλήρωσε επίσης την υπόσχεση του κ. Τραμπ να παράσχει μεγαλύτερη βεβαιότητα για τη χρηματοδότηση των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από πολυετή δημοσιονομική "δέσμευση" ανώτατων ορίων υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα. Είναι το νωρίτερο χρονικό σημείο εντός του έτους που το Κογκρέσο έχει ολοκληρώσει το NDAA σε περισσότερα από 20 χρόνια.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι το NDAA βοηθά στην ανάπτυξη μιας «πιο θανατηφόρας και ανθεκτικής δύναμης» και θα αυξήσει το μέγεθος των δυνάμεων των ΗΠΑ προσθέτοντας 15.600 επιπλέον στελέχη στον στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό Σώμα. Το νέο προσωπικό θα φέρει τη συνολική δύναμη του Στρατού σε 487.500 στρατιώτες, το Πολεμικό Ναυτικό στους 335.400 ναύτες, 186.100 στο Λιμενικό Σώμα και 329,100 στην Πολεμική Αεροπορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου