Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Τι ήθελαν οι 2 Τούρκοι Στρατιωτικοί και τι έπραξαν Ελληνικό και Τουρκικό κράτος;

Αργά το απόγευμα της Κυριακής 9/9/2018 έληξε η ΤΧΕ, έληξε η κατάσταση επιφυλακής και εγρήγορσης που είχαν τεθεί οι μονάδες του Ελληνικού Στρατού στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, μετά την ένταση που επικράτησε, σηματοδοτώντας την "επιστροφή" των 2 συλληφθέντων Τούρκων στρατιωτικών(;).
Παρά το γεγονός ότι μέσω διαρροών και ανεπιβεβαίωτων δημοσιογραφικών πληροφοριών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προέβαλαν το σενάριο του λάθους (χωρίς να υπάρχουν βεβαίως οι συνθήκες για να γίνει)...
Υπάρχουν δημοσιεύματα που τονίζουν τα εξής:     
"Αμφότεροι οι συλληφθέντες είναι ένστολοι και φέρουν οπλισμό ενώ οι λόγοι για τους οποίους πέρασαν στο ελληνικό έδαφος παραμένουν άγνωστοι.

Οι συλλήψεις έγιναν με χρονική διαφορά ωρών μεταξύ τους ενώ επίσης άγνωστο παραμένει το αν οι συλληφθέντες σχετίζονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο.
Η διαχείριση του περιστατικού ανελήφθη από τα ανώτατα κλιμάκια του Ελληνικού Στρατού χωρίς να έχουν γίνει προς το παρόν επίσημες ανακοινώσεις.
Κατά μία εκδοχή ο πρώτος συλληφθείς δήλωσε υποστηρικτής του Φετουλάχ Γκιουλέν, που αποφάσισε να περάσει στην Ελλάδα εν ώρα υπηρεσίας γι’ αυτό έφερε τη στολή και τον οπλισμό του".  https://reportal.gr

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν στον Έβρο είναι πολύ σοβαρά και θέτουν για όλους μας  την ανάγκη συμπερασμάτων για τον σύγχρονο ρόλο του Κράτους Πολέμου Καταστολής στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά όχι μόνο!
Αρχικά θέλουμε να τοποθετηθούμε στο ζήτημα του "αν έπεσαν ή όχι πυροβολισμοί";
Καταλαβαίνουμε όλοι τι κλίμα πολεμικής ετοιμότητας επικρατεί αυτή την στιγμή στον Έβρο. 
Δεν είναι μόνο ότι έχει προηγηθεί!
Ουσιαστικά η κλιμάκωση του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχο εμπορικών και θαλάσσιων ροών στρατηγικής σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο που οδηγεί σε παρόμοιες πολεμικές συμπεριφορές.
Όλοι εκτιμούν ότι το θερμόμετρο πρόκειται να ανέβει το επόμενο διάστημα εξαιτίας της επιθετικότητας των δυο αδίστακτων κρατών και αστικών αρχουσών τάξεων της περιοχής.
Γεγονός που πρέπει να αξιολογηθεί από το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα. 


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ 2 ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΩΝ ΛΑΘΟΣ 
Ας αναρωτηθούμε λοιπόν:
Ο Έβρος "κλείνει" ως διέξοδος για όσους διώκονται ή επιχειρούν να ξεφύγουν από το αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν;
Υπάρχει μια πραγματική συνεργασία καταστολής των δύο καθεστώτων Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού που οικοδομείται με την "εμπειρία" των 8 Τούρκων στρατιωτικών ή την σοβαρή υπόθεση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που δόθηκαν πίσω μετά από την πολύμηνη κράτηση τους στην Τουρκία;
Υπό πιο καθεστώς παραδόθηκαν στον Στρατό του Ερντογάν οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, ένας δόκιμος ανθυπολοχαγός κι ένας λοχίας, που νωρίς το μεσημέρι είχαν συλληφθεί από  κλιμάκια του στρατού στις Φέρες (φυλάκιο Εγνατία);
Μπορούμε να φανταστούμε -με τη γνώση των απαντήσεων στα παραπάνω ερωτήματα- τι βιώνουν οι Μετανάστες και οι Πρόσφυγες που έχουν να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα επίσημα όργανα Καταστολής και Πολέμου, αλλά επίσης τους Εθνοφύλακες και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων;
Τέλος, συνειδητοποιούμε τι σημαίνει ότι τον έλεγχο της πληροφόρησης θα έχει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μοιράζεται την αγωνία των στρατευμένων και των γονιών τους. 
Θεωρούμε ότι με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει το παρόν και μάλλον της η ελληνική οικογένεια το αντιμετωπίζει και η τουρκική.
Ίδιοι οι εχθροί μας, ίδιες οι Απειλές, ίδιοι οι εκμεταλλευτές και οι δυνάστες μας: κυβερνήσεις, ΕΕ, ΝΑΤΟ.
Περιμένοντας ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις δηλώνουμε ξανά:
Η Ειρήνη, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Άσυλο, η Ζωή όλων είναι Αδιαπραγμάτευτα.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει αγωνιστικό μήνυμα στον εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα.

ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΗΛΟΣΦΑΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ, ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥΣ
Να σταθούμε ενωμένοι μαχητικά, εργαζόμενοι-φοιτητές-άνεργοι-φαντάροι απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου