Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Με Διαταγή της Ταξιαρχίας καθορίζονται 20 υπηρεσίες για τους φαντάρους

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΝΙΚΕΣ;
Όποιος παρακολουθεί έστω και ελάχιστα τις εξελίξεις στον Στρατό γνωρίζει ότι ιδιαίτερα τους τελευταίους έξι (6) μήνες οι φαντάροι έχουν πιεστεί πάρα πολύ.
Συνεχείς ασκήσεις που επιβάλλει η Πολεμοκαπηλία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε συνδυασμό με την χρήση χιλιάδων φαντάρων ως υπηρετικό προσωπικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν ΠΑΦΘΗΝΕΣ διακοπές οι Αξιωματικοί, είχαν δραματικές συνέπειες.

Τα τεράστια κενά στην επάνδρωση των μονάδων καλούνται να καλύψουν οι στρατευμένοι δίνοντας ατελείωτες υπηρεσίες.
Αποτέλεσμα να κάνουν 20-25-30 έως 45 μέρες να δουν Έξοδο!  
Μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των συναδέλφων φαντάρων και τις συνεχείς καταγγελίες τους κάτι φαίνεται ότι αλλάζει.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Ταξιαρχία, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν απέναντι στη Διοίκηση του 2/39 Κέντρου Ευζώνων στο Μεσολόγγι έστειλε ΔΙΑΤΑΓΗ που καθορίζει Ανώτατο Όριο Υπηρεσιών για τους φαντάρους.
Έτσι οι συνάδελφοι πρέπει να δίνουν μέχρι 20 υπηρεσίες, που μεταφράζεται σε 2 υπηρεσίες-1 έξοδο!
Με την ανακοίνωση που αναδημοσιεύουμε Αποκαλύπτουμε ότι και παλιότερα το ΓΕΣ είχε ορίσει όριο υπηρεσιών το 3 μέσα-1 έξοδο, κάτι που βεβαίως παραβίασαν οι Διοικήσεις των μονάδων.
Και πάλι υπήρξαν αντιδράσεις στις οποίες απάντησε  με νέα διαταγή ο τότε ΑΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος που προέβλεπε ότι τουλάχιστον μετά τις 3 μέρες υπηρεσιών θα δίνεται υπηρεσιακό.   

28 Ιουνίου 2011
Διαταγή ΓΕΣ για Υπηρεσίες-Εξόδους: Τρεις μέσα, μία έξω!
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έγινε δέκτης πολλών παραπόνων από συνάδελφους φαντάρους. Οι καταγγελίες αφορούσαν το ζήτημα των υπερβολικών υπηρεσιών και των ανύπαρκτων εξόδων. Οι διοικητές των μονάδων συστηματικά παραβιάζουν την σχετική διαταγή του ΓΕΣ και προκειμένου να βγουν οι υπηρεσίες ώστε να δείξουν καλό πρόσωπο στους ανωτέρους χώνουν για μέρες τους φαντάρους με ατελείωτες υπηρεσίες, ενώ τους εξαντλούν με παράνομα κολλητά νούμερα σκοπιάς!
Υπενθυμίζουμε ότι το ΓΕΣ έχει βάλει«πλαφόν» στις υπηρεσίες ορίζοντας ότι οι φαντάροι πρέπει να εκτελούν κατ'ανώτατο όριο τρεις υπηρεσίες και να ακολουθεί έξοδος (3-1). Η απόφαση να θεσμοθετηθεί κεντρικά από το ΓΕΣ ένα όριο στις υπηρεσίες εκφράζει την επιδίωξη να εξασφαλιστεί ότι οι φαντάροι θα απολαμβάνουν κάποιες εξόδους, αφαιρώντας τη δυνατότητα από τους διοικητές να επικαλούνται «υπηρεσιακές ανάγκες» για παρατεταμένη εμπλοκή.

Όριο βάζει και στους επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) μέχρι επτά υπηρεσίες ανά μήνα.

Στη διαταγή, που απέστειλε ο αρχηγός του στρατού Αντιστράτηγος Φρ. Φράγκος στους διοικητές των μονάδων, αναφέρεται ότι,ακόμη και εάν δεν είναι δυνατό να δοθεί έξοδος στους φαντάρους ανά τριήμερο,πρέπει εναλλακτικά να χορηγείται ολιγόωρη άδεια με υπηρεσιακό σημείωμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει έξαρση του φαινομένου της εμπλοκής των φαντάρων.
Γνωστοί οι ένοχοι, γνωστές και οι αιτίες. Το πρόβλημα οφείλεται στην ανεπαρκή επάνδρωση των μονάδων. Όπως κι αν τους μετρήσει κανείς τους οπλίτες, δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των εκατοντάδων μικρών και μεγάλων στρατοπέδων σε ολόκληρη τη χώρα που εξυπηρετούν τα δίκτυα πελατειακών σχέσεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τη διαπλοκή τους με τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
Επιπλέον, χιλιάδες στρατιώτες από το Μάιο έως τον Οκτώβριο αποσπούνται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις αναλαμβάνουν ρόλο υπηρετικού προσωπικού των αξιωματικών και των οικογενειών τους ώστε το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ να τους προσφέρει φθηνές διακοπές.
Αν προσθέσουμε σε όλα αυτά και την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων ασκήσεων καταλαβαίνουμε τι τραβάνε οι φαντάροι.
Εμείς επαναφέρουμε τα αιτήματα των συναδέλφων στρατιωτών:
Μείωση της θητείας στο εξάμηνο και υπηρεσίες 1-1.
Να κλείσουν τώρα οι άχρηστες μονάδες.
Κανένας φαντάρος σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Άμεση πρόσληψη σε αυτές πολιτικού προσωπικού.
Σεβασμό των δικαιωμάτων των φαντάρων και αναγνώριση του ΕΛΕΥΕΘΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν Παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Επίσης, να μας καταγγέλλουν άμεσα τις αυθαιρεσίες αξιωματικών και διοικητών. Δύναμη μας η δημοσιοποίηση όσων μαυρίζουν την ζωή μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου