Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ, 26 Υπηρεσίες μηνιαίως: Επιστολή Καταγγελίας από ΟΛΟΥΣ τους φαντάρους της Στρατιωτικής Διοίκησης Λιμένος Πειραιώς (ΣΔΛΠ)


Αυτά τα βλέπει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος; Ο ΑΓΕΣ Στεφανής;
ΜΑΖΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η παρούσα επιστολή συντάσσεται εκ μέρους του συνόλου της οργανικής δύναμης στρατιωτών της Στρατιωτικής Διοίκησης Λιμένος Πειραιώς (ΣΔΛΠ). Το πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδος τον τελευταίο μήνα έχει να κάνει με την παντελή έλλειψη δύναμης. Πιο συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν εξοδούχοι, δεν δίνονται διανυκτερεύσεις σε κανέναν τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι εξωτερικές υποχρεώσεις των φαντάρων καλύπτονται αποκλειστικά από υπηρεσιακά σημειώματα. Στο αισιόδοξο σενάριο που το σύνολο των στρατιωτών είναι υγιές, ο αριθμός των υπηρεσιών αντιστοιχεί ακριβώς στην διαθέσιμη δύναμη του λόχου. Με λίγα λόγια, το προβλεπόμενο όριο των μηνιαίων υπηρεσιών ξεπερνιέται κατά πολύ (τουλάχιστον 26/μήνα), αφού οι υπηρεσίες είναι ανεξαιρέτως καθημερινές. 


Η φυσική και ψυχολογική κατάσταση των στρατιωτών αρχίζουν να γίνονται μη αντιστρέψιμα καταπονημένες. Ενώ ο ύπνος είναι ελάχιστος, πρέπει να εξυπηρετούνται οι υπηρεσίες καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, πόστα και οι καθημερινές υποχρεώσεις/αγγαρείες του λόχου. Σε τακτική βάση, παρατηρούνται φαινόμενα έντονης σωματικής κόπωσης κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών, ως λογικό αποτέλεσμα του υπερβολικού φόρτου εργασίας που καλούνται να βγάλουν εις πέρας. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, οι φαντάροι κρίνονται ανήμποροι να εκτελέσουν την υπηρεσία τους, τα διαθέσιμα άτομα γίνονται λιγότερα από τις υπηρεσίες(!!). Πολλές φορές λοιπόν οι εναπομείναντες στρατιώτες εκτελούν μέσα στο 24ωρο μέχρι και 12 ώρες υπηρεσιών με ελάχιστη ξεκούραση ανάμεσα στα νούμερα. Το κλίμα καθίσταται αφόρητο, με τις μικροεντάσεις να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Παρά τις όποιες προσπάθειες της διοίκησης να ενσωματώσει άμεσα προσωπικό, η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει, με τις πρόσφατες ακυρώσεις αποσπάσεων προς τη μονάδα (871 ΑΒΕΚ, ΜΦΑΤ). Ακόμα και μετά την επισημοποίηση της κατάστασης σε ανώτερα κλιμάκια, δεν υπάρχει καμία θετική εξέλιξη, αντίθετα υπάρχει η ενημέρωση ότι δεν πρόκειται να ενισχυθεί η μονάδα με ούτε ένα άτομο στις εγγύς μεταθέσεις!!

Εν κατακλείδι, η ανωτέρα κατάσταση στη ΣΔΛΠ απαιτεί επίλυσης. Ελοχεύει ο κίνδυνος δυσάρεστων επεισοδίων στο άμεσο μέλλον. Οι στρατιώτες απαιτούν επιτέλους να εισακουστούν και δεν αντέχουν άλλο. Αναμένεται μια απάντηση σχετικά με την ενίσχυση του στρατοπέδου."

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου