Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο ενώ η ένταση αυξάνεται!

Ένας τεράστιος Υβριδικός Πόλεμος διεξάγεται αυτή την χρονική περίοδο σε σχέση με τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο.
Ένας πόλεμος που διεξάγεται με προπαγάνδα, με ενεργό ρόλο των ΜΜΕ, βασική συνιστώσα των οποίων είναι τα σαιτ.

Υβριδικός πόλεμος που δεν απευθύνεται μόνο στα κράτη συνιστώσες του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά κυρίως στοχοποιεί τον λαό και στις δύο όχθες των Αιγαίου.

Λαοί που πρέπει να νοιώσουν Αμυνόμενοι στην επιθετικότητα-προκλητικότητα του Προαιώνιου Εχθρού, ότι πρέπει να ενταχθούν στην "εθνική ενότητα" για να Υπερασπίσουν τα '"Εθνικά Δίκαια-Συμφέροντα", να συρθούν Νομοτελειακά και με εθνική ανάταση στα πολεμικά σφαγεία όπως αποφάσισαν κυβερνήσεις και ο κόσμος του πλούτου που ορέγεται ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και έλεγχο ενεργειακών-εμπορικών ροών, Γεωστρατηγική Αναβάθμιση!!!

Στις συνήθεις περιγραφές των παραβιάσεων από εχθρικά πολεμικά αεροσκάφη (σύμφωνα πάντα με την ελληνική κρατική προσέγγιση) έχουμε την αναλυτική παρουσία της πορείας του τουρκικού ωκεανογραφικού Barbaros αλλά και της συμπεριφοράς του Ελληνικού σκάφους, Φρεγάτα “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ”. Υπερπροβάλλεται λοιπόν το γεγονός ότι "τα ξημερώματα της Πέμπτης έλαβε την απάντηση της νομιμότητας από την Φρεγάτα “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ”, στη προσπάθεια του να κινηθεί επί του τμήματος της-παράνομα- δεσμευθείσας περιοχής που εντάσσεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα".

Σύμφωνα με τα φιλοφασιστικά σάιτ  "Ως πολεμική ενέργεια χαρακτηρίζει την αποστολή της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς» στην περιοχή που δεσμεύτηκε παράνομα για τις έρευνες του Barbaros από την Άγκυρα, η εφημερίδα Yeni Safak η οποία και εκφράζει την γραμμή Ρ.Τ.Ερντογάν και απηχεί τις απόψεις και τις σκέψεις του Τούρκου προέδρου. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα απειλεί να προκαλέσει έναν ανοιχτό πόλεμο, και η Τουρκία ετοιμάζεται να απαντήσει σε αυτήν την κίνηση»".

Αξίζει να διαβάσουμε όμως τι μας γράφει το philenews/ΚΥΠΕ και κυρίως τι μπορούμε να καταλάβουμε για το ρόλο όλων των ΜΜΕ: "Η προπαγάνδα των τούρκικων ΜΜΕ καλά κρατεί, καθώς με απειλητικούς τίτλους καλούν τα ελληνικά πλοία «να μείνουν μακριά από το BARBAROS». Στην υπηρεσία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έχουν μπει γνωστές εφημερίδες, όπου στα πρωτοσέλιδά τους σχεδόν όλες γράφουν για το υποτιθέμενο επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ ελληνικής φρεγάτας και του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που συνοδεύει το BARBAROS".

Στο σάιτ http://www.onalert.gr θα συναντήσουμε μια αναλυτική περιγραφή των κινήσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ δηλώνεται ρητά η αποφασιστικότητα να μας πάνε σε πόλεμο! 
Το μήνυμα που εκπέμπει ο συντάκτης δεν απευθύνεται στο καθεστώς Ερντογάν μόνο. Κυρίως "συνομιλεί" με το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τον λαό μας. Διαβάζουμε:
"Βασικός στόχος όπως έλεγαν χαρακτηριστικά είναι η διατήρηση της ελληνικής παρουσίας μέσω της Φρεγάτας “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ”, και εάν κριθεί απαραίτητο, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ενισχυθεί. Αυτή η ενίσχυση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, που προβλέπει συνδυαστικά, την ανάπτυξη μονάδων του στόλου και σε άλλα στρατηγικά σημεία. Ταυτόχρονα έχουν ήδη δοθεί οι εντολές και ήδη υλοποιούνται οι πρόνοιες που αφορούν συνολικά τον παράγοντα ετοιμότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο το όπλο του αιφνιδιασμού. 

Αυτή η παράμετρος και ο τρόπος που ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμό, εδραιώνει περαιτέρω την πεποίθηση που έχει διαμορφωθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι αυτήν τη στιγμή είναι δεδομένο ότι “υπάρχει η βούληση”. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που λειτουργεί ευεργετικά στον παράγοντα προσωπικό. Ακόμη στην προετοιμασία που έχει γίνει κομβικό ρόλο θα διαδραματίζει και μια από τις σύγχρονες στρατιωτικές στρατηγικές, ο υβριδικός πόλεμος . Σε αυτήν την κατεύθυνση, ανάλογα και με την εξέλιξη τους θα αξιολογηθούν και θα αξιοποιούνται τα γεγονότα". 

Τα ελληνοτουρκικά σάιτ εξυπηρετούν την ορθή εθνική γραμμή και φιλοτεχνούν την εικόνα της έντασης και της ετοιμότητας για πολεμική εμπλοκή, ρίχνοντας βεβαίως ο καθένας την ευθύνη στην απέναντι όχθη. Διαβάζουμε: 

"Η εικόνα που εκπέμπεται από τη περιοχή δυτικά της Κύπρου, παραπέμπει σε κλιμάκωση της έντασης με ευθύνη της Τουρκίας. Αυτή τη στιγμή η Άγκυρα έχει στείλει στην περιοχή που πλέει το BARBAROS, τέσσερις μονάδες επιφανείας και δύο υποβρύχια! Η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί στην περιοχή μία μονάδα, τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, αλλά πολύ κοντά βρίσκονται τέσσερα Αμερικανικά πολεμικά πλοία! Αυτή η ενίσχυση εντάσσεται σε έναν ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό, που προβλέπει συνδυαστικά, την ανάπτυξη μονάδων του στόλου και σε άλλα στρατηγικά σημεία.
Το σάιτ όμως που δίνει ρέστα στην προβολή του Αμερικανικού παράγοντα είναι το φιλοκυβερνητικό militaire.gr. Στην ανάρτηση "Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και 4 αμερικανικά πολεμικά απέναντι από τους Τούρκους στην Κύπρο!" https://www.militaire.gr διαβάζουμε: 
"οι Τούρκοι έχουν κάθε λόγο να είναι νευρικοί! Ποτέ δεν ξέχασαν την υπόθεση του Μουαβενέτ, του αντιτορπιλικού τους που είχε κατά λάθος πληγεί από αμερικανικό πύραυλο στο Αιγαίο στις αρχές της δεκαετίας του 90.
Ενώ στην ανάρτηση "Ποια είναι τα 4 αντιτορπιλικά που έστειλαν οι ΗΠΑ στην Κύπρο και κρατούν τους Τούρκους “ήσυχους” μαθαίνουμε:
"Οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις που έσπευσαν να “προστατεύσουν” το ερευνητικό σκάφος Barbaros, ανέμεναν προφανώς ότι εκτός από την παρουσία του ελληνικού ΠΝ θα είχαν να αντιμετωπίσουν και την παρουσία άλλων δυνάμεων. Σίγουρα όμως δεν θα είχαν υπολογίσει ότι στην “επίμαχη” περιοχή, θα είχαν απέναντί τους τέσσερα αμερικανικά αντιτορπιλικά τύπου Arleigh Burke! Πρόκειται για αντιτορπιλικά πρώτης γραμμής με απίστευτες πυραυλικές και αντιπυραυλικές δυνατότητες. Αποτελούν διακαή πόθο του ελληνικού ΠΝ το οποίο διαρκώς αιτείται στις ΗΠΑ την αγορά μεταχειρισμένων πλοίων αυτού του τύπου. Μέχρι στιγμής το αίτημα απορρίπτεται.

Δύο από τα αμερικανικά αντιτορπιλικά που παρακολουθούν τις τουρκικές κινήσεις θα τα δείτε στα βίντεο σε δράση. Το USS ROSS εκτοξεύει Τόμαχοκ εναντίον στόχων στην Συρία και το USS Argleigh Burke πλήττει στόχους του ISIL. To τρίτο το Bulkeley έχει δέσει και στον Πειραιά'. https://www.militaire.gr

Ε, το militaire.gr να μην προβάλλει και το έργο του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που απαιτεί τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα που όλως τυχαίως ξεκινούν από την αμερικανική βάση της Σούδας, δεχόμενα βεβαίως κάθε συνδρομή και διευκόλυνση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις για να δολοφονήσουν τους λαούς επιβάλλοντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ο συντάκτης όμως του militaire.gr που παρουσιάζει αυτή την ευνοϊκή εκδοχή  της αμερικανικής πολεμικής παρουσίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου "ξεχνά" τα γραπτά του και μάλιστα τα χθεσινά! Του θυμίζουμε:
"Οι ΗΠΑ μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , μπορεί να αναγνώρισαν μεν το δικαίωμα της Κύπρου να εκμεταλλεύεται τους ενεργειακούς πόρους της ΑΟΖ της αλλά επεσήμαναν και κάτι ακόμη. Να θυμηθούμε τι έλεγε η δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:
«Η πολιτική των ΗΠΑ για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακροχρόνια και δεν έχει αλλάξει: οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιράζονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή».
Από τη δήλωση προκύπτει ότι η Ουάσινγκτον δεν μιλά για την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά αναφέρεται σε δύο «κοινότητες» που πρέπει να μοιραστούν τον πλούτος της Κύπρου «ισομερώς» μεταξύ τους. https://www.militaire.gr


To Θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει Πόλεμος-Το θέμα είναι να Αγωνιστούμε για να μην τους Επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην Σφαγή-Να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

To τοπίο μυρίζει μπαρούτι. Ενώ η λεηλασία του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό –με ή χωρίς μνημόνια-, η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με το ελληνικό κράτος όχι μόνο να συμμετέχει σε μια σειρά πολεμικές αναμετρήσεις, αλλά να απειλεί με Διακρατική σύγκρουση. Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται καθώς σχεδιάζουν να μας στείλουν "κρέας στα κανόνια" του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών στρατηγικής σημασίας. Τα ενεργειακά σχέδια των ΗΠΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Μεγαλοϊδεατισμός, ο Νεοοθωμανισμός και ο Επεκτατισμός Ελληνικού-Τουρκικού κράτους, ο τυχοδιωκτισμός της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής άρχουσας τάξης φέρνουν τον Πόλεμο.Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ που σημαίνει μόνο κέρδη για τις εταιρείες, πόλεμο, περιβαλλοντική καταστροφή για το λαό. 



Το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση ΤΩΡΑ, να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και τη Ματαίωση της «εθνικής ενότητας». Που θα κριθεί η προσπάθεια μας;

1. Η πάλη ενάντια στα Μνημόνια και την αστική καπιταλιστική ανασυγκρότηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον αντιπολεμικό αγώνα. Τώρα που περισσότερο από ποτέ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τον πόλεμο πυλώνα της παραγωγικής ανασυγκρότησης. Η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιβολή της Δικτατορίας της Αγοράς, είναι ο βατήρας για την νέα εκτίναξη των κερδών τους, η αφετηρία για τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή, ο παρανομαστής των νέων συμμαχιών τους και της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μας το δείχνουν οι εξελίξεις στα Ναυπηγεία και την πολεμική βιομηχανία, οι αντεργατικές απαιτήσεις των εφοπλιστών και του ΣΕΒ, η επιπλέον ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ. Ταυτόχρονα επιχειρούν να ταυτίσουν τους όρους ύπαρξης των εργαζομένων με την συμμετοχή στους πολέμους και τις επεμβάσεις, τη δράση του Ελληνικού Στρατού. 

2. Στην πάλη ενάντια στην πολεμική προετοιμασία, εντός και εκτός του Στρατού. Στο να βάλουμε φραγμό στους πολεμικούς εξοπλισμούς των 6 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ και να εμποδίσουμε την ανανέωση του οπλοστασίου με όπλα μαζικής καταστροφής και απίστευτης φονικότητας που στρέφονται κατά Αμάχων. Η ενίσχυση του Κινήματος των Φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εντεινόμενη πολεμική προετοιμασία και ΑΞΙΟΜΑΧΟ των Ε.Δ., για το μπλοκάρισμα των ασκήσεων και την συμμετοχή στους πολέμους με τις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ. Να βάλουμε τέλος στα Δόγματα Πολέμου-καταστολής που στρέφονται εναντίον του κόσμου της εργασίας-Εσωτερικού Εχθρού, εντός και εκτός συνόρων. Να μην γίνει πράξη η Αύξηση της Θητείας, η Στράτευση των φτωχών Ανδρών-Γυναικών στα 18, να Ακυρωθούν οι Προσλήψεις Μισθοφόρων. Ο αγώνας ενάντια στην Στρατιωτικοποίηση του λαού, την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ και τις φασιστικές Λέσχες Εφέδρων. Να «πετάξουν» οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές-φοιτητές τον Στρατό, το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ και τις Πολεμικές Βιομηχανίες από σχολεία και πανεπιστήμια. Ο πόλεμος είναι εδώ: είναι στις φιέστες, στις μιλιταριστικές-εθνικιστικές επιδείξεις και τις επισκέψεις Στρατιωτικών στα σχολεία για στρατολόγηση μαθητών, είναι στα ερευνητικά προγράμματα και τις έδρες των ΑΕΙ.

3. Ενάντια στην Διεθνή του Πολέμου. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα από το εξωτερικό. Να Διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΕ. Να διαλύσουμε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Δε δεχόμαστε τον Ενιαίο Χώρο του Πολέμου Ελλάδας Κύπρου. Να αποχωρήσουν τα ξένα στρατεύματα ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ και οι Βρετανοί από την Κύπρο. 

4. Πάλη κατά του πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνικής-τουρκικής κυβέρνησης. Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμιά εμπλοκή του Στρατού. Αλληλεγγύη, Κοινός Αγώνας.

5. Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση. 

 ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου