Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Γιατί δεν μας λένε πόσα εκατομμύρια ευρώ κόστισε η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ;


Την ώρα που μας ΑΠΕΙΛΟΥΝ να κόψουν τις συντάξεις...
Να μας αρπάξουν δεκάδες χιλιάδες σπίτια....
Ενώ πέταξαν χιλιάδες μικρά παιδιά από παιδικούς σταθμούς...
Αφήνουν τους εκπαιδευτικούς στην Ανεργία...
Και το 60% των εργαζομένων είναι Απασχολήσιμοι...
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το Στρατιωτικό κατεστημένο πανηγυρίζουν για την Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ.
Μια άσκηση ΠΡΟΒΑ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!
Όμως κανείς δεν μας Αποκαλύπτει όσο κόστισε αυτή η άσκηση!!! 
Η άσκηση «Παρμενίων 2018» στον Έβρο σε... αριθμούς!
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής του Δ’Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς συμμετείχαν 
  • περισσότερα από 200 άρματα μάχης, 
  • 120 αυτοκινούμενα πυροβόλα 
  • ενώ δόθηκαν επίσης περισσότερα από 1.200 «επεισόδια» στη διάρκεια της εβδομαδιαίας διάρκειας ασκήσεως!
Από την πλευρά του ο παριστάμενος στην τελική φάση της ασκήσεως στον Έβρο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γιώργος Μπλιούμης, τόνισε ότι στην τελική φάση της ασκήσεως στον Έβρο συμμετείχαν:
  • 29 μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων, 
  • όπως Mirage 2000-5, 
  • F-16C/D διαφόρων εκδόσεων, 
  • εκσυγχρονισμένα F-4E PI-2000 Phantom, 
  • καθώς και ένα ιπτάμενο ραντάρ EMB-145H Erieye!
Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογίσουμε και το τεράστιο κόστος από την κινητοποίηση του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού.
Εμείς ρωτάμε ξανά το Υπουργείο Άμυνας πόσο κόστισε αυτή η τεράστια πολεμική κινητοποίηση;
Πόσο κόστισαν όλα αυτά τα πυρομαχικά και τα καύσιμα που καταναλώθηκαν;

Ποιος είναι ο εχθρός του ελληνικού στρατού; Να Ακυρωθεί η Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ!

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ

Σύμφωνα με τα μιλιταριστικά και όχι μόνο ΜΜΕ "έχει ξεκινήσει πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της μεγάλης Εθνικής Διακλαδικής Ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Οκτωβρίου στον Έβρο, όπου μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά πιθανό να παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η άσκηση Παρμενίων 2018, όπως και κάθε χρόνο θα είναι μια άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων, η οποία θα διεξαχθεί από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.
Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Ο σκοπός της άσκησης
α. Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.....
Μάλιστα, τα σάιτ τονίζουν ότι πρόκειται για μια επίδειξη ισχύος με πολλού αποδέκτες στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ-Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΥΣΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΕΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ
Απίστευτη πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό μας αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει για μια ακόμη χρονιά στη διεξαγωγή της Πανελλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ», που απαιτεί μια τεράστια και ταυτόχρονα πανάκριβη κινητοποίηση σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων όλων των όπλων, με εκτόξευση των λειτουργικών εξόδων (π.χ. κατανάλωση καυσίμων, πυρομαχικών κλπ).
Να σημειώσουμε ότι η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ επαναλήφθηκε από τον τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ενώ προηγουμένως είχε σταματήσει η διεξαγωγή της άσκησης για (5) χρόνια καθώς το ΥΠΕΘΑ είχε λάβει αυτή την απόφαση για οικονομικούς λόγους.
Τώρα επομένως που η κοινωνική βαρβαρότητα μετά την εφαρμογή τόσων χρόνων Μνημονίων και αδίστακτης επιβολής της αστικής πολιτικής είναι πραγματικότητα, που κλέβουν καθημερινά μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα-σπίτια, προχωρούν σε ένταση των πολεμικών προετοιμασιών.
Ενώ όμως ο εργαζόμενος λαός μας καλείται να υποστεί όλα αυτά τα τεράστια βάρη στο όνομα της «εθνικής άμυνας, της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας» και όλων των άλλων εθνικών μύθων που προβάλλει η καθεστωτική προπαγάνδα, αξίζει να επισημάνουμε το εξής: 
  • η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2018 είναι ενταγμένη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, της αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών, στον πόλεμο κατά των μεταναστών και των επιδιώξεων αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου του ελληνικού κράτους μέσα από την συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και διεθνείς συμμαχίες.
  • η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2018, παρά τους εθνικούς μύθους εντάσσεται "στην αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας". 
Ουσιαστικά ο χώρος δράσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων διευρύνεται, δεν είναι η ελληνική επικράτεια, αλλά μια τεράστια περιοχή από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι την Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή.
Είναι κάτι που το ζήσαμε πρόσφατα με την αποστολή (3) φρεγατών στην περιοχή, υποβρυχίου και άλλων σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού, τις συνεχείς ασκήσεις στα Βαλκάνια για την επιβολή των δογμάτων Πολέμου-Καταστολής, την πρόταση του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά για τη δημιουργία Βαλκανικού ΝΑΤΟ, με την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών σε Βέλγιο-Ισπανία-Νορβηγία...
Αυτός είναι ο ρόλος ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών που διεκδικούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ένας ρόλος ενταγμένος στον ελληνοτουρκικού ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα-θαλάσσιους δρόμους παγκόσμιας σημασίας, στην προάσπιση των ελληνικών αστικών συμφερόντων στα Βαλκάνια-Ζωτικό Χώρο του ελληνικού κεφαλαίου, αλλά και στους ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας για τον έλεγχο-μοίρασμα-ξαναμοίρασμα της περιοχής με το αίμα των λαών.   
 Η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ προσομοιάζει την πολεμική αντίδραση του ελληνικού κράτους, τι θα έκαναν δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης. 
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας -όπου εντάσσουν τον πόλεμο κατά των προσφύγων- και οι διεθνείς επεμβάσεις συνδέονται άμεσα αφού ο έλεγχος των προσφυγικών ροών μπροστά στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο αποτελεί προϋπόθεση για την διεξαγωγή τους!
Κοινωνικός πόλεμος και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αποτελούν μια μαύρη συνέχεια...
Η αστική πολιτική, εντός και εκτός συνόρων, της πιο επιθετικής έκφρασης κυβερνητικής αστικής αντεργατικής διαχείρισης που εκπροσωπούν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποκαλύπτει την επικινδυνότητα και το εξαιρετικά φιλοπόλεμο της, ενώ ξεπερνά στη χυδαιότητα της ταύτισης των ελληνικών αστικών συμφερόντων με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ακόμη και τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Το άθροισμα των προβαλλόμενων κινδύνων που περιγράφονται ως ασύμμετρες απειλές –μετανάστες, τρομοκρατία, κοινωνικά κινήματα που πυροδοτεί η καπιταλιστική κρίση- και περιγράφονται ως "Έκτακτες Ανάγκες" που καλείται να αντιμετωπίσει ο Στρατός, αποδεικνύει ότι η αστική τάξη με τα δόγματα άμυνας/ασφάλειας στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας παντού, σε συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ, τους Αιγύπτιους Πραξικοπηματίες, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.
Εμείς απαιτούμε να ΑΚΥΡΩΘΕΙ η άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ
Να μπλοκαριστούν οι πολεμικές δαπάνες και όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα, σύγχρονων και μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων.
Είναι ώρα αποφάσεων για όλους. 
Πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων μας. 
Για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, που εξυπηρετεί τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου, μετατρέποντας μας σε Δούλους του 21ου αιώνα.
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα δεν επιτρέπεται να έχει καμιά αυταπάτη για τις βουλές της κυβέρνησης και του κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. 
Πρέπει τώρα να βγει από την απομόνωση, να σφυρηλατήσει μια σύγχρονη ενότητα και να κλιμακώσει την αγωνιστική του προσπάθεια. Κρίσιμη κρίνεται η παρέμβαση του μέσα στον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου