Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

25 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν και 7 αγνοούνται από έκρηξη ελαττωματικής οβίδας

φωτο Αρχείου
ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ;
Ο Τουρκικός Στρατός σκοτώνει Εχθρούς και φίλους, εντός και εκτός συνόρων!
Διαβάζουμε: Τουλάχιστον 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και άλλοι επτά αγνοούνται μετά την έκρηξη μιας οβίδας σε μια στρατιωτική βάση στην επαρχία Χάκαρι της νοτιοδυτικής Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στη στρατιωτική βάση του Σουνγκού Τεπέ, στην περιοχή Σεμντινλί, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν.

Συνολικά 25 στρατιώτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πόσο σοβαρή είναι η κατάστασή τους. Οι αρχές προσπαθούν εξάλλου να εντοπίσουν τους επτά που αγνοούνται.

Το γραφείο του κυβερνήτη του Χακαρί σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι εξερράγη μια “ελαττωματική” οβίδα τη στιγμή που εκτοξευόταν από το πυροβολικό. 

Ασαφές παραμένει αν το ατύχημα αυτό σημειώθηκε στο πλαίσιο κάποιας άσκησης ή κατά τη διάρκεια κάποιας επιχείρησης του στρατού. Τα τελευταία χρόνια στη νοτιοδυτική Τουρκία σημειώνονται συχνά βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η Τουρκία βομβαρδίζει επίσης τις βάσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ και ιδίως στα όρη Καντίλ.3

Να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες καταγράφεται ένα πραγματικό κύμα φυγής της νεολαίας από τον Τουρκικό Στρατό200.000 νέοι Τούρκοι κάνουν τα πάντα για να μην πάνε στον Τουρκικό Στρατό


Πουλάει την καμήλα του για να εξαγοράσει τη θητεία του και να μείνει μακρυά από τον Τουρκικό στρατό!
Η είδηση είναι εντυπωσιακή: 200.000 νέοι Τούρκοι κάνουν τα πάντα για να μην πάνε στον Τουρκικό Στρατό. Πουλάνε σπίτια, αυτοκίνητα, ακόμη και καμήλες προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα για να εξαγοράσουν την Υποχρεωτική θητεία στον Τουρκικό Στρατό της Κατοχής και της Καταστολής, των εισβολών και του Ολοκληρωτικού καπιταλισμού της γείτονος χώρας.
Αλήθεια, τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι εθνικιστές και οι μιλιταριστές, οι φασίστες και οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μιλούν για τον Εχθρό από την Ανατολή!
Τι λένε όλοι αυτοί που για τα κέρδη τους θέλουν να μας βάλουν να Σκοτώσουμε και να Σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά Κοιτάσματα και τους Αγωγούς.
Η νεολαία σε Ελλάδα και Τουρκία τους φωνάζει ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ.
Δε θα θυσιαστούν οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί για τα κέρδη των Πλουσίων!  
Ο Εμρέ Μποσταντζί, ένας 28χρονος αγρότης από την επαρχία Τσορούμ έβαλε την καμήλα του για πώληση στο διαδίκτυο. Στόχος του; Ένας. Να βγάλει αρκετά χρήματα για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.
«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά για πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», δηλώνει ο Μποσταντζί στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Μποσταντζί είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που περίμεναν εδώ και καιρό ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για να απαλλαγούν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Με βάση την τουρκική νομοθεσία, όλοι οι άνδρες 19 έως 45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στο στρατό για 12 μήνες.
Σύμφωνα με όμως με έναν πρόσφατο νόμο, οι άνδρες που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1994 μπορούν να υπηρετήσουν μόλις 21 ημέρες καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.463 ευρώ).
Περίπου 200.000 Τούρκοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις τις τελευταίες δύο μέρες για το πρόγραμμα μείωσης της στρατιωτικής τους θητείας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Νέοι άνδρες πουλάνε τα πάντα. Από αυτοκίνητα και σπίτια μέχρι καμήλες και βουβάλια για να βρουν τα χρήματα για την εξαγορά.

Για τους αποφοίτους πανεπιστημίου η υποχρεωτική θητεία είναι έξι μήνες. Το κράτος επιτρέπει στους αποφοίτους να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους έως την ηλικία των 35 και μετά να εκτίσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Αρκετοί είναι αυτοί που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα για να αποφύγουν για όσο περισσότερο μπορούν να εκτίσουν τη θητεία τους.

«Η στρατιωτική θητεία μπορεί να είναι ένα πραγματικό χάσιμο χρόνου και σε πάει πίσω στη ζωή σου. Θα στείλω αίτηση για ένα διδακτορικό μετά από αυτές τις 21 μέρες», προσθέτει ο Μποσταντζί, που κάνει σήμερα το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο Χιτίτ στο Τσορούμ.

Άλλοι φτάνουν να βάζουν για πώληση και τα διαμερίσματά τους. Ο 30χρονος Ερμάν Τιμουρλένκ από την Κωνσταντινούπολη έβαλε το σπίτι που διαμένει για πώληση για να μπορέσει να πληρώσει για την μειωμένη στρατιωτική θητεία.

«Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσω ποτέ ξανά για τη στρατιωτική μου θητεία», συμπληρώνει.

Αυτοί είναι οι εχθροί μας, όπως μας λένε η κυβέρνηση, τα κόμματα, τα ΜΜΕ;
Η Νεολαία της Τουρκίας που κάνει ότι μπορεί για να γλυτώσει τον Τουρκικό Στρατό!
Για να μην γίνει συμμέτοχη-συνένοχη των εγκλημάτων του ολοκληρωτικού καθεστώτος Ερντογάν  σε Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Νοτιοανατολική Τουρκία;
Για να μην στρέψει τα όπλα ενάντια στον Τούρκο εργαζόμενο, Κούρδο αγωνιστή, τον πρόσφυγα από την Συρία και το Αφγανιστάν...
 Όπως κάνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον Τουρκικό Στρατό και το ΝΑΤΟ για να διεξαγάγουν τον πόλεμο κατά των προσφύγων υπερασπίζοντας την Ευρώπη Φρούριο.
ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Αποκαλύπτεται ότι για τους νέους σε Ελλάδα και Τουρκία ο Στρατός εκλαμβάνεται ως ο πιο ΕΧΘΡΙΚΟΣ μηχανισμός επιβολής της κυριαρχίας των πλουσίων.
Δικαιούμαστε λοιπόν για μια ακόμη φορά να πούμε ότι
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΜΣΑΤΑ ΣΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου