Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

«Μυρίζει μπαρούτι» στα ανοιχτά της Συρίας – «Πρόσωπο με πρόσωπο» Αμερικανικός και Ρωσικός στόλος!

Το αεροπλανοφόρο USS Harry Truman μαζί με άλλα πέντε πολεμικά πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κατευθύνονται στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συριακής ακτογραμμής. Ο αμερικανικός στολίσκος εισήλθε στη Μεσόγειο την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, την ώρα που ο ρωσικός στόλος Μέσης Ανατολής ολοκλήρωνε μια σειρά από ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου και όχι μόνο. 
Στις ρωσικές ασκήσεις συμμετείχαν δύο φρεγάτες η «Ναύαρχος Μακάροφ» και η «Ναύαρχος Έσεν», οι οποίες είναι οπλισμένες με βλήματα με Kalibr-NK. Στις ασκήσεις συμμετείχαν επίσης Ρωσικά ελικόπτερα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, υπήρχαν 8 ρωσικά πολεμικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο.

Στο αεροπλάνο USS Harry Truman υπάρχουν 9 μοίρες βομβαρδιστικών αεροπλάνων, ενώ το αεροπλανοφόρο συνοδεύουν το καταδρομικό USS Normandy και 4 αντιτορπιλικά κλάσης Arleigh Burk, και συγκεκριμένα τα USS Arleigh Burk, USS Forrest Sherman, USS Bulkeley και USS Farragut.

Αυτή η αμερικανική-ρωσική συσσώρευση ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων στα ανοιχτά της Συρίας αποτελεί προετοιμασία για δύο γεγονότα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες στρατιωτικές πηγές τις οποία επικαλείται το ισραηλινό DEBKAfile:

Η προσεχής συνάντηση μεταξύ των προέδρων Donald Trump και Vladimir Putin στο Μπουένος Άιρες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G-20 στις 26-30 Νοεμβρίου. Τόσο στην Ουάσινγκτον, όσο και στη Μόσχα πιστεύουν πως στη συνάντηση θα τεθεί το ζήτημα της Συρίας, αλλά και αυξημένη Ιρανική παρουσία εκεί, και οι δύο δυνάμεις ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως.
Θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η διεξαγωγή μιας ισραηλινής αεροπορική επίθεσης εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία μετά από μια μακρά περίοδο παύσης των Ισραηλινών επιθέσεων. Οι Ρώσοι φέρονται έτοιμοι να δώσουν το πράσινο φως για την χρήση του συστήματος αεράμυνας S-300 σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό το λόγο οι Αμερικανοί συγκετρώνουν ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια ενέργεια της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου