Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Έβρος: Ανοργανωσία από το Στρατό που ταλαπωρεί τους φαντάρους

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες από το ΓΕΣ και τις Διοικήσεις των μονάδων για το μπάχαλο που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι.
Φτάσαμε στην τέταρτη (4η) κατά Σειρά Κατάταξη από τότε που εφαρμόστηκε το νέο σχέδιο που διαφήμισε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και τα μηνύματα από τους νεοσύλλεκτους κάθε άλλο παρά καλά είναι. 
Παρά το γεγονός ότι το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας είχαν εικόνα το πόσοι φαντάροι θα καταταγούν και πότε, δεν μερίμνησαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα και να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες.
Απλώς ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ για τους Αναλώσιμους και Σκλάβους φαντάρους, με αποτέλεσμα τώρα να επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με πρόχειρες λύσεις. 
Μια εικόνα ανοργανωσιάς και προχειρότητας παρουσιάζεται στον Έβρο με το πλήθος των νεοσύλλεκτων να φτάνει μαζικά στα στρατόπεδα αλλά οι μονάδες να μην είναι έτοιμες να τους διαχειριστούν στο 100%. 
Τους καταγράφουν και τους κοιμίζουν όπου βρουν –είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε μονάδα που τους κοίμισαν πρόχειρα στα καταλύματα των αξιωματικών καθώς αιφνιδιάστηκαν πλήρως- για να περιμένουν μέχρι την επομένη μέρα όπου αρχίζει η κατάταξη στην ουσία με μοίρασμα του ιματισμού κλπ και τις ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς.
Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να καταλάβει κανείς τι τραβούν οι γιατροί!
Στις περισσότερες μονάδες είναι οι φαντάροι και οι υπαξιωματικοί-κατώτεροι αξιωματικοί που δίνουν λύσεις, καθώς οι Στρατηγοί και οι Ταξίαρχοι είναι μόνο για να δίνουν διαταγές…
Τα προβλήματα όμως δεν αφορούν μόνο τις μονάδες του Έβρου.
Διαβάστε τι γίνεται στα Δωδεκάνησα:
 541 ΤΕ Ρόδου: χωρίς νερό ολόκληρο στρατόπεδο μέσα στη βρώμα και στη δυσωδία
Την πραγματικότητα του Ελληνικού Στρατού είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από τις πρώτες μέρες κατάταξης οι φαντάροι στην Ρόδο.
Από το πρωί δεν υπάρχει σταγόνα νερό σε ολόκληρο το στρατόπεδο.
Δεν χρειάζεται και μεγάλη φαντασία για να κατανοήσει κανείς τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.
Η Υγιεινή είναι άγνωστη λέξη.
Οργισμένοι γονείς αποκαλύπτουν ότι οι τουαλέτες βρωμάνε: σπασμένες και χωρίς σταγόνα νερό...
Οι φαντάροι δεν έχουν νερό όχι για να πιουν, αλλά ούτε για να πλύνουν τα χέρια τους.
Είναι οι δεσμεύσεις του ΑΓΕΣ Στεφανή για το Έτος Μέριμνας Προσωπικού.
Αυτός είναι ο Στρατός του Καμμένου και του Ρήγα: βρωμά!!!
Αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι να αγοράζουν όπλα και να κάνουν πανάκριβες ασκήσεις με τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας της διοίκησης του 541 ΤΕ, ότι την ίδια ακριβώς μέρα (15/11/2018) δημοσιεύαμε την εξής καταγγελία:

Στη Ρόδο λιποθύμησε φαντάρος μετά από 24ωρη ταλαιπωρία

Πραγματικά το νέο σύστημα Κατάταξης των Καμμένου-Ρήγα "έσκασε" και οι συνέπειες είναι εξοργιστικές, ταυτόχρονα εξοντωτικές για τους φαντάρους.
Χρειάστηκαν 24 ώρες οι στρατιωτικές αρχές της Ρόδου για να μετακινήσουν 20-30 νεοσύλλεκτους φαντάρους από το 541ΤΕ Αφάντου στο 211 ΤΕ στις Πεταλούδες.
"Ξέχασαν" όμως να δώσουν έστω και ένα σάντουιτς στους φαντάρους.
Και αφού έφτασαν στο 211 ΤΕ τους Υποχρέωσαν σε νέα Αναφορά στις 12.00 το βράδυ και νέα ταλαιπωρία για γραφειοκρατικούς λόγους.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν η Λιποθυμία νεαρού συνάδελφου φαντάρου που δεν άντεξε την ταλαιπωρία...
Αξίζει όμως να τονίσουμε ότι οι Υγειονομικές Αρχές της μονάδας στάθηκαν στον νεοσύλλεκτο, έπραξαν ότι προβλέπεται και με το παραπάνω. 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έχει γίνει αποδέκτης της οργής φαντάρων και γονιών για την Ταλαιπωρία που υποβάλλουν ΓΕΣ και Διοικητές ως αποτέλεσμα της Ανοργανωσιάς.
Θα Αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Καμμένος-Ρήγας;
Γιατί άλλο πράγμα οι δηλώσεις και οι Δημόσιες Σχέσεις...
Και άλλο πράγμα να στέκεσαι Υπεύθυνα στα προβλήματα που προκαλείς!
  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου