Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

«Φωτιά, φωτιά, στα Ελληνικά σκυλιά»


Να κάνουμε ένα σενάριο εργασίας και να υποθέσουμε ότι υπάρχει ο Μουσταφά Αλί, ένας τύπος με Τουρκική εθνική συνείδηση και καταγωγή τη Θράκη.

Για κάποια χρόνια πηγαίνει και εργάζεται στην Τουρκία, αλλά επιστρέφει στον τόπο καταγωγήςτου, έχοντας σαν όνειρο και επιδίωξη στην ζωή του να αποσχισθεί η Θράκη από την Ελλάδα και να ενωθεί με την Τουρκία.

Μάλιστα αυτή την φιλοδοξία του την διατυμπανίζει με κάθε τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το σύνθημα «η Δυτική Θράκη είναι Τουρκική», δεσπόζει σε αναρτήσεις του στο facebook.

Ο ίδιος κατέχει ένα καλάσνικοφ με διόπτρα και αρκετά φυσίγγια.

Ο «πατριώτης», λοιπόν, αυτός και για λόγους που δεν γνωρίζουμε ακριβώς, έρχεται σε διαμάχη με Έλληνες αστυνομικούς. Το αποτέλεσμα είναι να πάρει ο Μουσταφά το όπλο του και να δημιουργηθεί ένοπλη συμπλοκή μαζί τους, ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς.

Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τον Αλί, αφού στην συμπλοκή χάνει την ζωή του.

Κάποιοι ομοϊδεάτες του από τον τόπο της καταγωγής του τον θεωρούν ήρωα. Το ίδιο και ορισμένοι από την Τουρκία που έρχονται στην Θράκη για τα τον κηδέψουν.

Στην νεκρώσιμη ακολουθία που γίνεται στην ελληνική επικράτεια δεσπόζουν τα συνθήματα «Η Θράκη γη Τουρκική» και «Φωτιά, φωτιά, στα Ελληνικά σκυλιά».

Σενάριο εργασίας -εμπνευσμένο από το βίντεο με την τελετή της κηδείας του Κ. Κατσίφα, που παραθέτει η ιστοσελίδα του σαλταρισμένου Σ. Χίου- τέλος.

Αλήθεια, ποια θα ήταν η στάση των ντόπιων "υπερπατριωτών" αν μετουσιωνόταν σε πραγματικότητα ένα τέτοιο σενάριο;

1 σχόλιο: