Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Το Στρατόπεδο 282 ΤΕ Κω είναι η επίγεια κόλαση!

H Επιστολή Καταγγελίας των συναδέλφων φαντάρων από το συγκεκριμένο Στρατόπεδο 282 ΤΕ στην Κω αποκαλύπτει ότι όχι απλώς υπήρξε συγκάλυψη για τους μαζικούς βασανισμούς Νεοσυλλέκτων πρόσφατα από όλη την Ιεραρχία, δηλαδή Υπουργείο Άμυνας, ΓΕΣ, ΑΣΔΥΣ, Ταξιαρχία... (282 TE Κω: Στρατοκράτες-Βασανιστές-Δικαστές έγδυσαν τέσσερις φαντάρους για να δουν αν είχαν κάτι στο πρωκτό http://diktiospartakos.blogspot.com), αλλά οι ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΙ συνεχίζονται.
Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΗ στο καθεστώς βασανισμών στρατιωτών και το γενικευμένο κλίμα Τρομοκρατίας που επικρατεί στη μονάδα, έχοντας ως εκτελεστικά όργανα συγκεκριμένα στελέχη. Διαβάζουμε:
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Το Στρατόπεδο 282 ΤΕ Κω είναι η επίγεια κόλαση!
“ Η κατάσταση εδώ δεν παλεύεται”
“Έχουμε φρικάρει”
“Ίσως στην κόλαση να είναι καλύτερα”
Με αυτές τις φράσεις φαντάρος ξεκινάει την καταγγελία του στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. 
Τα καψόνια, οι απειλές, τα βασανιστήρια, οι συνθήκες ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, οι υποδομές στη μονάδα μοιάζουν με πραγματική κόλαση.

Μετά τις επιστολές- καταγγελίες που βγήκαν για το Στρατόπεδο το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλέον οι φαντάροι έχουν ζεστό νερό. Παρόλ΄ αυτά, και πάλι δε φτάνει για όλους. Αυτοί που μένουν στο τέλος αναγκάζονται να περιμένουν την επόμενη μέρα για να πλυθούν ρισκάροντας πάλι αν θα προλάβουν ή στερώντας από τον ύπνο τους για να είναι πρώτοι στη σειρά. 
Το φαγητό πολλές φορές δεν τρώγεται, “το δίνουμε στα σκυλιά και δεν το αγγίζουν”, ενώ η θέρμανση είναι κάτι άγνωστο για το στρατόπεδο. 
Αν αρρωστήσει κάποιος, δεν υπάρχει περίθαλψη, δεν υπάρχουν γιατροί, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

Όμως, όλα αυτά δεν είναι τα χειρότερα που ζουν οι φαντάροι εκεί μέσα. Μετά το περιστατικό, που γνωστοποιήθηκε από φαντάρους και δημοσιεύθηκε στο blog του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, ανθυπολοχαγός απειλεί τους φαντάρους με το επιχείρημα ότι παρακολουθούνται τα κινητά τηλέφωνα όλων, ως απειλή για εκείνους που γνωστοποιούν τα περιστατικά βασανισμών από αξιωματικούς σε φαντάρους ως συλλογική ποινή για την κλοπή που καταγγέλθηκε στο στρατόπεδο, με μόνο σκοπό να φιμώσει όσους αντιδρούν στις αυταρχικές αυτές πρακτικές.

Από τις πρώτες κιόλας μέρες της εκπαίδευσης, ανθυπολοχαγός εις το όνομα του παραδειγματισμού σε όποιον δεν πειθαρχεί και δεν είναι υπόδειγμα στρατιώτη, διατάζει με κάμψεις και τρέξιμο πολλών χιλιομέτρων. Μάλιστα, για δύο φαντάρους που κάπνιζαν εν ώρα υπηρεσίας η παραδειγματική τιμωρία ήταν πέντε μέρες φυλακή, ενώ άλλους τους διέταξε να κάτσουν στη βροχή για αρκετή ώρα, γιατί ψιθύριζαν, ενώ μιλούσε ο ίδιος. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτή η τιμωρία για σωφρονισμό, άλλωστε. Θυμίζουμε, την συλλογική ποινή που καταγγέλθηκε μόλις πριν λίγες μέρες στο blog μας, φαντάροι να κάτσουν κάτω από τον ήλιο για ώρες και να τον κοιτάνε και φαντάροι που βρίσκονταν στα μαγειρεία την ώρα που έγινε η κλοπή και δεν θεωρούνταν ύποπτοι να τρέξουν πολλά χιλιόμετρα.

Εμείς, ως Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος λέμε πως απέναντι σε αυτήν την αυθαιρεσία, τη σωματική κακοποίηση των φαντάρων, τους βασανισμούς, τις αυταρχικές πρακτικές, τα καψόνια, τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης μέσα στο στρατόπεδο καμία υπομονή και καμία ανοχή δεν πρόκειται να δείξουμε!
Προτείνουμε στους συναδέλφους να αμφισβητήσουν όλα αυτά, να βγουν Παραπονούμενοι σε όλα τα κλιμάκια της Ιεραρχίας και να κατακλύσουν το ΓΕΣ με Επιστολές Καταγγελίας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου