Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Τρία 3% είναι μόνο το μερίδιο του Ελληνικού κράτους από τα 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ που Προπαγανδίζουν ως αξία των υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το σύνολο του αστικού κόσμου, με μοναδική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, του ΣΚΑΪ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ-ΑΥΓΗΣ-Εφημερίδας των Συντακτών, του REAL και των Χατζηνικολάου-Τράγκα...
Απαιτούν ακόμη και ελληνοτουρκικό πόλεμο για να επεκταθούν στην Ανατολική Μεσόγειο και να κατοχυρώσουν ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα!
Και το δεν λένε: η Ελλάδα θα γίνει Σαουδική Αραβία, θα απαλλαγούμε από τα Μνημόνια (αλήθεια δεν μας έβγαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα σώσουν το Συνταξιοδοτικό σύστημα -που οι ίδιοι καταλήστευσαν και κατέστρεψαν!
Για να πείσουν τον εργαζόμενο λαό μας να γίνει κρέας στα κανόνια των συμφερόντων τους υπόσχονται Τεράστια Κέρδη:
Σε 200 δισ. ευρώ υπολογίζεται η αξία των υδρογονανθράκων στην Κρήτη
Αυτό που δεν λένε είναι ότι τα κέρδη από την εκμετάλλευση τους που θα πάνε στο Ελληνικό κράτος είναι μόλις το 3%.
Πρόκειται δηλαδή για μια τεράστια Ληστεία του πλούτου των λαών της Μεσογείου από τις αμερικανικές-γαλλικές-ιταλικές εταιρείες πετρελαίου, τους Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας:
Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Energean oil gus...
Για να κυριαρχήσει το Ελληνικό κράτος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου απαιτούνται τεράστια-πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα:
εκσυγχρόνισαν με 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ τους πυραύλους, με 1,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ τα F-16, με 600 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ τα ORION...
και θέλουν να δώσουν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για την Αγορά φρεγατών, UAV, αρμάτων μάχης, ακόμα και πυραύλων Cruise!
Αυτοί είναι οι όροι κυριαρχίας του Ελληνικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο, του ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ και της ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ του. 
Πρόκειται φυσικά για μια τεράστια Οικολογική Καταστροφή για την οποία κανείς δεν μιλά από όλα αυτά τα κοράκια επιστήμονες-δημοσιογράφους που χρηματοδοτούνται από τις Εταιρείες

Για αυτά τα τεράστια κέρδη των ενεργειακών εταιρειών θα ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ οι Φαντάροι; 

3% το μερίδιο του κράτους!




Για αυτά τα συμφέροντα θέλει να επεκταθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για αυτό αγοράζει όπλα αξίας 4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, γεμίζει βάσεις του θανάτου και πυρηνικών την ελληνική επικράτεια, οικοδομεί Άξονες του Πολέμου με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο.

Μας τάζουν ότι το Ελληνικό κράτος θα γίνει η Νορβηγία της Μεσογείου… όμως Αποκαλύπτεται ότι κρύβουν τα τεράστια κέρδη των ενεργειακών εταιρειών, των εφοπλιστών και κατασκευαστών… Μόλις 3% τα κέρδη του Κράτους υπό όρους, που φυσικά θα πάνε στους διεθνείς και ντόπιους Τοκογλύφους! ΔΕΙΤΕ:

α) Ρεκόρ κερδών σημείωσαν τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Σε Δημοσιευμένα Κέρδη EBITDA είχαν άνοδο 25% με 473 εκατομμύρια και σε Δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη άνοδο 34% με 225 εκατομμύρια.
β) Στην φρενήρη κούρσα ανόδου των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του 2018 κατά 13,2%, οι εξαγωγές των πετρελαιοειδών συμμετείχαν με εντυπωσιακή άνοδο 21,9%.

γ) Η Energean Oil & Gas, η ελληνική εταιρία που ανέλαβε το 2007 την εκμετάλλευση του κοιτάσματος του Πρίνου όταν η παραγωγή του ήταν μόνο λίγες εκατοντάδες βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, έφτασε στα 4.0000 βαρέλια και στοχεύει για το 2018, τα 4.800 βαρέλια ημερησίως στον Πρίνο.
Επιπλέον είναι έτοιμη να αρχίσει να εκμεταλλεύεται το ελπιδοφόρο κοίτασμα Έψιλον. Ποιο είναι το μερίδιο του Ελληνικού κράτους σε όλα αυτά;
Το ελληνικό κράτος καθώς όταν αυξάνεται η παραγωγή πάνω από 2.500 βαρέλια την ημέρα τότε έχει δικαιώματα (royalties) της τάξης του 3%.

δ) Η Energean Oil όμως δεν αρκείται στα κοιτάσματα της Καβάλας και του Κατάκολου. Έχει αποκτήσει έναντι 148 εκατομμυρίων και τα υπεράκτια κοιτάσματα Karish και Tanin στο Ισραήλ με συνολική περιεκτικότητα 2,4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου!

ε) Υπογράφηκαν το Σεπτέμβριο, οι συμβάσεις ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και την κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και ΕΛΠΕ για τα θαλάσσια οικόπεδα πέριξ της Κρήτης. Ο καθηγητής γεωλογίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης (και πρώην σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα ενεργειακών ορυκτών πόρων), Αντώνης Φώσκολος, υπολογίζει πως η αξία των υδρογονάνθρακων της Κρήτης ανέρχεται τουλάχιστον στα 10 τρισεκατομμύρια και πως τα κοιτάσματα της είναι πλουσιότερα από της Σαουδικής Αραβίας!

στ) Υπογράφτηκαν επίσης φέτος οι συμβάσεις για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στον Πατραϊκό Κόλπο, στην Κέρκυρα, σε Άρτα και Πρέβεζα, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, σε Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα.
Σημειωτέον ότι στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο την εκμετάλλευση έχουν τα ΕΛΠΕ κατά 100% και σε Αιτωλοακαρνανία και Ιωάννινα η Energean Oil κατά 40%.
Μελέτη της Ακαδημίας Αθηνών που εκτιμά ότι η Ήπειρος είναι, από τις χερσαίες ζώνες της Ελλάδας, αυτή με τις περισσότερες πιθανότητες για πλούσια κοιτάσματα.

ζ) Η Ελλάδα γίνεται πλέον ενεργειακός κόμβος καθώς ολοκληρώνεται στα τέλη της χρονιάς η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στη Βόρεια Ελλάδα. 
Η διαδρομή του αγωγού ξεκινάει από τους Κήπους του Έβρου και συνεχίζει για 550 χιλιόμετρα πριν καταλήξει στην Κρυσταλλοπηγή της Καστοριάς, στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Παράλληλα έχει συμφωνηθεί και ο αγωγός East Med που θα μεταφέρει σε Ιταλία και Ευρώπη, ισραηλινό, κυπριακό και ελληνικό φυσικό αέριο. 
Ετοιμάζεται και ο σταθμός μετατροπής LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο που δίνουν μεγάλη σημασία οι Αμερικάνοι προκειμένου να τροφοδοτεί με LNG την Ευρώπη.
Η ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου), η βουλγαρική Bulgarian Energy Holding EAD και η GASTRADE έχουν συμφωνήσει σε συνεργασία για την εμπορική λειτουργία του έργου.

Εμείς Απαιτούμε:
ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑ
Ο Κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας μας σε Ελλάδα-Τουρκία η μόνο απάντηση στον κλιμακούμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό.
Καμιά συμμετοχή-καμιά συμβολή στους βρώμικους πολέμους και στις επεμβάσεις τους.
Να γυρίσουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα-πλοια-αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
από το εξωτερικό.
Καμιά συμβολή των φαντάρων της ΕΛΔΥΚ.
Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Καμιά συμμετοχή σε Ασκήσεις και ιδιαίτερα στην άσκηση «Bright Star 2018».
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
Μπλοκάρισμα όλων των ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ και των Προσλήψεων Μισθοφόρων.
Παλεύουμε ενάντια στον Ελληνικό Στρατό ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών, που επιβάλλει τα Δόγματα Πολέμου/Καταστολής και συμμετέχει στον Πόλεμο κατά των προσφύγων.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό μας να παλέψει ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της αντεργατικής λαίλαπας, του κρατικού αυταρχισμού και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για την Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Στοιχεία δανειστήκαμε από το εξής κείμενο:

Είναι η Ενέργεια, το νέο γιγαντιαίο στοίχημα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας; https://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου