Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Μπράβος Απαγόρευσε την είσοδο φαντάρων σε καφετέρια στην Αλεξανδρούπολη...

Πρόσφατα έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ καταγγελία για Απαγόρευση εισόδου φαντάρων σε καφετέρια στην Αλεξανδρούπολη.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχε καταγγελθεί παρόμοιο αυταρχικό και ρατσιστικό περιστατικό για καφετέρια του Βόλου.   
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαι φαντάρος στην Αλεξανδρούπολη. 
Πρόσφατα είχαμε έξοδο το απόγευμα και κατέβηκα στο κέντρο μαζί με άλλους 3 φαντάρους για καφέ σε γνωστή καφετέρια. 
Όπως μπήκαμε ήταν ένας τυπάς μπράβος-γλάστρα εκεί όπου μας έριξε πόρτα γιατί λέει ήμασταν φαντάροι και δεν μας άφησε να κάτσουμε.
Εκνευριστικά πάρα πολύ που μου έριξαν άκυρο για αυτό το λόγο.
Επίσης πολύ απαξιωτικά ακούμπησαν τον έναν από τον ώμο και του είπε συγγνώμη φίλε δεν μπορώ να σας βάλω μέσα. 
Δηλαδή η φαντάροι δεν επιτρέπονται σε καφετέριες.....

Θυμίζουμε τα πρόσφατα γεγονότα στο Βόλο:

Τεράστια λαϊκή κατακραυγή για τους επιχειρηματίες που πέταξαν φαντάρους από καφετέρια μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τεράστια υπήρξε η λαϊκή κατακραυγή για τους επιχειρηματίες που "πέταξαν" φαντάρους από καφετέρια μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Πολλά υπήρξαν τα δημοσιεύματα, οι αναρτήσεις και η με κάθε τρόπο τρόπο καταδίκη αυτών των ρατσιστικών επιχειρηματικών συμπεριφορών.
Θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά οι επιχειρηματίες του Βόλου αλλά και σε όλη την Ελλάδα που θα το τολμήσουν ξανά.
Γιατί για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η Αλληλεγγύη, η Κοινή πάλη του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας είναι η μόνη απάντηση στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την χυδαιότητα τους.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και επιχειρηματίες.
Δημοσιεύουμε λοιπόν σχετικές αναρτήσεις:

Σπαρτάκος: Έδιωξαν φαντάρους από καφετέρια στο Βόλο γιατί τους θεωρούν «κακούς πελάτες» http://volos.ert.gr

Έδιωξαν φαντάρους από καφετέρια στον Βόλο γιατί τους θεωρούν κακούς πελάτες

Καταγγελία του δικτύου ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος https://www.thessaliatv.grΈφαγαν πόρτα σε καφετέρια του Βόλου επειδή είναι φαντάροι!  https://europost.gr

Στρατιώτες “έφαγαν πόρτα” σε καφετέρια! (βίντεο)

Η απίστευτη αιτιολογία του υπεύθυνου του καταστήματος για το… “απαγορευτικό”. Η δημόσια απάντηση της καφετέριας…http://www.ant1news.gr

Δεν τους σέρβιραν γιατί ήταν φαντάροι (ΒΙΝΤΕΟ) https://www.paraskhnio.gr

Βόλος: Ο απίστευτος λόγος που έδιωξαν στρατιώτες από καφετέρια https://www.life-events.gr

I love Volos: Αυτό είναι το νέο μαγαζί που έρχεται στη πόλη! https://volonakinews.gr

Να εναντιωθούμε στους Άθλιους επιχειρηματίες που "μας πετούν" από τα μαγαζιά-Μεγάλη πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Οι Φαντάροι έχουν Δικαιώματα Μέσα και Έξω από τον Στρατό!
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει μεγάλη πρωτοβουλία εναντίον των αισχρών επιχειρηματιών που μας πετούν από τα μαγαζιά και μας φέρονται Ρατσιστικά.
Καταρχήν, καλούμε τους φαντάρους να μας καταγγέλλουν όλους αυτούς τους Άθλιους ώστε να προχωρούμε σε δημοσιοποίηση των αισχρών πρακτικών τους καλώντας όλους να πάρουν θέση.

Δεύτερο, καλούμε τους γονείς και τους φίλους των φαντάρων, όλες τις συλλογικότητες του κινήματος να σταθούν στο πλευρό του Κινήματος των φαντάρων, να αποδείξουν έμπρακτα και αγωνιστικά ότι καταδικάζουν τους άθλιους αυτούς καταστηματάρχες.

Τρίτο, ενημερώνουμε ότι οι Απαγορεύσεις εναντίον των φαντάρων δεν είναι μόνο Ρατσιστικές αλλά και Παράνομες.

Σύμφωνα με το άρθρο 57 του Αστικού Κώδικα, «Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται». Από την άλλη πλευρά, το άρθρο 59 του ΑΚ ορίζει ότι «στις περιπτώσεις των άρθρων 57 και 58 το δικαστήριο με απόφασή του, ύστερα από αίτηση αυτού που έχει προσβληθεί και αφού λάβει υπόψη το είδος της προσβολής, μπορεί επιπλέον να καταδικάσει τον υπαίτιο να ικανοποιήσει την ηθική βλάβη αυτού που έχει προσβληθεί».

Σύμφωνα, επομένως, με τις διατάξεις των άρθρων 57 και 59 ΑΚ, προστατεύεται το δικαίωμα της προσωπικότητας, το οποίο αποτελεί ένα πλέγμα αγαθών που συνθέτουν την υπόσταση του προσώπου, με το οποίο είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα. Τέτοια αγαθά είναι, εκτός των άλλων, η τιμή και η υπόληψη κάθε ανθρώπου, η οποία αντικατοπτρίζεται στην αντίληψη και την εκτίμηση που έχουν οι άλλοι γι’ αυτόν. Σε περίπτωση δηλαδή που προσβάλλεται κάποιο από τα συγκεκριμένα αγαθά και εφόσον η προσβολή είναι παράνομη και υπαίτια, τότε το πρόσωπο που προσβάλλεται στην προσωπικότητά του μπορεί να αξιώσει την επιδίκαση χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ηθικής βλάβης την οποία υπέστη από τη μείωση της προσωπικότητας του.

Γίνεται δεκτό λοιπόν, ότι μειωτική συμπεριφορά εις βάρος της προσωπικότητας κάποιου προσώπου, η οποία συνιστά προσβολή προσωπικότητας κατά την έννοια του άρθρου 57 ΑΚ, αποτελεί και η απαγόρευση της εισόδου του σε δημόσιο κατάστημα και δη σε νυχτερινό μαγαζί (μπαρ) ή κέντρο διασκέδασης, η οποία δεν οφείλεται στην συνδρομή κάποιου αντικειμενικού λόγου, αλλά απεναντίας γίνεται αυθαίρετα από τους υπευθύνους ή τους προστηθέντες του καταστήματος.

Από ποινικής πλευράς τώρα, εφόσον ο παθών, δια της συγκεκριμένης πράξης, αισθανθεί καταφρόνηση και ότι προσβάλλεται η τιμή του με έργο δύναται, από πλευράς Ποινικού Δικαίου, να υποβάλλει έγκληση για εξύβριση (άρθρο 361 Π.Κ.), σε βάρος του υπαιτίου.

Ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει τα παραπάνω, αποτελεί η υπ’ αριθμόν 23238/2006 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η οποία επικυρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 714/2009 Απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Με τις εν λόγω αποφάσεις κρίθηκε, σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, ότι «Η απαγόρευση εισόδου σε δημόσιο κατάστημα (καφέ-μπαρ) χωρίς εύλογη αιτία, εφόσον δεν πραγματοποιείται κάποια ιδιωτική εκδήλωση και δεν δικαιολογείται από λόγους ασφαλείας, αποτελεί μειωτική διάκριση, πρόκειται για αδικοπραξία που προσβάλλει παράνομα την προσωπικότητα και παρέχει στον προσβληθέντα αξίωση χρηματικής ικανοποίησης της ηθικής βλάβης». Έτσι, κρίθηκε ότι ο ενάγων, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στο νυχτερινό μαγαζί (μπαρ) χωρίς την συνδρομή κάποιας εύλογης και δικαιολογημένης αιτίας, δικαιούνταν να αξιώσει χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, την οποία μάλιστα προσδιόρισε στο ποσό των 1.000 Ευρώ. (ο δικηγόρος Γιάννης Χαμπιλός)

Θυμίζουμε:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Έδιωξαν φαντάρους από καφετέρια στο Βόλο γιατί μας θεωρούν "κακούς πελάτες"

Δύο συνάδελφοι φαντάροι, κατά τη διάρκεια της εξόδου τους στο Βόλο βίωσαν τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Όπως λένε οι ίδιοι σε βίντεο που έχουν ανεβάσει στο twitter, από την καφετέρια που επέλεξαν να πιουν τον καφέ τους, τους έδιωξαν ,γιατί όπως τους είπαν “είναι κακής ποιότητας πελάτες”!!!

Το περιστατικό αυτό δεν είναι όμως πρωτοφανές.

Και στο παρελθόν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει καταγγείλει ότι παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές συναντούν οι φαντάροι στην Πάτρα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδα και αλλού. 
Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό στην Ορεστιάδα όπου καφετέρια είχε όλα τα τραπέζια ρεζερβέ κατά τη διάρκεια των ωρών εξόδου των φαντάρων.
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα μας θέλουν μόνο για να τους σβήνουμε τις πυρκαγιές, να τους καθαρίζουμε τις παραλίες, να τους γεμίζουμε τα μαγαζιά σε ώρες και μέρες που "σκοτώνουν μύγες".
Όταν όμως στα μαγαζιά αυτά συνευρισκόμαστε και με άλλους νέους -ντόπιους, φοιτητές- θεωρούμαστε μιάσματα που ενοχλούμε.
Τότε τους "βρωμάνε τα λεφτά μας" και πρέπει να φύγουμε! 
Εμείς καλούμε όλους τους φαντάρους και την νεολαία στο Βόλο να Αντιδράσουν και να καταδικάσουν έμπρακτα τον Ρατσισμό των επιχειρηματιών.
Στο παρελθόν ΕΜΠΑΡΓΚΟ σε μαγαζιά είχαν κάνει τους ιδιοκτήτες τους να αλλάξουν γνώμη. 
Το απεχθές αυτό γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της εξόδου των φαντάρων που είναι θέμα διεκδίκησης ως την συχνότητα, την εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης από τις μονάδες, του δημιουργικού περιεχομένου τους.
Πρέπει το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ να εξασφαλίζουν τη δωρεάν παρακολούθηση πολιτιστικών και αθλητικών θεαμάτων.
Κυρίως όμως πρέπει οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα ριζοσπαστικά φοιτητικά σχήματα και οι εναλλακτικοί χώροι να εξασφαλίζουν τους όρους συνύπαρξης και ζύμωσης με τους φαντάρους που τις ώρες της εξόδου αναζητούν διέξοδο από τη μαυρίλα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. 
Το βίντεο












Κάντε το το πιο «διάσημο» μαγαζί στην Ελλάδα 😡😡

Δεν άφησαν τα παλικάρια να μπουν στο μαγαζί γιατί είναι φαντάροι 😡😡😡

Κρίμα που υπάρχουν τέτοιοι κομπλεξικοί μαγαζάτορες γιατί στον Βόλο μόνο τέτοιοι δεν είναι.

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου