Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξόρμηση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε ΟΣΕ και ΚΤΕΛ

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε τη δυνατότητα να σταθεί στους συναδέλφους φαντάρους.
Αυτή τη φορά πραγματοποίησε διπλή εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντήσει τους συναδέλφους που επέστρεφαν στα στρατόπεδα του Έβρου, μετά την άδεια ορκωμοσίας τους.
Δικαιώματα Νεοσύλλεκτων –Καλή και Αγωνιστική Θητεία
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ: Συνάδελφοι, έχετε τον νου τους τις 3-4 μέρες που θα παραμείνετε στα Κέντρα Κατάταξης να πάρετε όλο τον ρουχισμό και τα είδη υπόδησης, να τους γίνουν όλες οι εξετάσεις και τα εμβόλια. Επειδή, υπάρχει το τεράστιο ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, υγιεινή και καθαριότητα, με την σίτιση και τα μαγειρεία βγείτε κατευθείαν στην Αναφορά Παραπονούμενοι και καλέστε (6932955437).
Μέχρι να ορκιστείτε, τόσο στα νέα Κέντρα, όσο και στις μονάδες είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αντιθέσεις με τους ¨παλιούς φαντάρους". Κανένας φαντάρος δεν έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον άλλο. Κανείς, έστω και αν ισχυριστεί ότι πέρασε διάφορα στην μέχρι τώρα θητεία του, δεν μπορεί να απαιτήσει να πάθουν τα ίδια οι "νέοι" δικαιολογώντας έτσι ένα καθεστώς ανισοτήτων. Δεν υπακούμε σε αυτά που λένε ¨οι παλιοί", δεν ανεχόμαστε καμιά διαφοροποίηση στις υπηρεσίες. Παλεύουμε ενωμένοι για τα Κοινά μας Δικαιώματα! 
Τέλος, η θητεία γίνεται πιο πολεμική, οι ασκήσεις αυξάνονται και ο κίνδυνος Απωλειών-Τραυματισμών εξαιτίας της χρήσης πραγματικών πυρών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν εκτελούμε καμιά άσκηση αν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ και αν δεν έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. 
Ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει. Υπάρχουν διαταγές, Νόμοι, Στρατιωτικός Κανονισμός, πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα. Υπάρχει καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 
ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις-ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα. 
Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και “αν πέσει” μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται.
Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια κλπ. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας! 
Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές και δεν συμμετέχουν υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό. Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα. 
Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν. Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία. Απαιτούμε επαρκή ποιότητα, ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό στα μπάνια. Δεν εκτελούμε διαταγές που βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις. 
Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη, ηθικόν ακμαιότατον. 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΑ, ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΥΣ, ΣΥΧΝΑ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε τη χώρα σε ένα άθλιο τεράστιο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Βάσεις παντού. Εξαγοράζει για μια χούφτα ευρώ φαντάρους που έχουν ανάγκη για να τους στείλει Μισθοφόρους στην ΕΛΔΥΚ-Κύπρο. Κλιμακώνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα, μας θέλουν κρέας στα κανόνια για τα συμφέροντα του Λάτση και του Βαρδινογιάννη. Ο Ελληνικός Στρατός είναι ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο, εμπλέκεται στον ανταγωνισμό ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ, είναι Απειλή για τους λαούς: στρατεύματα στο Κόσοβο, ελληνικά πλοία σε Λίβανο, Λιβύη. Χτίζει Άξονες Πολέμου με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο, συμβάλει στους βρώμικους πολέμους σε Μέση Ανατολή-Αφρική. Ο Ελληνικός Στρατός κυνηγά και φυλακίζει πρόσφυγες, συμμετέχει στον Πόλεμο ΗΠΑ-ΕΕ κατά των προσφύγων, για να μπορούν να κάνουν τις βάρβαρες επεμβάσεις τους!
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ
Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας. Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογική-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και των δημοσιευμένων καταγγελιών. 
Μόνο με την συνδικαλιστική πάλη κερδίζουμε. Μόνο με Κίνημα Μέσα κι Έξω από τον Στρατό. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ" 
Τηλ. Επικ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου