Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Η Ελλάδα στο πλευρό του Ισραήλ στους βάρβαρους πολέμους του


"Τι είπαν οι Ισραηλινοί πιλότοι για τις συνεκπαιδεύσεις με την Πολεμική Αεροπορία" 
Έχει ευθύνη, έχει συμβολή και συμμετοχή άραγε η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα του Ιστραηλινού κράτους;
Είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις επιθέσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον των Παλαιστινίων και όχι μόνο;
Είναι παράγοντας Σταθερότητας-Ειρήνης το ελληνικό κράτος που συμμετέχει ενεργά σε πολέμους και επεμβάσεις;
Σε αυτά τα ερωτήματα καλούμαστε να απαντήσουμε και να καθορίσουμε την προσωπική και συλλογική μας εναντίωση διαβάζοντας το κείμενο που ακολουθεί.
Αναφερόμαστε στην ανάρτηση "Τι είπαν οι Ισραηλινοί πιλότοι για τις συνεκπαιδεύσεις με την Πολεμική Αεροπορία" του σάιτ  doureios.com.
Πρόκειται για δημοσίευση  της παρουσίασης από την ιστοσελίδα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας των συμπερασμάτων από την τελευταία συνεκπαίδευση των Ισραηλινών και Ελλήνων πιλότων, που εντάσσεται στους σύγχρονους όρους διεξαγωγής των πολέμων, καθώς η προπαγάνδα διεκδικεί κεντρικό ρόλο.

Η πρόσφατη συνεργασία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το διάστημα 21 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου. Από τη διήγηση που ακολουθεί αποκαλύπτει:
1. τη σημασία των εκπαιδεύσεων αυτών για την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στις επιθέσεις της εναντίον της Κατεχόμενης Παλαιστίνης και της Συρίας.
2. την μοναδική συμβολή του Ελληνικού κράτους (όπως και της Κύπρου) στην προετοιμασία επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του Ιράν!
3. στο ρόλο γέφυρας που παίζει η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μεταξύ ΝΑΤΟ-Ισραήλ.
Διαβάζουμε λοιπόν:   



“Συνεχίζει να αναπτύσσεται η συνεργασία μεταξύ Ισραηλινής και Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας”

Στην αρχή, ο επισμηναγός Υ –ενδεχομένως ο Αξιωματικός Επιχειρήσεων της 201 Μοίρας, που ανέπτυξε μαχητικά F-16I “Sufa” στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα– δηλώνει μεγάλη χαρά για την συγκεκριμένη συνεργασία. Η Ισραηλινή Αεροπορία απέδωσε έμφαση στο περιεχόμενο της ασκήσεως, προκειμένου να αξιοποιήσει τα μέγιστα το ελληνικό περιβάλλον που επειδή εναλλάσσει στεριά με θάλασσα, θέτει αρκετές προκλήσεις στις αεροπορικές επιχειρήσεις και ιδίως για ιπταμένους μη εξοικειωμένους με αυτό. Ο επισμηναγός, σημειώνει την συνδρομή των Ελλήνων για την ποιοτική βελτίωση της ασκήσεως.



Κατά τους Ισραηλινούς, η συνεργασία με την ΠΑ προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα,όπως η μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα ισραηλινά μαχητικά προκειμένου να αναπτυχθούν στην Ελλάδα. Αυτή η πτήση μεταβάσεως, λειτουργεί ως εκπαίδευση σε αποστολές μεγάλων αποστάσεων ενώ για τους Ισραηλινούς έχει ξεχωριστή σημασία ότι η ελληνική επικράτεια είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε έκταση από αυτήν του Ισραήλ, με ψηλά όρη και ανάλογο ανάγλυφο, που προσφέρει καλές προϋποθέσεις για αληθοφανή προσομοίωση επιχειρήσεων.

Επιπλέον πλεονέκτημα θεωρείται ότι, επειδή η ΠΑ επιχειρεί σύμφωνα με το επιχειρησιακό δόγμα του ΝΑΤΟ, υφίσταται διαφοροποίηση σε σχέση με το δόγμα επιχειρήσεων της Ισραηλινής Αεροπορίας, συνεπώς προσφέρει ευκαιρία ώστε η διαδικασία εκμαθήσεως να είναι αμοιβαία. Κατά τον επισμηναγό Ι, υπεύθυνο του Κλάδου Διεθνών Σχέσεων Ευρώπης και Ασίας της Ισραηλινής Αεροπορίας, «Η διαφορά μεταξύ των δύο αεροποριών εντοπίζεται στον τρόπο εκπαιδεύσεως: τα μέλη του ΝΑΤΟ πετούν με μεγάλο αριθμό σχηματισμών στον αέρα ενώ η Ισραηλινή Αεροπορία αποβλέπει σε μικρότερους σχηματισμούς τεσσάρων αεροσκαφών».

Το σχόλιο μπορεί να υπονοεί κάτι που ενδεχομένως έχουν στο μυαλό τους οι Ισραηλινοί, επί της ουσίας όμως αναδεικνύει ότι ενώ η ΠΑ αποδίδει έμφαση στην εκπαίδευση σε περιβάλλον έντονων αεροπορικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο συρράξεως υψηλής εντάσεως, η Ισραηλινή Αεροπορία, όντας χωρίς ισχυρό αντίπαλο στον αέρα από πλευράς γειτονικών χωρών, έχει προσανατολισθεί σε προσεκτικά σχεδιασμένες αεροπορικές επιχειρήσεις που διεξάγονται αποσπασματικώς από μικρούς αεροπορικούς σχηματισμούς, προς καταστροφή απειλών που εμφανίζονται στα σύνορα ή εντοπίζονται σε γειτονικές χώρες. Συνεπώς, η συμμετοχή σε ασκήσεις με μεγάλα “πακέτα” αεροσκαφών, όπως είναι ο κανόνας για την ΠΑ, είναι ιδιαιτέρως επωφελής για τους Ισραηλινούς.

Άλλη διαφορά εντοπίζουν οι Ισραηλινοί στην διεύθυνση της ασκήσεως. Η Ισραηλινή Αεροπορία, υποστηρίζεται ότι διευθύνει τις ασκήσεις από έναν κεντρικό σταθμό ελέγχου ενώ στην ΠΑ την διεύθυνση ασκεί ο Αρχηγός Αποστολής (Mission Commander). Εδώ δεν έχει αποδοθεί σωστά η πραγματικότητα, δεδομένου ότι ο Αρχηγός Αποστολής έχει την ευθύνη για την εκτέλεση μιας συγκεκριμένης αποστολής που ανατίθεται βάσει ΑΤΟ (Air Tasking Order) και είναι απλώς ο αξιωματικός που θα ορισθεί επικεφαλής του “πακέτου” αεροσκαφών για την εκτέλεσή της. Επειδή είναι αδύνατον ένας αεροπόρος να μην τα γνωρίζει αυτά, κάποιο θέμα διατυπώσεως ή αποδόσεως εκτιμούμε ότι υπάρχει στην συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Ενδιαφέρον για τους Ισραηλινούς παρουσίαζε το ότι τα ελληνικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην άσκηση στην Ελλάδα, εξορμούσαν από διαφορετικές αεροπορικές βάσεις ενώ στο Ισραήλ τα αεροσκάφη εξορμούν από μία βάση και η ενημέρωση (briefing) των πληρωμάτων είναι κοινή. Προφανώς το τελευταίο επιτρέπει λεπτομερέστερη ανάλυση και δίνει αφορμή στον επισμηναγό Υ να τονίσει: «Εστιάζουμε πολύ στην εκπαίδευσή μας. Εισερχόμαστε στις πιο μικρές λεπτομέρειες όταν απογειώνεται για μία έξοδο ένας σχηματισμός τεσσάρων αεροσκαφών – πιστεύουμε ότι κάθε μέλος πληρώματος πρέπει να είναι όσο πιο επαγγελματίας γίνεται όταν βρίσκεται στο πιλοτήριο, προκειμένου να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Η τεχνολογία, δίνει λύσεις στην πραγματοποίηση briefing και debriefing εξ αποστάσεως. Ωστόσο επί του ανωτέρω σχολίου οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι ακόμη και αν δημιουργεί την υπόνοια πως αξιολογεί ως υποδεέστερη την εντύπωση που δίνουν οι Έλληνες ιπτάμενοι, αυτό δεν ισχύει. Ακριβώς επειδή η ΠΑ λειτουργεί βάσει κανόνων και διαδικασιών ΝΑΤΟ, οι Έλληνες είναι αποδεδειγμένα πιο τυποποιημένοι στα πάντα και συνεπώς αφήνονται πολύ λιγότερα δυνητικά κενά σε κάθε επιχείρηση.

Κατά τους Ισραηλινούς, διαφορά εντοπίζεται επίσης στην διαδικασία κριτικής (debriefing): ενώ η κριτική στην ΠΑ εστιάζεται στην επιτυχία της αποστολής, η οποία θεωρείται επιτυχής ακόμη και αν αρκετά αεροσκάφη έχουν αναχαιτισθεί, η Ισραηλινή Αεροπορία το θεωρεί αυτό εκτός πάσης συζητήσεως. «Έχουμε έναν σημαντικό σκοπό και αυτός είναι να φέρουμε κάθε ένα από τα αεροσκάφη μας με ασφάλεια πίσω», σημειώνει ο επισμηναγός Υ.

Κατά την άποψή μας, η ανωτέρω τοποθέτηση συνιστά δείγμα “συγγραφικής αδείας” και μάλλον αντικατοπτρίζει την θεμελιώδη διαφορά νοοτροπίας από την οποία διέπεται μία αεροπορική δύναμη η οποία δεν έχει αντίπαλο στον αέρα, συνεπώς δεν αντιμετωπίζει το φάσμα της αντιπαραθέσεως με έναν τεχνολογικώς ισάξιο αντίπαλο. Ο μόνος γείτονας του Ισραήλ με υπολογίσιμη, τουλάχιστον σε αριθμούς, αεροπορική ισχύ, είναι η Αίγυπτος, με την οποία όμως υφίστανται ουδέτερες σχέσεις ενώ η στροφή της από την δεκαετία του 1970 προς την Δύση, έχει περιορίσει δραστικώς τις πιθανότητες μιας πολεμικής αναμετρήσεως με αυτήν. Είναι προφανές ότι η ΠΑ είναι πλήρως εστιασμένη στην προετοιμασία για αντιμετώπιση και επικράτηση έναντι μίας εξίσου προηγμένης αεροπορικής δυνάμεως και πολύ συγκεκριμένως, έναντι της Τουρκικής Αεροπορίας, η οποία μάλιστα υπερτερεί σε αριθμούς.

Προφανές πλεονέκτημα για τους Ισραηλινούς από συνεργασίες όπως αυτή με την Ελλάδα, θεωρείται ότι το προσωπικό συνεννοείται στην αγγλική γλώσσα, στοιχείο το οποίο θέτει έναν βαθμό προκλήσεως. Όμως το μεγαλύτερο όφελος γι’ αυτούς είναι ότι εξοικειώνονται με τις διαδικασίες τυποποιήσεως του ΝΑΤΟ. Εδώ εντοπίζεται η “διαφορά κουλτούρας”, στην οποία αναφέρονται οι Ισραηλινοί. Η συνεργασία με μία αεροπορία του ΝΑΤΟ η οποία ακολουθεί πιστά τις τυποποιημένες διαδικασίες, μεγιστοποιεί το όφελος γι’ αυτούς.
Προφανώς όλα αυτά εκτιμούνται πλήρως από τους Ισραηλινούς και αξιολογούν αναλόγως την αξία της συνεργασίας με την ΠΑ, όπως φαίνεται από το παρακάτω σχόλιο του επισμηναγού Ι: «Η Ισραηλινή και η Ελληνική αεροπορίες έχουν παρόμοιο χαρακτήρα. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα στην συνεργασία μας με την Ελλάδα – και οι δύο δυνάμεις είναι δυναμικές στην νοοτροπία, ανοικτές και έντιμες. Μοιάζουμε στην κουλτούρα, μοιραζόμαστε τις ίδιες Μεσανατολικές συνθήκες και θέτουμε τα πάντα επί τάπητος. Αυτός ο τρόπος εργασίας, βολεύει».

Ο επισμηναγός Υ συμπλήρωσε: «Οι Έλληνες μας βοήθησαν σε ο,τιδήποτε χρειαστήκαμε, από την ανάλυση δογμάτων μάχης και τακτικές πτήσεως, μέχρι την εξοικείωση με άγνωστο έδαφος και συμβουλές σχετικώς με την διεξαγωγή επιχειρήσεων σε συνεργασία με πυροβολαρχίες Patriot. Αποκαταστήσαμε καλές σχέσεις, οι οποίες επιδρούν ως θεμέλιο επιτυχίας της όλης εκπαιδεύσεως». Γενικεύοντας, ο ίδιος προσθέτει: «Οι Έλληνες είναι ζεστοί, όπως ακριβώς κι εμείς. Αγαπούν την σκληρή δουλειά και δεν φοβούνται τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής».

Το τελευταίο σχόλιο, προφανώς αντικατοπτρίζει το πνεύμα ευελιξίας που διακρίνει τους Έλληνες, πλεονέκτημα το οποίο αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ότι έχει σοβαρή επίδραση έναντι ενός αντιπάλου διαφορετικής νοοτροπίας. Ως προς την αναφορά στην συνεργασία με αντιαεροπορικές συστοιχίες Patriot, πρέπει να διευκρινισθεί ώστε να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, ότι σε τέτοιες ασκήσεις, τα συστήματα της κατηγορίας λειτουργούν με υποβαθμισμένα χαρακτηριστικά επιδόσεων, ακριβώς επειδή δεν είναι επιθυμητή η αποκάλυψη των πλήρων δυνατοτήτων τους. Η συνεργασία, μπορεί να είναι και υποτυπώδης, αφορώντας απλώς ανταλλαγή τακτικής εικόνος μεταξύ των αεροσκαφών και των αντιαεροπορικών συστοιχιών, ώστε να αποφεύγονται οι βολές εναντίον φιλίων αεροσκαφών.

Περιγράφοντας κάποια από τα τυπικά προφίλ αποστολών που εκτελούν τα ισραηλινά αεροσκάφη όταν συνεργάζονται με την ΠΑ, ο επισμηναγός Ι είπε: «Κάθε τόσο, η Δύναμη Μαχητικών της Ισραηλινής Αεροπορίας συμμετέχει σε ασκήσεις μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα. Αεριωθούμενα μαχητικά εκτελούν πτήσεις μεγάλης αποστάσεως που περιλαμβάνουν εναέριο ανεφοδιασμό καυσίμου. Όταν τα μαχητικά φτάσουν στην Ελλάδα, υποχρεούνται να προσβάλουν έναν στόχο ενώ οι Έλληνες δρουν ως αντίπαλη δύναμη».

Τα F-16I “Sufa” που ήλθαν στην Λάρισα, είναι τροποποιημένη έκδοση του διθέσιου F-16D Block 52+ με πλήρεις πολεμικές ικανότητες, εξειδικευμένα για αποστολές κρούσεως σε μεγάλες αποστάσεις. Συνεπώς, η αποστολή τους στην Ελλάδα εξυπηρετεί ακόμη περισσότερο το εκπαιδευτικό έργο της συγκεκριμένης Μοίρας. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι η “υποδοχή” που τυγχάνουν τα “Sufa” ερχόμενα στην Ελλάδα από τα ελληνικά μαχητικά που παίζουν τον ρόλο του αντιπάλου, είναι σίγουρο ότι φέρνει από την πρώτη στιγμή τους Ισραηλινούς ιπταμένους αντιμέτωπους με μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που είναι αδύνατο να συναντήσουν σήμερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις γειτονικές αεροπορικές δυνάμεις. Από την πρώτη συνάντηση των ισραηλινών μαχητικών με τα ελληνικά, πρέπει να δοκιμάζεται η “πίστη” των Ισραηλινών στην εκτέλεση της αποστολής χωρίς καμία απώλεια…

Για το 2019 η Ισραηλινή Αεροπορία πρόκειται να λάβει μέρος στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ που οργανώνει η ΠΑ ενώ η 109 Μοίρα, με μαχητικά F-16C/D “Barak” θα συνεκπαιδευθεί σε μία επιπλέον διμερή άσκηση με την ΠΑ. Η επαφή της Ισραηλινής Αεροπορίας με τις διαδικασίες και την τυποποίηση του ΝΑΤΟ, έχει να προσφέρει πολλά οφέλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμμετέχουν σε ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με προηγμένες αεροπορίες του ΝΑΤΟ. Στην περίπτωση της ΠΑ, μπορεί να υποστηριχθεί ότι έρχονται σε επαφή και συνεκπαιδεύονται με μία από τις αεροπορικές δυνάμεις με το πλέον αξιόλογο έμψυχο και αεροπορικό υλικό του ΝΑΤΟ. Και τα σενάρια στα οποία δοκιμάζονται οι Ισραηλινοί, τους φέρνουν αντιμέτωπους με πολύ πιο σύνθετες και προκλητικές καταστάσεις από αυτές που μπορούν να τους επιφυλάξουν οι άραβες γείτονες. Από την άλλη, ακριβώς επειδή η Ισραηλινή Αεροπορία δεν είναι η οποιαδήποτε αεροπορική δύναμη, η συνεργασία της ΠΑ με αυτήν είναι αμοιβαίως επωφελής.  Πηγή doureios.com, Από Σάββας Δ. Βλάσσης

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΚΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ
ΙΜΙΑ, ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ, ΦΡΕΓΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ: Υπογραφές Φαντάρων από 32 Μονάδες ενάντια στους Βρώμικους Πολέμους
Ψήφισμα και κείμενο Υπογραφών φαντάρων που Αρνούνται να Συμμετάσχουν στους Βρώμικους Πολέμους τους
Τα νέα είναι δυσάρεστα, μας εξοργίζουν. Η φρεγάτα Λήμνος έχει βγει καιρό τώρα από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και κόβει βόλτες σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Το Υπουργείο Άμυνας αφού έστειλε τους ναύτες της Φ.Γ ΛΗΜΝΟΣ στο Λίβανο αναβαθμίζοντας την πολεμική της παρουσία, συμμετέχοντας σε μια αποστολή ΕΜΠΑΡΓΚΟ που εξυπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια του Ισραήλ, με επίκεντρο την αντιπαράθεση του με Λίβανο-Κατεχόμενη Παλαιστίνη για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, που εποφθαλμιά και η Energean oil &gas (εταιρεία ελληνικών συμφερόντων).
Τώρα σπεύδουν να συνεργαστούν με τις ιταλικές φρεγάτες που προστατεύουν τα πλωτά γεωτρύπανα της ιταλικής εταιρίας ΕΝΙ που ενεργούν στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Το ελληνικό κράτος αναλαμβάνει ρόλο χωροφύλακα, κάνει συμμαχίες προωθεί τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών και γενικότερα της ελληνικής αστικής τάξης.
Πολλά μπορούν να ειπωθούν για παιχνίδια γεωστρατηγικής, για εμάς όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δεκάδες συνάδελφοι, δεκάδες ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους βρίσκονται πάνω στο πλοίο. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έφεδροι στρατεύσιμοι βρίσκονται τόσο κοντά σε ‘εμπόλεμη ζώνη’. Δεν είναι μυστικό εξάλλου ότι αποτελεί ένα από τα πιο εύφλεκτα σημεία στον πλανήτη. Ένα σταυροδρόμι που συναντώνται τα στρατηγικά συμφέροντα μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ενεργειακών κολοσσών, με τις αντιθέσεις τοπικών δυνάμεων, οι οποίες κλιμακώνουν τον ανταγωνισμό τους, επιδιώκοντας την κατοχύρωση ΑΟΖ, την εξασφάλιση-εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων, τον έλεγχο θαλάσσιων-ενεργειακών δρόμων τεράστιας σημασίας. Σ Αραβία και Ισραήλ μάλιστα επιδιώκουν σε κάθε ευκαιρία πολεμική κλιμάκωση σε Υεμένη, Παλαιστίνη και όχι μόνο.
Οι διακηρύξεις για μια πολυεπίπεδη και πιο φιλειρηνική εξωτερική πολιτική τελειώνουν οριστικά. Πνίγηκαν στα παγωμένα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, παρέα με τα χιλιάδες πτώματα των προσφύγων για τα οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει ό ίδιος πολιτικός ρεαλισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ο ίδιος κυνισμός για την προστασία και την ανάπτυξη των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.
Για αυτό προχωρούν σε εξοπλισμούς 5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
Για αυτό προσλαμβάνουν χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Για αυτό Αναδιοργανώνουν τον Στρατό και στέλνουν τους φαντάρους από την πρώτη μέρα στην «πρώτη γραμμή».
Για αυτό προωθούν την Στρατιωτικοποίηση του λαού μας με την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.
Για αυτό ενσωματώνουν τις στρατιωτικές οργανώσεις των φασιστών
Όχι η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή δεν είναι ένα αναγκαίο κακό είναι μια διπλή συμφορά για τη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. Είναι ντροπή για την αντιπολεμική παράδοση που έχει τουλάχιστον η αριστερά στον τόπο μας, είναι συμμετοχή στο έγκλημα, στις επεμβάσεις, στη βίαιη αναδιανομή συμφερόντων που προκαλεί πολλαπλές συμφορές στους λαούς της περιοχής. Είναι όμως και υποταγή στα συμφέροντα των εφοπλιστών και της ελληνικής πλουτοκρατίας, είναι λιτότητα και μνημόνια για να βγουν οι εξοπλισμοί και οι στρατιωτικές δαπάνες, είναι αναλώσιμο προσωπικό, μισθοφόροι και έφεδροι, που καλείται να βγει στην πρώτη γραμμή σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός του.
Παράλληλα για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ. Ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο, εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών, προετοιμάζουν τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αυτή είναι η ουσία της προνομιακής συμμαχίας του ελληνικού κράτους με τις ΗΠΑ και των Αξόνων του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου: η επιβολή των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική.
Αυτά είναι τα λεγόμενα εθνική συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όλων των αστικών κομμάτων και του κόσμου του πλούτου που εξυπηρετεί το κράτος του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού τους και ο Στρατός τους.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα παρόν και μέλλον βαθιάς εκμετάλλευσης επιχειρούν να μας τσουβαλιάσουν στην «εθνική ενότητα «τους.
Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα, η ανάγκη της εργατικής τάξης επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ και η ιμπεριαλιστική αποστολή της Φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ, να εκτεθεί το Αξιόμαχο του ελληνικού στρατού για να μην κάνει την νεολαία κρέας στα κανόνια τους, να Ακυρωθούν οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, να μπει ταξικός εργατικός διεθνιστικός φραγμός στον εντεινόμενο ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για την κυριαρχία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Η Φρεγάτα ‘ΛΗΜΝΟΣ’ και άσκηση ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ έχουν κοινό παρονομαστή, την αξιοποίηση του στρατού στις επιθετικές επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως “εμείς που ήρθαμε υποχρεωτικά στον στρατό σας και μας εκμεταλλεύεστε με τον πιο ακραίο τρόπο οικονομικά και εργασιακά, δεν θα εφαρμόσουμε τα δόγματα Πολέμου-Καταστολής της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Δεν θα στρέψουμε το όπλο ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους γονείς και φίλους μας, τους πρόσφυγες και τους μειονοτικούς πληθυσμούς, δεν θα υποστηρίξουμε ένοπλα τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Δεν τσιμπάμε στα ψίχουλα, κανένα ποσό δε θα μας κάνει μισθοφόρους, ψάξτε αλλού για πρόθυμους. Αντίθετα απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα μέσα και έξω από το στρατό για να μπλοκάρουμε τη μηχανή του πολέμου. Κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο, κανένα πλοίο, κανένα αεροπλάνο στους σχεδιασμούς των φονιάδων. Καμία υπηρεσία για την τεχνική υποστήριξή τους και για τον ανεφοδιασμό τους. Δεν συμμετέχουμε στην εκπαίδευση και τις ασκήσεις που οργανώνονται από το ΝΑΤΟ. Δεν είμαστε η οπισθοφυλακή τους.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Μέση Ανατολή ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
Το κείμενο υπογράφουν φαντάροι από τις εξής μονάδες:
ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑΣ
ΚΕΠΒ
ΚΕΤΘ
124 ΠΒΕ
ΚΕΝ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΚΕΝ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΠΔ ΘΗΒΑΣ
ΚΕΝ ΑΡΤΑΣ
ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
583 ΤΑΓΜΑ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ.
8η ΕΑΝ Καλπάκι
285 Μ/Κ ΤΠ (ΑΤΣΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ)
96 ΤΕ ΚΑΙ ΜΕΘ
34η ΕΜΑ(ΑΣΣΗΡΟ ΘΕΣ/ΚΗ)
117 Α/Κ ΜΜΠ.
79 ΤΕ ΣΑΜΟΥ
79 ΤΜΧΕΘ Σάμου
ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα
Λέσχη Αξιωματικών Διδυμοτείχου
ΕΛΔΥΚ
156 A/K MMΠ
211 EMA
216 KIXNE.
101 A/K MMΠ
98 AΔTE (ΣTΔO KYPIAZH)
98 TMXEΘ
475 ΤΔΒΕΘ
128 ΣΕΤΗ – 128 ΣΜΗΝΑΡΧΙΑ.
181 ΧΩΚ
543 ΤΕ Κω:
5o ΕΤΕΘ στην Κω
156 Α/Κ ΜΜΠ – Αλεξανδρούπολης
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου