Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Αλβανικά ΜΜΕ: δολοφονία του Petrit Zifle από τον νεοναζί Δημήτρη Κουρή (μετάφραση)

Σχόλιο Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης: μεταφράζουμε το παρακάτω κείμενο από τα αλβανικά, γιατί τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν συνηθίζουν να είναι ειλικρινή, ''αποκαλυπτικά'' ή "αντικειμενικά'' όταν πρέπει να μας πληροφορήσουν για εγκλήματα Ελλήνων απέναντι σε μετανάστες και μετανάστριες ή σε εργαζόμενους/εργαζόμενες. Έχει γίνει πλέον γνωστό ότι ο Έλληνας δολοφόνος του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle ονομάζεται Δημήτρης Κουρής, όπως μας πληροφορεί η παρακάτω αφίσα, που καλεί σε αντιφασιστική πορεία. 

Πετρίτ Ζίφλε , ο Αλβανός που εκτελέστηκε από τον εξτρεμιστή της Χρυσής Αυγής;
Νέες λεπτομέρειες από το συμβάν...
Τη χθεσινή μέρα στην Ελλάδα, σκοτώθηκε ένας 63χρονος Αλβανός από έναν εξτρεμιστή της Χρυσής Αυγής.
Στην αρχή τα ελληνικά ΜΜΕ θα έλεγε κανείς προσπέρασαν το συμβάν, ενώ περίπου έναν μήνα πριν, για ολόκληρες μέρες είχαν ως πρώτη είδηση το θάνατο του Έλληνα ομογενούς της μειονότητας (σ.μ αναφέρεται στον Κατσίφα), που οπλισμένος τρομοκράτησε το χωριό Βουλταράτες και έριξε κατά της αστυνομίας.
Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το Νews24 είναι το θύμα Πετρίτ Ζίφλε στα αριστερά και δεξιά ο δράστης (σ.μ στα ελληνικά ΜΜΕ δεν βρήκαμε αναπαραγωγή της φωτογραφίας του δράστη. Η φωτογραφία αυτή αντιστοιχεί σε δημόσιο profile στο facebook).

Ο Πετρίτ Ζίφλε ήταν Αλβανός από το Μπεράτ, που εδώ και χρόνια είχε αποφασίσει να ζει και να εργάζεται σε ένα χωριό της Κέρκυρας, για να βρίσκεται κοντά στην κόρη του.
Αλλά, τί συνέβη στις 25 Νοεμβρίου στη Λευκίμμη;
Ο 63χρονος βγήκε την Κυριακή το πρωί από το σπίτι του και δεν ξαναγύρισε, ενώ το κινητό του ήταν κλειστό. Οι ώρες περνούσαν και οι δικοί του θορυβήθηκαν από την απουσία του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε τις έρευνες. Μετά από περισσότερες από 24 ώρες βρέθηκε το πτώμα του Πετρίτ Ζίφλε σε ένα δρόμο έξω από το χωριό. Είχε τραύματα από πυροβόλο όπλο, αλλά στο σημείο δεν είχε ίχνη αίματος, πράγμα που, σύμφωνα με την αστυνομία, αφήνει να εννοηθεί ότι ο δράστης είχε μετακινήσει το πτώμα του από τον τόπο του εγκλήματος.
Μετά από αυτό, χρειάστηκαν πέντε μέρες για να συλλάβει η αστυνομία τον δράστη, που ήταν γνωστός στο χωριό ως επιθετικό άτομο. Σύμφωνα με τα μέσα και τους κατοίκους του χωριού, ο 44χρονος συγχωριανός τους, είναι μέλος της Χ.Α. Λευκίμμης, μάλιστα και υπεύθυνος του συγκεκριμένου τμήματος την ημέρα των εκλογών. 
Είναι τόσο εξτρεμιστής που έχει στο μπράτσο του τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό των Ναζί. Ο ίδιος ομολόγησε το έγκλημα, και έχει δώσει τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν την Κυριακή στη Λευκίμμη. 
Η οικογένεια του αποθανόντος ζητά δικαιοσύνη και προσοχή από το κράτος, γιατί για τους ίδιους ο φόνος είχε μόνο ένα κίνητρο: Ο Πετρίτ Ζίφλε ήταν Αλβανός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου