Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Διαβάστε το πλήρες κείμενο – ΟΛΑ τα άρθρα- Τι σημαίνει για τους Φαντάρους


Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Διαβάστε το πλήρες κείμενο – ΟΛΑ τα άρθρα
Το νομοσχέδιο παρουσίασε ολόκληρο κατ’ αποκλειστικότητα ο Χρήστος Μαζανίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
Ηλεκτρονικά μπορείτε να το βρείτε εδώ htt
Τι όμως πραγματικά σημαίνει για τους φαντάρους;

ΑΠΕΙΛΗ για την νεολαία το νέο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις των Αποστολάκη – Ρήγα

Όλα τριγύρω αλλάζουνε, όλα τα ίδια μένουν...
Και όμως αυτός ο στίχος που σου έρχεται αυθόρμητα στο νου διαβάζοντας στον φιλοκυβερνητικό τύπο σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν απαντά στην πραγματικότητα.
Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τον Στρατό Πάροχο Ασφάλειας που περιέγραψε ο ΥΕΘΑ Αποστολάκης, με Αναλώσιμους φαντάρους στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό αλλά κυρίως συμμέτοχο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς   Το Κίνημα των Φαντάρων απέναντι στον Στρατό τους Πάροχο Ασφάλειας http://diktiospartakos.blogspot.com
Μην σας αποπροσανατολίζει η μιλιταριστικής σκόνη που σήκωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ και ο Ντόκος, τα ΝΕΑ, το FOREIGN AFFERS και ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει κάνει αρκετά -όλοι οι Νεοσύλλεκτοι στα σύνορα, 9μηνο στην Παραμεθόριο για σοβαρό ποσοστό των στρατιωτών, επιστροφή των ναυτών στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων, ένταση της εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης μας, στρατιωτικοποίηση του λαού (Φασιστικές Λέσχες Εφέδρων, ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ κλπ).
Όσοι περίμεναν την "αριστερή" κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, απαλλαγμένη από τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ να ικανοποιεί τα αιτήματα τους, λάθεψαν.
Στόχος του νομοσχεδίου των Ρήγα-Αποστολάκη είναι να ενσωματώσει ακόμη πιο πολύ το μόνιμο προσωπικό στις ιμπεριαλιστικές της βλέψεις.
Να επιτεθεί ξανά στην στρατευμένη νεολαία και μάλιστα να ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ εκ νέου με συντριβή τους Αντιρρησίες Συνείδησης και τους Ολικούς Αρνητές Στράτευσης.
Ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει στο νομοσχέδιο για τον τομέα της αμυντικής έρευνας – τεχνολογίας και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε μια πρώτη προσέγγιση μας, βασιζόμενη στα όσα αποκαλύπτει ο φιλοκυβερνητικός τύπος για το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα εντοπίζαμε τη δημιουργία των Συντονιστικών Γραφείων Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας, που αφορούν μόνο τα στελέχη.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, τα Συντονιστικά Γραφεία Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας που θα συσταθούν, θα υπάγονται απευθείας στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και η αποστολή τους θα είναι να συμβάλουν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των στελεχών, στον έλεγχο της διαφάνειας, στην τήρηση της νομιμότητας και στην καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και της κατάχρησης εξουσίας.
Τα γραφεία, εκτός από την εξέταση της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, από τις οποίες θίγονται τα δικαιώματα των στρατιωτικών, και την επίβλεψη της ορθής τήρησης των υποχρεώσεων των ιεραρχικά ανωτέρων, ανά εξάμηνο θα υποβάλλουν έκθεση στον υπεύθυνο για τη μέριμνα του προσωπικού υπουργό, αλλά και -το κυριότερο- στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Τα γραφεία θα είναι αρμόδια να εξετάζουν τη νομιμότητα των ατομικών διοικητικών πράξεων της στρατιωτικής υπηρεσίας και την επανόρθωση της βλάβης από πράξεις οργάνων της, από τις οποίες θίγονται δικαιώματα ή έννομα συμφέροντα των στελεχών και την ορθή τήρηση εκ μέρους της υπηρεσίας των υποχρεώσεων που επιβάλλονται από το στρατιωτικό νόμο.
Τα γραφεία θα ενεργούν μόνο ύστερα από ενυπόγραφη έγγραφη αναφορά τού άμεσα ενδιαφερόμενου στελέχους που υποβάλλεται απευθείας σε αυτά μέσα σε έξι μήνες από την σε βάρος τους διοικητική πράξη.
Ουσιαστικά τα Γραφεία αυτά επιχειρούν να εξασθενίσουν τις συνδικαλιστικές απόπειρες των στρατιωτικών, να διαμορφώσουν ένα Πατερναλιστικό κλίμα, ώστε "αδελφωμένοι" Ηγεσία-στελέχη και εθνικά υπερήφανοι να δώσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των κερδών Εφοπλιστών-Πετρελαϊκών Εταιρειών-Επενδυτών, εντός και εκτός συνόρων.
Το Υπουργείο Άμυνας διαδίδει ότι κινείται στην κατεύθυνση "εκδημοκρατισμού" του Στρατού. 
Όποιος όμως έχει και την παραμικρή σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να διακρίνει ότι το Πεντάγωνο δημιουργεί το αντίστοιχο του Γραφείου Στήριξης Οπλιτών και του τρόπου που θέλησε ανεπιτυχώς να αντιμετωπίσει το Κίνημα των Φαντάρων και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  
Από την άλλη μεριά το Υπουργείο Άμυνας γνωρίζει ότι τα πλοία του στόλου είναι γαλέρες για το χαμηλόβαθμο προσωπικό και οι αποχωρήσεις Μισθοφόρων Στρατιωτών είναι συνεχείς (ΕΠ.ΟΠ. ΟΒΑ). 
Κάπως πρέπει να σταματήσει αυτό... Ιδίως τώρα που τους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!
Κατάταξη – μετάθεση Στρατευμένων
Είναι τραγικό να διαβάζεις την περίοδο που έκοψαν το 1/3 των μεταθέσεων των φαντάρων της Σειράς Σεπτεμβρίου [To Υπουργείο Άμυνας έκοψε το 1/3 των Μεταθέσεων φαντάρων στο 5μηνο και τους εγκλωβίζει 9 μήνες στα σύνορα!http://diktiospartakos.blogspot.com]
Έχει σημασία όμως όχι μόνο να διαπιστώσεις τα ΨΕΜΑΤΑ που λένε τα φιλοκυβερνητικά παπαγαλάκια, αλλά και να ενημερώσουμε το λαό μας πως εφαρμόζονται και τι σημαίνουν.
Έχουμε και λέμε λοιπόν, ότι παρουσιάζεται ως μεγάλη τομή και θετική εξέλιξη ΙΣΧΥΕΙ ΗΔΗ ως νομοθετική πρόβλεψη.
Διαβάζουμε:
Σημαντικότατες, επίσης, είναι και οι αλλαγές που γίνονται στους στρατεύσιμους, αφού οι οπλίτες θα τοποθετούνται κατά προτεραιότητα στις «επιχειρησιακές» μονάδες, ενώ για τις τοποθετήσεις και τις μετέπειτα μεταθέσεις τους υπηρεσιακά, θα ισχύουν οικονομικά, κοινωνικά κριτήρια, τα οποία θα είναι προκαθορισμένα, και ο στρατεύσιμος θα γνωρίζει πόσα μόρια συγκεντρώνει, ενώ για αυτά θα ενημερώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω των επίσημων ιστοσελίδων των Γενικών Επιτελείων.
Μερικά από τα κριτήρια είναι: Ο θάνατος συγγενούς πρώτου βαθμού κατά τον τελευταίο χρόνο πριν από την κατάταξη, η ανεργία και το χαμηλό εισόδημα των γονέων, ο γονέας οπλίτης κ.ά. 
Στο νομοσχέδιο, επίσης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, όλοι οι στρατιώτες προβλέπεται να κάνουν 5μηνη υποχρεωτική θητεία σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.Συγκεκριμένα, όσοι κατατάσσονται στον Στρατό Ξηράς, μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα τοποθετούνται σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και της Μακεδονίας, καθώς και σε μονάδες προκάλυψης της μεθορίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης.
Καταρχήν θέλουμε να θίξουμε το ζήτημα της αναβαθμισμένης βυσματοκρατίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Πολεμοκαπηλεία που επιβάλλει τις εν λόγω αλλαγές.
Ένας Στρατός Πάροχος Ασφάλειας που έχει τους φτωχούς στρατιώτες του Στρατού Ξηράς ένα 9μηνο στα σύνορα και τους στέλνει στην ΕΛΔΥΚ για μια χούφτα ευρώ.
Το ίδιο όμως κάνει και με τους ναύτες που επίσης μετατρέπει σε Μισθοφόρους.
Δείτε λοιπόν τι προβλέπει το νομοσχέδιο για ναύτες ενός Πολεμικού Ναυτικού με επιχειρησιακή δράση όλη τη Μεσόγειο και σμηνίτες μιας Πολεμικής Αεροπορίας με αναβαθμισμένο πολεμικό ρόλο στα Νατοϊκά σχέδια για τα Βαλκάνια.

ΜΗΝ ΑΠΑΤΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, 
ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ!
Διαβάζουμε λοιπόν στο νομοσχέδιο:
Όσοι πηγαίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό, θα τοποθετούνται καταρχήν σε πλοία, ναυστάθμους, παρατηρητήρια ή σε υπηρεσίες στα νησιά και, στη συνέχεια, σε άλλες μονάδες της επικράτειας, ξεκινώντας από τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας προς τον χαμηλότερο.
Όλοι ξέρουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει έναν Ναύσταθμο, αυτόν της Σαλαμίνας.
Δεν κάνουν όμως λάθος τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.
Υπάρχουν σχέδια δημιουργία ή αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Σούδας σε δεύτερο Ναύσταθμο καθώς το Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να περιπολεί -όπως και περιπολεί στα Λιβυκά χωρικά ύδατα, σε Λίβανο, Κύπρο, σε όλη τη Μεσόγειο!
Για αυτό αυτές οι αλλαγές...
Όπως επίσης, διαβάζουμε για τους σμηνίτες:  
Τέλος, στην Πολεμική Αεροπορία, οι οπλίτες θα τοποθετούνται αρχικά σε μονάδες και υπηρεσίες εκτός των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας, και μετά σε μονάδες και υπηρεσίες που βρίσκονται εντός των ανωτέρω νομών.

Ανυπότακτοι, Αντιρρησίες Συνείδησης-Ολικοί Αρνητές Στράτευσης: 
ή θα πάτε φαντάροι ή θα κάνετε Εναλλακτική Θητεία
Ουσιαστικά το νομοσχέδιο Ρήγα-Αποστολάκη επαναλαμβάνει την ίδια την ίδια μεθόδευση με τον νόμο Ήσυχου-Καμμένου του 2016!
Σβήνονται τα Πρόστιμα είτε αν πας φαντάρος... εξαλείφεται το αξιόποινο της ανυποταξίας, αίρονται όλες οι νομικές συνέπειες και οι δικογραφίες τίθενται στο αρχείο, εφόσον έχουν ήδη καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους ή τις εκπληρώνουν ακόμη ή θα καταταγούν προς εκπλήρωσή τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του επομένου έτους από την έναρξη του νόμου.
Είτε μας δουλέψεις δωρεάν κάνοντας Εναλλακτική Θητεία... προβλέπεται ότι οι αντιρρησίες συνείδησης, που ήταν ή βρίσκονται σε ανυποταξία όταν αρχίσει να εφαρμόζεται ο νόμος, θα υπάγονται στις ίδιες ρυθμίσεις, εφόσον έχουν ήδη εκπληρώσει την εναλλακτική υπηρεσία ή έχουν υποβάλει ήδη ή θα υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στις διατάξεις περί αντιρρησιών συνείδησης μέχρι 31-12-2019 και παρουσιασθούν εμπρόθεσμα για εκπλήρωση της εναλλακτικής υπηρεσίας τους.

Συμβούλιο Έρευνας; για τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας ρε γαμώτο...
Διαβάζουμε:
Τέλος, θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας Συμβούλιο Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, το οποίο θα γνωμοδοτεί και θα εισηγείται προτάσεις για τον τομέα της αμυντικής έρευνας – τεχνολογίας και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Το συμβούλιο θα εισηγείται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για την τυχούσα τροποποίηση της εθνικής αμυντικής και βιομηχανικής στρατηγικής, ενώ θα παρακολουθεί πώς αυτή εφαρμόζεται και υλοποιείται με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της αμυντικής έρευνας, τεχνολογίας και βιομηχανίας της χώρας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν πρόκειται για ακόμη αλλαγή, αλλά ένα νομοσχέδιο σοβαρό κρίκο του Στρατού Παρόχου Ασφάλειας.

Ουσιαστικά συγκροτείται ο Στρατιωτικός Βραχίωνας του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας Ασφάλειας, ο Στρατός που θα στηρίξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου.

Οι αλλαγές στον στρατό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καπιταλιστική ανασυγκρότηση -π.χ αφορούν το φοιτητή ως μελλοντικό φαντάρο αλλά και ως ερευνητή που κάνει έρευνα για την Πολεμική Βιομηχανία και τον Στρατό σπουδάζοντας!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται να λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και θα απευθύνει μήνυμα ενότητας στα κοινωνικά κινήματα.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου