Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Οι αδικίες εναντίον των φαντάρων από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ: Το διεφθαρμένο σύστημα Μεταθέσεων


Στο νέο Νομοσχέδιο για τον Στρατό ουσιαστικά εξαγγέλλεται η δυνατότητα του Ελληνικού Στρατού να Αυθαιρετεί και να κρατά τους συναδέλφους στα σύνορα για ολόκληρο το 9μηνο!
Σε αυτό υπάρχει πλήρη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευσης ΝΔ, της φασιστικής Ακροδεξιάς και του Στρατιωτικού κατεστημένου!
Η δυνατότητα του Στρατού να κρατά ολόκληρο το 9μηνο στα σύνορα δοκιμάστηκε πριν από λίγες μέρες, όταν η Σειρά του Σεπτεμβρίου 2018 ολοκλήρωσε το 5μηνο της στην παραμεθόριο και έπρεπε να πάρει μετάθεση. Το 60% της Σειράς έμεινε Αμετάθετο, όταν φυσικά είναι σε όλους γνωστό ότι τα βύσματα της κυβέρνησης φεύγουν για μετάθεση στον τόπο τους στο 3μηνο! 
Να σημειώσουμε ότι το σύστημα Μεταθέσεων και το πως αποκτάς Μόρια ή πόσα μόρια έχεις συγκεντρώσει παραμένει Απόρρητο για να εξασφαλίζεται η λειτουργία αυτού του Διεφθαρμένου συστήματος.
Αν ξετυλίξεις το νήμα βρίσκεις την αρχή της Διαφθοράς και Διαπλοκής μέσα στο ίδιο το Πεντάγωνο, στη λεγόμενη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας.
Έχοντας κατά νου τι ισχύει, επαναφέρουμε στο προσκήνιο παλιότερες εξαγγελίες που υπόσχονταν Μέριμνα για τους Φαντάρους.
Εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί οι ρυθμίσεις αυτές δεν εφαρμόζονται, γιατί άλλαξε το σύστημα.
Βλέπεις, η Πολεμοκαπηλεία είναι ο καλύτερος φερετζές των αισχρών πολιτικών χειρισμών, του ρουσφετιού και της άθλιας ψηφοθηρίας!
Διαβάζουμε:  
Κίνητρα για στρατιωτική θητεία στην παραμεθόριο

Τέσσερις ημέρες επιπλέον τιμητική άδεια τον μήνα θα παίρνουν στο εξής οι στρατιώτες που υπηρετούν στις 23 πιο «σκληρές» παραμεθόριες και απομακρυσμένες μονάδες – κυρίως στο βόρειο μέρος του Έβρου και σε μικρονήσια.

Επίσης φύλλο πορείας για την Αθήνα ή άλλη περιοχή της επιθυμίας τους λαμβάνουν πλέον έπειτα από έξι μήνες θητείας όσοι υπηρετούν σε Καστελλόριζο, Τήλο, Νίσυρο, Σύμη και Σαμοθράκη.

Στις δυο αυτές διορθωτικές κινήσεις για τη θητεία προχώρησε χθες το υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο σειράς μέτρων για τον εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων – μεταθέσεων των στρατευμένων νέων του Στρατού Ξηράς και με γνώμονα, όπως ανακοινώθηκε, «την αντιμετώπιση με δικαιοσύνη όσων υπηρετούν τη θητεία τους σε εξαιρετικά δυσμενείς μονάδες».

Αναλυτικά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης με απόφασή του καθόρισε τα εξής:

Οι άδειες. Θεσμοθετείται δικαίωμα λήψης 2 ημερών τιμητικής άδειας σε όσους υπηρετούν σε στρατιωτικές μονάδες που συγκεντρώνουν πάνω από 180 μόρια δυσκολίας για κάθε πλήρες 15ήμερο υπηρεσίας. Οπως ανέφεραν αρμόδιοι συνεργάτες του κ. Μπεγλίτη, η άδεια αυτή αποτελεί επιπλέον παροχή και από την κανονική (18 ημέρες στη διάρκεια της θητείας) και την υφισταμένη τιμητική άδεια 2 ημερών τον μήνα που ισχύει για όλες τις παραμεθόριες μονάδες. Εξηγούν ακόμα οι αρμόδιοι ότι η λήψη της άδειας αυτής θα λαμβάνεται υποχρεωτικά εντός του κάθε 15ημέρου και δεν θα μεταφέρεται.

Ο διοικητής θα κανονίζει – με γενική οδηγία – και την απουσία για οδοιπορικά. Οι 23 μονάδες που υπάγονται στην κατηγορία αυτή («δυσκολία» 180 μορίων και άνω) βρίσκονται, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού: στην Πλάτη Εβρου (618 ΜΚΤΠ, 617 ΤΠ, 35 ΛΔΒ, 85 ΛΕΜ και 35 ΛΥΓ ), στην Καβύλη Εβρου (502 ΜΚΤΠ, 105 ΑΚ, 3ο ΤΥΠ Τεχνικού/Εφοδιασμού/Υγειονομικού/Υλικού Πολέμου), στον Βάλτο Εβρου (3ος Λόχος Μηχ.), στα Ρίζια Εβρου (508 ΜΚΤΠ, 117 ΜΜΠ), στο Πρωτοκκλήσι Εβρου (514 ΜΚΤΠ, 50 ΕΜΑ), στο Ρωμανό Λήμνου (88 ΕΜΑ), στην Αστυπάλαια (2/482 ΤΔΒ), στο Καστελλόριζο, στην Τήλο, στη Νίσυρο, στη Σύμη και στη Σαμοθράκη.
Οι μεταθέσεις από μεθόριο. Αποκτούν δικαίωμα μετάθεσης με τη συμπλήρωση 6μηνης υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξής τους οι υπηρετούντες στις φρουρές Μεγίστης, Τήλου, Νισύρου, Σύμης και Σαμοθράκης. Προϋπόθεση είναι να έχουν τουλάχιστον 2 από τους 6 μήνες σε μονάδα επιχειρησιακής εκπαίδευσης (δηλ. στα νησιά αυτά). Η εφαρμογή της απόφασης αφορά και τους καταταγέντες με τη 2011 Α’ ΕΣΣΟ      πηγή ΤΑ ΝΕΑ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Δεν πρόκειται για ακόμη αλλαγή, αλλά ένα νομοσχέδιο σοβαρό κρίκο του Στρατού Παρόχου Ασφάλειας. Ουσιαστικά συγκροτείται ο Στρατιωτικός Βραχίονας του Επιχειρηματικού Κράτους Άμυνας Ασφάλειας, ο Στρατός που θα στηρίξει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ελληνικού κεφαλαίου. Οι αλλαγές στον στρατό είναι άμεσα συνδεδεμένες με την καπιταλιστική ανασυγκρότηση -π.χ αφορούν το φοιτητή ως μελλοντικό φαντάρο αλλά και ως ερευνητή που κάνει έρευνα για την Πολεμική Βιομηχανία και τον Στρατό σπουδάζοντας!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Μείωση της Στρατιωτικής θητείας στους 6 μήνες για όλους-Κάλυψη του κόστους της θητείας από τον Στρατό-Να Καταργηθούν τα πρόστιμα της Ανυποταξία-Αύξηση του μισθού των φαντάρων στο ύψος του βασικού-Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων-Κανένας νέος Μισθοφόρος ως ΟΒΑ, Μισθοφόρος Φαντάρος στην ΕΛΔΥΚ- Να μπλοκάρουμε το Συμβούλιο Έρευνας για τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, για ΑΟΖ-Κοιτάσματα             
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ  για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου