Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Περί τα 10 δισ. δολάρια έχουν στοιχίσει στο Ιράν οι κυρώσεις των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε εκ νέου τις κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές αργού.
Έσοδα ύψους 10 δισ. δολαρίων, που θα εισέπραττε εξάγοντας πετρέλαιο, έχουν στερήσει από την Τεχεράνη οι κυρώσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος σήμερα.
Ο Μπράιαν Χουκ, ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το Ιράν και ανώτερος σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αρμόδιος για τη χάραξη πολιτικής, έκανε τη δήλωση αυτή σε δημοσιογράφους μερικά 24ωρα μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τερματίσει όλες τις εξαιρέσεις από τις κυρώσεις που επιβάλλει στις ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου.
Με αυτό τον τρόπο οι ΗΠΑ διαμήνυσαν σε όλα τα κράτη να αναστείλλουν τις εισαγωγές από την Ισλαμική Δημοκρατία, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν συνέπειες.
Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε εκ νέου τις κυρώσεις στις ιρανικές εξαγωγές αργού, οι οποίες είχαν αρθεί σταδιακά χάρη στη διεθνή συμφωνία για το ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας, τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο αρχικά επέτρεψε στα οκτώ κράτη που έκαναν τις μεγαλύτερες εισαγωγές να συνεχίσουν να αγοράζουν μειωμένες ποσότητες για ένα εξάμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου