Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στον Νόμο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την πάλη ενάντια στον Νόμο ΣΥΡΙΖΑ για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μέσα και έξω από τον Στρατό.

Η συγκέντρωση υπογραφών φαντάρων από δεκάδες μονάδες του Ελληνικού στρατού συνεχίζεται και πρόκειται να κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες με την είσοδο της νέας Σειράς Κατάταξης Μαϊου.
Συνεχίζεται όμως και ο διάλογος με την νεολαία και τους εργαζόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 19/4.
Τη Δευτέρα 22/04/2019, πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στον Νόμο Γιαβρόγλου.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η ενημέρωση και το κάλεσμα για κοινούς αγώνες σε μαθητές και φοιτητές.
Συνεχίζουμε:
Φαντάροι από 34 μονάδες ενάντια στο Νομοσχέδιο Ρήγα-Αποστολάκη για τον Ελληνικό Στρατό
Τ.Ε Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ΓΥΣ, Λ/Σ 8H M/Π TAΞ,124 ΠΒΕ, ΜΦΑΤ ΧΑΙΔΑΡΙ, Στρατόπεδο Παπάγου, Στρατόπεδο  Καποτά, 395 ΕΑΡΜΕΘ, 130 Σμηναρχία Μάχης, ΚΕΤΘ, 487 ΤΔΒ, 80 ΤΥΠΕΘ, 80 ΕΑΝΕΘ, 80 ΛΔΒΕΘ, 79 ΤΜΧΕΘ, 649 ΤΕ, 79 ΜΕΘ, 239 ΤΕ, 296 ΤΕ Μόρια Μυτιλήνης, 88 TM Λήμνος, ΚΕΤΧ Πάτρας, 211 Μ/Κ ΤΕ Ρόδος, Σχολή Πυροβολικού (ΜΥΠ/ΣΠΒ), 2ο Μ/Κ ΤΠ ΕΛΔΥΚ, 523 ΜΠ, 95 ΤΥΕΘ Ρόδου, 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, ΑΒΕΤ 862,
Σχολή Πεζικού Χαλκίδας, 723 TMX, 96 ΤΥΠΕΘ, Αρμόλια Χίου, 525 ΜΚ/ΤΠ Πολύκαστρο, Στρατόπεδο Βάλτου Ορεστιάδα Έβρου, 7η ΕΜΑ Έβρο
Πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στο Νομοσχέδιο για τον Στρατό 
Σε μια σημαντική του Πρωτοβουλία ενάντια στο Νομοσχέδιο για τον Στρατό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχωρά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
To Στρατιωτικό νομοσχέδιο αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των αλλαγών που ξεκίνησαν το 2009 με την παράλληλη μείωση της θητείας στο 9μηνο και τους σχεδιασμούς για προσλήψεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. 
Παρατηρώντας τις εξελίξεις σε Ελλάδα-Κύπρο, θα διαπιστώσουμε κοινές επιλογές που έχουν ως παρανομαστή τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, την όξυνση του ανταγωνισμού με την Τουρκία και τη διεκδίκηση νέου ρόλου στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο: προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών και αγορές όπλων, επιβολή δυσβάστακτων προστίμων Ανυποταξίας για την πειθάρχηση της νεολαίας, Πολεμικοί Άξονες, ένταση της πολεμικής εμπλοκής σε ΝΑΤΟ. 
Κομβικό σημείο η επίθεση εναντίον του αυταρχικού καθεστώτος Καντάφι (2011) και η διεκδίκηση από το ελληνικό αστικό κατεστημένο της μερίδας του λέοντος από τα ενεργειακά κοιτάσματα μεταξύ Κρήτης-Λιβύης, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία για την Ελλάδα Ενεργειακό Σταυροδρόμι!
Το νομοσχέδιο ικανοποιεί τον νέο, πιο επιθετικό, πολεμικό ρόλο του Ελληνικού Στρατού σε συνδυασμό με την ανάγκη να καλυφθούν τα τεράστια κενά από την εφαρμογή του Λιγότερου κράτους μέσω της κοινωνικής αποστολής του στρατού, δηλαδή της απλήρωτης εργασίας των φαντάρων! 
Πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και κατά των προσφύγων, ανάδειξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Χωροφύλακα στα Βαλκάνια-Μεσόγειο, ενεργειακοί σχεδιασμοί και συνάθροιση εθνικών-αστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων με την ένταση του ανταγωνισμού κατά Τουρκίας-Ρωσίας να ανεβαίνει, οδηγούν στην απαίτηση για ένα Στρατό Πάροχο Ασφάλειας! 
Επιχειρούν λοιπόν την συγκρότηση ενός στρατού με ταξικό ρόλο που απαρτίζεται από φτωχούς, εγγυητή των συμφερόντων εφοπλιστών-επενδυτών-ενεργειακών εταιριών, με ολοένα πιο ενεργό ρόλο στις ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Παράλληλα, σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα γίνεται μια προσπάθεια απαλλαγής της στρατιωτικής υποχρέωσης των μεσαίων-ανώτερων στρωμάτων. Στην Κύπρο απαλλάσσουν τους εφοπλιστές, Ερντογάν-Τσίπρας δίνουν τη δυνατότητα Εξαγοράς.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παράλληλα με την προσπάθεια να ανοίξει συζήτηση για το νομοσχέδιο μέσα στις μονάδες και να συγκεντρώσει Υπογραφές καταδίκης του από συναδέλφους, απευθύνει μήνυμα Κοινού αγώνα σε μαθητές-φοιτητές και εργαζόμενους καλώντας σε στήριξη του ακόλουθου Ψηφίσματος.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Άλλος ένα νόμος (ένα νομοσχέδιο) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται όχι απλά μακριά από τις ανάγκες της νεολαίας αλλά απέναντί τους. Το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει σε διαβούλευση το ΥΠΕΘΑ κινείται στην κατεύθυνση της πολεμικής προετοιμασίας για την προστασία των συμφερόντων της ντόπιας ολιγαρχίας, των σχεδιασμών των πετρελαϊκών κολοσσών και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην ανατολική μεσόγειο. Δεν επιλύει κανένα από τα τεράστια προβλήματα που έχουμε όσοι υπηρετούμε θητεία στα χρόνια της κρίσης, αντίθετα συμπληρώνει τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές και την φιλοπόλεμη εξωτερική πολιτική του άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ - Αιγύπτου.
Το σχέδιο νόμου συνεχίζει τη λογική του μισθοφορικού στρατού, στην πιο φτηνή μνημονιακή εκδοχή του, μέσω της αύξησης του ορίου ανανέωσης των εξάμηνων συμβάσεων των ΟΒΑ, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα μετάταξης στις ειδικές δυνάμεις, ακριβώς γιατί το νέο επιθετικό δόγμα του ελληνικού στρατού βασίζεται σε αυτές τις δομές.
Με προμετωπίδα τη μικρή μείωση της θητείας για ελάχιστα μέλη πολύτεκνων οικογενειών, διατηρεί το δικαίωμα της ιεραρχίας να κόβει τις μεταθέσεις στο τόπο κατοικίας, όσων τις δικαιούνται για κοινωνικούς λόγους, εκτοξεύοντας το κόστος της θητείας για τους πιο αδύναμους οικονομικά από εμάς. Ταυτόχρονα διατηρεί το καθεστώς του απορρήτου για τα μόρια στις μεταθέσεις των φαντάρων, ώστε να διαιωνίζεται το ρουσφέτι και η νοοτροπία του βύσματος.
Στα πλαίσια του εθισμού της κοινωνίας στο ότι ο στρατός έχει ρόλο και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων για να μπαλώνουν τις τρύπες του κρατικού μηχανισμού, δίνεται η δυνατότητα στους στρατεύσιμους γιατρούς να υπηρετούν τη θητεία τους σε θέσεις αγροτικού γιατρού. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που η ιατρική κάλυψη των μονάδων είναι εντελώς ανεπαρκής. Παράλληλα έρχεται να υποβαθμίσει και τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης καθώς δίνει τη δυνατότητα τους μόνιμους στρατιωτικούς ψυχολόγους να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο όπως οι στρατιωτικοί γιατροί.
Τέλος, τη στιγμή που υποχρεώνει για τους φτωχότερους νέους να υπηρετούν σε έναν επιθετικό στρατό, με αναβαθμισμένη την απειλή της άμεσης πολεμικής εμπλοκής και με καθημερινή συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους μέσα από τη τοποθέτηση φαντάρων ως μισθοφόρων στα πλοία του Π.Ν και την ΕΛΔΥΚ και το κυνήγι των μεταναστών, διευκολύνει όσους έχουν οικονομική δυνατότητα να εξαγοράζουν τη θητεία τους στα 33, δηλαδή χωρίς να χρειάζεται καν να κηρυχτούν ανυπότακτοι. Ταυτόχρονα συνεχίζει να επιβάλει εξαντλητικά χρηματικά πρόστιμα στους ολικούς αρνητές στράτευσης.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΓΙΑ Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Βραχονησίδες-Πετρέλαια, τις Επενδύσεις και το Ζωτικό Χώρο τους
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό για να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου