Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Έλα μωρέ, ένα αστείο ήταν... δεν ήταν σεξουαλική παρενόχληση φαντάρου από ΕΠ.ΟΠ. σε φυλάκιο στο Αγαθονήσι!


Ερώτημα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προς την Ιωάννα Ηλιάδη:
Γράφει για "σοκαρισμένη τοπική κοινωνία", για το αν είναι σοκαρισμένοι οι στρατιώτες και ειδικά το θύμα δεν την ενδιαφέρει;
Δημοσιεύουμε όλη την ανάρτηση της Ιωάννας Ηλιάδη από το σάιτ Armyvoice News και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του...
Αγαθονήσι: Καταγγελία παρενόχλησης(;) ΕΠΟΠ σε στρατιώτη – Ποιος είναι
Αγαθονήσι: Σοκαρισμένοι από την καταγγελία παρενόχλησης ΕΠΟΠ σε στρατιώτη που είδε το φως της δημοσιότητας – Ελπίζουν η ΕΔΕ να δείξει ότι ήταν ένα αστείο

Σοκαριμένη η τοπική κοινωνία στο Αγαθονήσι από το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της ιστοσελίδας «Δίκτυο Σπάρτακος».

Και αυτό καθώς ο ΕΠΟΠ τον οποίο καταγγέλλει ο στρατιώτης, έλκει την καταγωγή του από το νησί και υπηρετούσε επί μακρόν στο φυλάκιο.

Σύμφωνα με την καταγγελία «ΕΠΟΠ αποπειράθηκε να βιάσει στρατιώτη σε φυλάκιο της 79 ΑΔΤΕ».

«Πιο συγκεκριμένα, φαντάρος παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από χαμηλόβαθμο στέλεχος εκτελώντας υπηρεσία στο φυλάκιο του Αγαθονησίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Ιωάννης Χειμαριός στον οποίο έθεσε ερώτημα το Armyvoice.gr επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κάποιο περιστατικό το οποίο διερευνάται και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Επιβεβαιώνει ότι πρωταγωνιστές στο περιστατικό είναι ένας ΕΠΟΠ και ένας στρατιώτης και εκτιμά ότι η ΕΔΕ θα έχει ολοκληρωθεί αμέσως μετά το Πάσχα.

Ωστόσο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει εάν είναι αληθές ή όχι το καταγγελλόμενο περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr η παρέμβαση του Ταξίαρχου Δημήτρη Βακεντή, διοικητή της 79 ΑΔΤΕ ήταν άμεση και διατάχθηκε ΕΔΕ.
Ο ίδιος ο Ταξίαρχος Βακεντής επικοινώνησε και με την οικογένεια του στρατιώτη, ενώ ο ΕΠΟΠ απομακρύνθηκε από την υπηρεσία του μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση.
Απομακρύνθηκε από το φυλάκιο, αλλά όχι φυσικά από το νησί, στο οποίο είναι η κατοικία του.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΠΟΠ υποστήριξε πως ήταν ένα αστείο και δεν είχε καμία σχέση με παρενόχληση και πως πρόκειται για παρεξήγηση.
Όλοι τώρα περιμένουν το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για να δουν τα πραγματικά περιστατικά.

Γιατί το Υπουργείο Άμυνας ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την απόπειρα βιασμού;

"Φωτιές άναψε" στο ΓΕΣ η καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την απόπειρα βιασμού φαντάρου...
Όχι, το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση.
Οι Υπουργοί Άμυνας Αποστολάκης-Ρήγας και ο ΑΓΕΣ Καμπάς ΔΕΝ καταδίκασαν επίσημα την απόπειρα βιασμού και δεν ανακοίνωσαν την παρέμβαση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.
Θυμόμαστε πχ. πόσο ταχύτατα είχε αντιδράσει ο πρώην ΑΓΕΣ Στεφανής και ο Π.Καμμένος, Υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην περίπτωση των αχαρακτήριστων πράξεων φαντάρων Αλβανικής καταγωγής.Τις διαταγές που εκδώσαν και δημοσιοποίησαν ταχύτατα, για την ενεργοποίηση της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης και τις πρωτόγνωρα βαρύτατες ποινές.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως έχουμε μια ακόμη ΕΔΕ και τις πληροφορίες που διαχέονται ότι ο ΕΠ.ΟΠ. θα απομακρυνθεί από το στράτευμα.
Και αν τα δημοσιεύματα επιχειρούν να αναδείξουν τα αντανακλαστικά του Ταξιάρχου, το συμπέρασμα είναι ένα.
Ότι μόνο με τη δημοσιότητα αποκαλύπτεται η πραγματική χακί πραγματικότητα του σεξισμού, του φασισμού και της σαπίλας.
Το περιστατικό με την απόπειρα βιασμού φαντάρου στο φυλάκιο δεν είναι το μόνο.
Οι συνάδελφοι φαντάροι ρωτούν το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας:
γιατί όλα αυτά συμβαίνουν στην Σάμο;
γιατί όλες αυτές οι καταγγελίες του Κινήματος των Φαντάρων τελευταία από εκεί;
μήπως έσπασε το απόστημα, οι φαντάροι σήκωσαν κεφάλι, περιφρονούν τον φόβο που καλλιεργούν οι Διοικήσεις και τα Στεγανά που ορθώνει ο Στρατός δεν είναι ικανά να σταματήσουν την οργή και αγανάκτηση μας;
Το συμπέρασμα των φαντάρων και όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα:
ΜΟΝΟ με το κίνημα των φαντάρων, ΜΟΝΟ με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούμε να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα μας.
Απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και με τους αγώνες μας την ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ.
Δείτε τι έγινε από την στιγμή που υπήρξαν οι καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Ναυάγησε η απόπειρα Απόκρυψης, η προσπάθεια να μην υπάρξουν αντιδράσεις και το θέμα να κλείσει με την απομάκρυνση του ΕΠ.ΟΠ. από τον στρατό.
Μπορεί λοιπόν όλοι να συνειδητοποιούν ότι η συλλογική πάλη στον στρατό, η απονομή δικαιοσύνης και η δημοσιοποίηση των αποφάσεων της δικαιοσύνης είναι οι όροι για την εξάλειψη τέτοιων παραβατικών πράξεων...
Αλλά επίσης, υπάρχει ένα μεγάλο κέδρος.
Ο συνάδελφος που υπέστη την επίθεση συνειδητοποιεί ότι τόσοι φαντάροι στέκονται στο πλευρό του.
Ότι τόσα παιδιά συμπάσχουν μαζί του, μοιράζονται την αγωνία και τα συναισθήματα του, εκφράζουν με κάθε τρόπο την Αλληλεγγύη τους και κυρίως ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Αυτοί κατέστρεψαν το πέπλο της Συνενοχής και έφεραν στο προσκήνιο τα απαράδεκτα γεγονότα που εκτιλύσσονται   στην Σάμο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου