Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΚΕΠΒ Θήβας: "Σας γ...με...", η διαταγή των αξιωματικών!!!


Όλη η Αλήθεια για τον "Περήφανο" Ελληνικό Στρατό με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργούς τους Καμμένο-Αποστολάκη-Ρήγα
ΚΕΠΒ Θήβας: "Σας γ...με, αλλά θα σας γ...σουμε κι άλλο"!!!
ΚΕΠΒ Θήβας, ένα κάτεργο μεταμφιεσμένο σε στρατόπεδο
Οι παρακάτω γραμμές γράφονται για να γίνουν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γνωστά τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες εντός των τειχών του Θηβαϊκού στρατοπέδου. Πολλά έχουν ήδη γραφτεί κατά καιρούς στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από άλλους φαντάρους και είναι ώρα να γίνει μια πιο πλήρης καταγραφή των όσων τραγελαφικών συμβαίνουν και αφορούν όχι τόσο τους "περαστικούς" που επαναπατρίζονται ή πάνε να επανδρώσουν την ΕΛΔΥΚ, αλλά τους φαντάρους που μέχρι τη μέρα της απόλυσης τους θα υπηρετούν στη Θήβα, τους λεγόμενους "οργανικούς"...
Το νούμερο ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κέντρο είναι η ελλιπέστατη επάνδρωση. Μιλάμε για ένα στρατόπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4000 άτομα, λειτουργικά όμως, λιγότερα από 30 άτομα κάθε φορά τραβάνε το κουπί των υπηρεσιών και των αγγαρειών. 
Την κατάσταση επιδεινώνουν τρεις βασικοί παράγοντες: 
η αναλγησία, η μεγαλομανία και (φυσικά) η βυσματοκρατία. 
Όσα αναφερθούν είναι γεγονότα ή συμπεριφορές σε βάρος διάφορων οπλιτών στο διάστημα των προηγούμενων τριών μηνών. 
Αρχικά, ένα γιγάντιο θέμα είναι η ανυπαρξία αναφοράς ή σωστότερα, όχι η ανυπαρξία αναφοράς καθεαυτής, αλλά του βήματος προς τους φαντάρους σε αυτή να εκθέσουν τα ζητήματά τους. 
Όταν σηκώνεται χέρι για κάτι στο "επιτρέπεται;" η απάντηση είναι μόνιμα αρνητική. 
Η αναφορά στα θηβαϊκά δεδομένα είναι σα σκλαβοπάζαρο. 
Μετράνε κεφάλια και μας μοιράζουν σε αγγαρείες... 
Και φυσικά ανακοινώνονται οι ποινές. 
Πως να δουλέψει διαφορετικά μια τόσο καλογρεζαρισμένη μηχανή αν δεν τιμωρηθεί ο "ασυνείδητος" που περπάταγε με τα χέρια στη τσέπη ή ο ακούρευτος αυτός στρατιώτης που δεν είχε πάρει υπηρεσιακό πάνω από μια εβδομάδα (και τελικά πλήρωσε από τη τσέπη του το κούρεμα γιατί κουρέας στο κέντρο δεν υπήρχε) ή ο άλλος που ενώ τον είχαν ξεχάσει πάνω από πέντε ώρες στη σκοπιά έκανε το έγκλημα να δει την ώρα στα κινητό του, αν δε μοιραστούν τόσο παιδαγωγικές κρατήσεις/φυλακές... 

Έχουν υπάρξει διαστήματα που ένας φαντάρος έκανε να δει την έξοδο του στρατοπέδου πάνω από 20 μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων κανείς (πλην εκλεκτών) δεν είχε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με κάτι άλλο μακριά από το τρίπτυχο: αγγαρεία-υπηρεσία-ύπνος. Η υπηρεσία ήταν καθημερινή, ο ύπνος προνόμιο των ολίγων και όσο για την αγγαρεία κάθε πρωί κανένα στέλεχος δεν ενδιαφερόταν για τη σωματική κόπωση, αντίθετα, είχαν τη πρακτική να απειλούν με καμπάνες και μειώνουν τη προσωπικότητα των οπλιτών που θα αναδείκνυαν κάποιο ζήτημα. 
Αλήστου μνήμης η στιγμή που ένας φαντάρος έκανε λανθασμένα κάτι που του είχαν αναθέσει και ο ανώτερος του χτύπαγε υποτιμητικά το κεφάλι με το δάκτυλο ρωτώντας αν υπάρχει μυαλό εκεί μέσα... 

Για 8,64€ το μήνα ένας φαντάρος καταπονούταν 6 και 7 ώρες σε καθημερινή βάση σε εργασίες συντήρησης χωρίς φυσικά να απαλλάσσεται από τις υπόλοιπες του υποχρεώσεις σπάζοντας τον ύπνο του για να τρέχει να πάει σκοπός ή περίπολο. 
Μερικές φορές ένας οπλίτης στην ίδια μέρα αναλάμβανε 2 ή 3 υπηρεσίες, με πρωταθλητή έναν συνάδελφο, ο οποίος σε μια μέρα έκανε: δεκανέας αλλαγής, θαλαμοφύλακας, οδηγός επιφυλακής και χαρτοκόπτης. 
Όλο αυτό αυτονόητα σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις - έστω και προσχηματικά- επιβραβεύτηκε με κάποια τιμητική ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. 
Στην ημερήσια φρουρά "έπρεπε" ο επόπτης να πει <<Ξέρουμε τι περνάτε>> και να εννοήσει <<δεν μας νοιάζει κιόλας>>. 

Οι έξοδοι ακόμα και σε περιόδους "μη εμπλοκής" είναι σποραδικές. 
Έχουν υπάρξει διαστήματα κατά τα οποία οι στρατιώτες ξέμεναν από χρήματα ή ρούχα και ανάγκαζαν τους γονείς και τους γνωστούς τους να κάνουν ταξίδια-αστραπή μόνο και μόνο για να τους αν εφοδιάσουν. 
Φυσικά, δεν υπήρχε καμία έκλαμψη κοινής λογικής αν κάποιος ζητούσε κάποια λογική εξυπηρέτηση. 
Ενδεικτικά: ακόμα και στις 15-20 μέρες που τύχαινε να πάρουν διανυκτέρευση συγκεκριμένα άτομα από κοντινά χωριά δεν τους επιτρεπόταν να φύγουν λίγο νωρίτερα για να προλάβουν το λεωφορείο της γραμμής για να φτάσουν σπίτι τους σε μια λογική ώρα, αντίθετα θα έπρεπε να φύγουν στη "προβλεπόμενη" ώρα (η οποία καθορίζεται από τον ΑΥΔΜ όταν εκείνος αποφασίσει να κάνει την μεσημεριανή φρουρά) κάτι που θα ανάγκαζε να υποχρεώσουν γονείς να έρθουν να τους πάρουν ή να φτάσουν με το επόμενο λεωφορείο σπίτι στις 6+, υποχρεωμένοι σε λιγότερο από 12 ώρες να είναι πίσω.

Πρόσφατα γράφτηκε αναλυτικότερα για τη κατάσταση με το ΚΨΜ, προφανώς όμως ο συνάδελφος δεν ήταν στη Θήβα όταν το ΚΨΜ είχε περάσει μέρες κλειστό γιατί δεν υπήρχε κανένας φαντάρος να το δουλέψει.
H Θήβα είναι πόλη με θέματα υδροδοτικά και το κατά πόσο πόσιμο είναι το νερό αμφισβητείται, εν ολίγοις, αν δεν έχει μεριμνήσει κάποιος και διψάσει το βράδυ πρέπει να πλιατσικολογήσει κατά συναδέλφου γιατί ούτε αυτόματοι πωλητές υπάρχουν. 

Σαν μην έφταναν όλα αυτά είχε υπάρξει εντολή προς τους γιατρούς να μη βγαίνουν άτομα ελεύθεροι υπηρεσιών ούτως ώστε να βγαίνουν οι υπηρεσίες.
Yπάρχουν αρκετές περιπτώσεις φαντάρων που πάρα τις ιατρικές γνωματεύσεις εκτέλεσαν κανονικότατα υπηρεσία παρότι ήταν κρυωμένοι ή μικροτραυματισμοί κλπ, με την απειλή μάλιστα προς τους γιατρούς ότι αν πιστοποιούν ελεύθερους υπηρεσιών θα αναλαμβάνουν οι ίδιοι τα καθήκοντα των ανήμπορων συναδέλφων τους. 
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ήρθαν στρατιώτες ικανότητας Ι3, άοπλο, κομμένοι από την ΕΛΔΥΚ για ψυχολογικούς λόγους και τους έχει δοθεί όπλο κανονικά. 
Ο, τι και να αποφασιστεί η πασπαρτού δικαιολογία είναι: "δεν έχουμε άτομα", όσο παράλογο και να είναι... 
Κατά καιρούς έχουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουν έρθει στρατιώτες από άλλες μονάδες για να βοηθήσουν. Κάθε φορά όμως, οι νεοφερμένοι είναι υπό κατά πολύ καλύτερο καθεστώς από τους οργανικούς, με αποτέλεσμα εμείς να μένουμε διπλάσιες μέρες μέσα. Χωρίς αμφιβολία αν κάποιος κάθε φορά είναι να καταπονηθεί θα είναι ο οργανικός: όσοι είναι να πάνε να στελεχώσουν την ΕΛΔΥΚ ή οι βοηθητικοί πεζοναύτες, πάντοτε προηγούνται σε θέματα αδειών και εν γένει δικαιωμάτων. 

Τη τελευταία εβδομάδα όσοι βοηθάνε με την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων επιφορτίζονται και με 3ωρα βραδινά περίπολα που τους αφήνουν ελάχιστη ξεκούραση για ένα τόσο φορτωμένο πρόγραμμα (από τις 6 το πρωί έως 9 το βράδυ καθημερινά ), αλλά είναι και "τυχεροί" που έχουν και μια έξοδο κάθε εβδομάδα, αναφαίρετη, κάτι που για το ΚΕΠΒ το λες και προνομιακή μεταχείριση... 

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο είναι η μη χορήγηση αδειών ή τα πετσοκόμματα αδειών πόστου (για τις οποίες κάποιος μπορεί ένας φαντάρος να μοχθεί για τρεις και τέσσερις μήνες κάθε πρωί, αμισθί, αντικαθιστώντας έμμισθο εργαζόμενο και τελικά η μόνη δυνατή ανταμοιβή - σε μέρες άδειας- να δίνεται με περικοπές ή σε διαφορετικές ημερομηνίες από ότι είχαν ζητηθεί, χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος για το αντίθετο). "19 μέρες άδεια με 17ΚΣ μόνο εδώ" είχε γράψει σε μια σκοπιά, καυστικά, απολυμένος πια συνάδελφος και δύσκολα μπορεί να καταδείξει το εν λόγω ζήτημα περιεκτικότερα. 

"Σα καλός και φιλότιμος στρατιώτης" ορκιζόμασταν στο ξεκίνημα της θητείας μας, αλλά δε γνωρίζαμε πόσο θα πάταγαν κάποιοι σε αυτό μας το φιλότιμο... 
Φυσικά, αυτοί οι κάποιοι είναι τα στελέχη της ΠΔ, οι οποίοι κατά καιρούς δίνουν ρεσιτάλ με την αδιαφορία τους για τα δικαιώματα των φαντάρων:
έχουν εξαναγκαστεί επανειλημμένα άθεοι οπλίτες να συμμετέχουν σε θρησκευτικών σκοπών αγήματα, έχουν απειληθεί οπλίτες με παρανοϊκές ποινές (ενδεικτικά θα αναφέρουμε τη περίπτωση δύο ατόμων που είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν ήθελαν να συνεχίσουν να έχουν την ευθύνη του ΚΨΜ και για να το πάρουν πίσω η στελεχάρα τους είπε ότι θα τους δώσει από 45 μέρες φυλακή και έναν ρουφιάνο με το όνομα του να τον θυμούνται! Και αυτό μπροστά σε όλους, όχι πίσω από κλειστές πόρτες που θεωρητικά και πρακτικά τα πράγματα μπορεί να πάρουν χειρότερη έκβαση). 
<<Σας γ...με, αλλά θα σας γ...μησουμε κι άλλο>> και άλλες ομορφιές έχουν ακουστεί εναντίον ανθρώπων που επί μεγάλο διάστημα έχουν ξεχάσει πως είναι να κοιμάται κάποιος ένα ολόκληρο βράδυ. 
Ξεχνάνε όλοι φυσικά πόσο μεγάλο έξοδο είναι για έναν στρατιώτη η θητεία και ότι ουκ ολίγοι δεν έχουν τη πολυτέλεια μετά από 9 χαμένους (από άποψη εισοδήματος) μήνες να ξεκουραστούν όταν ολοκληρωθούν οι στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, αλλά οφείλουν χωρίς διακοπές να πέσουν εκ νέου στο κυνήγι για το μεροκάματο, πράγμα που σημαίνει ότι όλη αυτή η αδικαιολόγητη σωματική καταπόνηση είναι επιζήμια για μετά το πέρας της θητείας. Αλλά που να καταλάβει ένας δημόσιος υπάλληλος κάτι τέτοιο. Το μόνο που ίσως έχει δυνατότητα να καταλάβει είναι ποιους έχει από κάτω, ποιους οφείλει να σέβεται και αυτονόητα, ποιους να εξυπηρετήσει... 

Στα όσα έχουμε αναφέρει εξαιρούνται οι εκλεκτοί του πρώτου γραφείου και διαφόρων διοικητάδων, οι οποίοι έκαναν ένοπλη υπηρεσία λιγότερο από μια φορά τον μήνα, λάμβαναν τιμητική για το παραμικρό, πήγαιναν 1-1 όταν άλλοι είχαν πάνω από δέκα μέρες να βγουν, τους επιτρεπόταν να λείπουν ολόκληρο σαββατοκύριακο, όταν τύχαινε να ήταν μέσα ήταν αόρατοι στο πρόγραμμα, μην τύχει κάποιος ΑΥΔΜ "ξεχαστεί" και βάλει τους πρίγκιπες σε κάποια υπηρεσία και στο τέλος για τη τεράστια ποσότητα που ξόδεψαν οι σιελογόνοι τους έλαβαν 40 μέρες άδεια απολύσεως. 40 μέρες για να αράζουν με την ανοχή των κοινών μας ανωτέρων, όταν όλοι οι υπόλοιποι εξουθενωνόμαστε για τις 15 (που πάλι καλά δεν κόβονται) κανονικές άδειες και στη καλύτερη ακόμα 10 (αν η ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες και οι εγκρίνοντες δεν έχουν όρεξη να σε πατήσουν αρκετά) από δω και από εκεί... 
Χωρίς καμία ντροπή, με την ανοχή στελεχών που τους είχαν παραχωρήσει τα "κλειδιά" της ΠΔ μας έδειχναν ότι έχουν πάρει εξουσία μοιράζοντας υπηρεσίες αυτοβούλως, ενδεικτικά θα αναφερθεί περιστατικό: ήταν δύο φαντάροι 14+ώρες στο ΚΨΜ για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της κατάταξης και τους εξανάγκαζαν να κάνουν και θαλαμοφυλίκια τα βράδια αντί να έχουν την ευθιξία να δώσουν έστω και από αυτές τις συνθήκες υπηρεσία στα βύσματα. Όλοι οι ανώτεροι μας γνώριζαν, κανείς δεν έκανε κάτι παρά τηλέφωνα (ούτε εδώ και ούτε μια και δυο φορές κατάφεραν να κρατήσουν τα προσχήματα μερικοί και οι γνωστοί αυτών) αν τα "καλά παιδιά" έμπαιναν εκεί που δεν έπρεπε. 
Αυτονόητα, επειδή μας διακρίνει και αρκετός αυτοσαρκασμός, θα αναφέρουμε ότι και στελέχη προβλέπεται να αναλάβουν υπηρεσίες, αλλά γιατί να αργείς για το μεσημεριανό σου όταν έχεις τους χαμάληδες να τους πατάς το λαιμό με το άρβυλο κάθε μέρα; 

Ηθελημένα από τις εκτενείς αναφορές γεγονότων που έγιναν για ατασθαλίες αφήνονται απ' έξω οι φαντάροι που είναι μόνιμα ανίκανοι να εκτελέσουν υπηρεσίες με φανταστικές ασθένειες και ηλίθιες προφάσεις... 

Όπως έλεγε και ο Αϊνστάιν: "δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και τα θέματα που μπορεί να προκύψουν στο ΚΕΠΒ και για το πρώτο δεν είμαι τόσο σίγουρος". 

Το παρόν κείμενο υπήρχαν πολλές αφορμές να γραφτεί και ίσως κακώς δεν το ολοκληρώσαμε νωρίτερα. 
Ίσως σε κάποια σημεία η γραφή να γίνεται υπέρ του δέοντος δεικτική, αλλά δικαιολογείται από το ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι απαράλλαχτη για καιρό και κάνεις δεν έχει ουσιαστική διάθεση να την αλλάξει. 
Όλα τα στελέχη έχουν τη νοοτροπία να κομπάζουν όταν καταφέρουν να φέρουν σε πέρας τις ευθύνες τους και να εκπληρώσουν όσα δικαιωματικά οφείλουμε να λάβουμε. 
Δεν μας αρκεί άλλο "να κάνουμε υπομονή μέχρι να περάσει", ο κόμπος έχει φτάσει πολλές φορές στο χτένι και παρά τις συνεχείς προτροπές να μην μιλάμε στους νεοσύλλεκτους, που αυτές τις μέρες προβάρουν την ορκωμοσία τους, για τα ζητήματα μας θεωρούμε ότι είναι μια καλή αφορμή να γίνουν κάποια πράγματα γνωστά με την ελπίδα να μάθουν να μην σιωπούν σε αυθαιρεσίες, αλλά να συσπειρώνονται εναντίον τους. 
Η σαθρή κατάσταση και η ανυπαρξία οργάνωσης είναι κάτι που πρέπει να καταγγελθεί και να εκλείψει και ευχαριστούμε τον Σπάρτακο που δίνει ένα βήμα στους φαντάρους να κάνουν γνωστά τα ζητήματα που κάνουν δύσκολη τη διαβίωσή τους.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου