Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Έκρυψαν από τον Τσίπρα τους Φαντάρους Οικοδόμους όταν επισκέφτηκε το Αγαθονήσι!

Ο Στρατός είναι το Εργασιακό Κάτεργο που δουλεύεις 7 Μέρες τη βδομάδα και 18 ώρες είτε είναι κυβέρνηση η ΝΔ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ!
Την 25η Μαρτίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο ακριτικό Αγαθονήσι. Στην ομιλία του απαραίτητο ντεκόρ ήταν οι φαντάροι.
Οι φαντάροι Οικοδόμοι που πέταξαν τα φτυάρια, έκρυψαν την μπετονιέρα για να μην τη δει ο πρωθυπουργός και "στήθηκαν¨για να αποδώσουν τιμές και να ακούσουν την πανηγυρική του ομιλία. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Σύμφωνα με επιστολή καταγγελίας που έφτασε πρόσφατα στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πληροφορηθήκαμε ότι μόλις οι φαντάροι φτάσουν στο Αγαθονήσι, τους τίθεται το ερώτημα: "έχεις δουλέψει Οικοδόμος;"
Ανεξάρτητα όμως αν έχεις προϋπηρεσία στον χώρο των κατασκευών, η Υποχρεωτική θητεία είναι το πρόσχημα για να σε εκμεταλλευτούν εργασιακά και να σε κάνουν Οικοδόμο.
Οι συνάδελφοι φαντάροι λοιπόν αναλαμβάνουν να φτιάξουν μπετά και να κατασκευάσουν περίφραξη .
Όταν χρειάστηκε να εγκατασταθεί μια σιδερένια κολόνα της ΔΕΗ το έργο δεν το έκανε το ειδικό συνεργείο της εταιρείας.
Οι φαντάροι Διατάχθηκαν να σηκώσουν (8 άτομα) την σιδερένια κολόνα, ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαιτούνταν γερανός.
Ποιος όμως νοιάζεται για τους στρατιώτες;
Ποιος λογοδοτεί που εκμεταλλεύεται την ιδιότητα του στρατευμένου για να τον Υποχρεώσει σε βαριές εργασίες άσχετες με την Στρατιωτική θητεία;
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την όποια βλάβη στην υγεία των συναδέλφων ως αποτέλεσμα αυτού του εργασιακού κάτεργου;
Θα τιμωρήσουν ή όχι τον φαντάρο που τσακισμένος από την κούραση των οικοδομικών εργασιών θα αδυνατεί να αντεπεξέλθει στα στρατιωτικά του καθήκοντα;
Όλα αυτά τα ζητήματα μπαίνουν κάτω από το χαλάκι και αυτό που μένει είναι οι εθνικιστικές τελετές με μπροστάρη τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Αφού λοιπόν έλιωσαν ξανά τους φαντάρους για να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στο φυλάκιο ώστε να μπορέσει να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό, έκρυψαν τα φτυάρια, το καρότσι και την μπετονιέρα για να μην τα δει ο Τσίπρας ή κάποιος παρατρεχάμενος πολιτικός ή στρατιωτικός!
Μπορεί να πήρε τα εύγε η στρατιωτική ηγεσία και ο διοικητής φυλακίου και τάγματος στην Σάμο, αλλά είναι οι δεκάδες φαντάροι που στάζουν στον ιδρώτα.
Είναι οι φαντάροι που ζουν τον Παραλογισμό καθημερινά με ευθύνη του Λοχαγού, αλλά και την Σχιζοφρένεια της σύγκρουσης με το Τάγμα.
Να επισημάνουμε ότι δεν έδωσαν ούτε μια (1) μέρα τιμητική Άδεια!
Εμείς σε κάθε περίπτωση θεωρούμε υπεύθυνους για όλα αυτά τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τους Πάνο Καμμένο και Αποστολάκη-Ρήγα, τους ΑΓΕΣ Στεφανή και Καμπά.
Τα έργα έχουν σταματήσει.
Όχι γιατί υπολόγισαν τους φαντάρους.
Αλλά γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τα συνεχίσουν!!!
Να θυμίσουμε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ το 2014, που σε ανοιχτή εκδήλωση του για "Εθνική Άμυνα" είχε υποσχεθεί ότι θα σταματήσει η εμπλοκή των φαντάρων σε οτιδήποτε δεν έχει σχέση με το στρατιωτικό σκέλος.
Τον γριπιασμένο τότε Τσίπρα αντικαθιστούσαν σε δεσμεύσεις και υποσχέσεις ο Ταφίλης, ο Ήσυχος και τα άλλα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ που γρήγορα τα ξέχασαν όλα αυτά όταν ανέλαβαν κυβερνητικές θέσεις.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
Νομίζουμε ότι ωρίμασαν πια οι συνθήκες για να διεκδικήσουμε:
• Αποδοχές για κάθε φαντάρο στο ύψος του βασικού μισθού.
• Κάλυψη όλων των ασφαλιστικών τους αναγκών.
• Η Θητεία να θεωρείται χρόνος προϋπηρεσίας, να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
• Οι φαντάροι να καλύπτονται από το Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας.
• Κάθε μετακίνηση του φαντάρου (σε έξοδο-άδεια), κάθε επίσκεψη του σε Μουσείο -Αρχαιολογικό χώρο – Θέατρο - Κινηματογράφο κλπ. πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Προϋπόθεση της βελτίωσης της θέσης των στρατευμένων είναι η ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στα στρατόπεδα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η κατοχύρωση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δράσης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου