Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Γιατί το Κ.Κ.Ε. “δεν βγάζει άχνα” για τα έκτροπα εις βάρος των φαντάρων στα Κ.Α.Α.Υ;

Γιατί το Κ.Κ.Ε. “δεν βγάζει άχνα” για τα έκτροπα των Κ.Α.Α.Υ;
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και άνοιξαν τα Κ.Α.Α.Υ, στα οποία οι φαντάροι εκπαιδεύονται στο πως να σερβίρουν, να καθαρίζουν, να συντηρούν τις εγκαταστάσεις και να εξυπηρετούν τις ανάγκες ξεκούρασης των στρατιωτικών. Μετατρέπονται σε άμισθους δούλους, βορά στις ορέξεις του εκάστοτε στρατιωτικού – επισκέπτη, αλλά και των διοικήσεων οι οποίες φροντίζουν να τους ρουφήξουν μέχρι και “τας τελευταίας ρανίδος του αίματός τους”. Ως Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων “Σπάρτακος” έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τις αδιανόητες συνθήκες θητείας στα Κ.Α.Α.Υ.

Η θητεία στα ΚΑΑΥ αντικατοπτρίζουν όλη την ουσία της Υποχρεωτικής Στράτευσης:

Δούλοι φαντάροι, να εργάζονται ΔΩΡΕΑΝ, στα όρια της υπερκόπωσης, με άγρια παραβίαση κάθε πτυχής της εργατικής νομοθεσίας, προκειμένου να κάνουν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ οι Στρατιωτικοί!
Είναι οι πραγματικά ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, οι πραγματικά ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ του ελληνικού κράτους που περιμένει φυσικά από αυτούς να μας Διατάξουν να Σκοτώσουμε και Να σκοτωθούμε για τα συμφέροντα του Ελληνικού κεφαλαίου!
Η Εργασιακή εκμετάλλευση των συναδέλφων φαντάρων, τα εξαντλητικά ωράρια και οι ατελείωτες υπηρεσίες μας ως Υπηρέτες τους είναι η Προϋπόθεση της Καλοπέρασης τους.
Την άνοιξη τα ΚΑΑΥ αυξάνουν τη δύναμη τους αφού οι Μεταθέσεις των φαντάρων σε αυτά σκοπεύουν στην ύπαρξη Υπηρετικού προσωπικού που αναλαμβάνει να μαζέψει τις πευκοβελόνες, τα στρώσει τις παραλίες, να φτιάξει και να καθαρίσει τα οικήματα των στρατιωτικών.
Η δουλειά για τους φαντάρους ξεκινά στις 7.00 π.μ. και φτάνει συνήθως στις 19.00 μ.μ. [όταν αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά η δουλειά των φαντάρων φτάνει συχνά μέχρο τις 2.00 με 3.00 το πρωί]!!!
Τότε τους βγάζουν έξοδο προκειμένου να γλυτώσουν τα έξοδα για το βραδινό γεύμα και οι συνάδελφοι πρέπει να πληρώσουν το ακριβό εισιτήριο στο Ιδιωτικό ΚΤΕΛ προκειμένου να προλάβουν να κάνουν ένα μπάνιο και να κοιμηθούν σε ανθρώπινες συνθήκες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: στα ΚΑΑΥ υπηρετούν λίγοι φαντάροι βύσματα-φυσικά είναι εξαφανισμένοι- και οι περισσότεροι έχουν υπηρετήσει για μήνες στις χειρότερες μονάδες της Παραμεθορίου ή είναι παιδιά με σημαντικά προβλήματα υγείας και έχουν πάρει κατ' εξαίρεση μετάθεση!
Παρ' όλες τις καταγγελίες των φαντάρων στα στρατόπεδα και τη δημοσιοποίηση του ζητήματος της τσάμπα εργασίας στα Κ.Α.Α.Υ., το Κ.Κ.Ε. φαίνεται να “σφυρίζει αδιάφορα”, αρνούμενο να πάρει θέση σε μια μετωπική αντιπαράθεση μεταξύ φαντάρων και στρατιωτικής ηγεσίας. 
Από τη μια, η πολιτική του αντίληψη υπέρ ενός αξιόμαχου ελληνικού στρατού ικανού να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού κράτους, και από την άλλη οι επικείμενες εκλογές με την παράλληλη αναζήτηση ψήφων στους στρατιωτικούς φαίνεται να έχουν αγκυλώσει το Κ.Κ.Ε. ως προς την τοποθέτησή του επί του ζητήματος.
Όσον αφορά το πρώτο αναρωτιόμαστε, πως η μετατροπή των φαντάρων σε υπηρέτες των στρατιωτικών, συμβάλλει σε έναν αξιόμαχο ελληνικό στρατό, αντίληψη που δεν ξεχνάει να υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία το Κ.Κ.Ε. Υποθέτουμε ότι για το κόμμα οι διακοπές, η ξεκούραση, η ψυχαγωγία – διασκέδαση των στρατιωτικών αποτελούν σημαντική παράμετρος για την αναπτέρωση του ηθικού των στρατιωτικών ακόμα και όταν αυτά γίνονται στις πλάτες των άμισθων φαντάρων – υπηρετών.
Βέβαια, η στοχευμένη αδράνεια καταγγελίας των παραπάνω, φαίνεται να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις επικείμενες εκλογές. Το άνοιγμα του Κ.Κ.Ε τόσο στην αστυνομία, όσο και στο στρατό για αναζήτηση ψήφων, φαίνεται ότι επιβάλλει την παράταση του κολαστηρίου που ζουν καθημερινά οι φαντάροι στα Κ.Α.Α.Υ.
Εμείς δεν έχουμε καμία αυταπάτη ως προς το ρόλο των δυνάμεων καταστολής του ελληνικού κράτους. Παίρνουμε θέση ενάντια στο αξιόμαχο αυτών των δομών, οι οποίες μόνο ανάχωμα μπορούν να αποτελέσουν απέναντι στις διεκδικήσεις της εργαζόμενης τάξης. Στη συγκεκριμένη αντιπαράθεση που έχουμε αναδείξει όσο κανένας άλλος, τασσόμαστε στο πλευρό των φαντάρων και απέναντι στη στρατιωτική ηγεσία.

Πιστεύουμε ότι τα προκλητικά προνόμια των στρατιωτικών πρέπει να καταργηθούν άμεσα.Οι Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις πρέπει να «ανοίξουν» και να υποδεχτούν κάθε εργαζόμενο και νέο άνθρωπο.
Ο στρατός πρέπει να απεμπλακεί από τη φύλαξη και συντήρηση τους.
Να διοριστούν τώρα εργαζόμενοι για να καλύψουν τις πάγιες και σταθερές ανάγκες των ΚΑΑΥ.
Καλούμε τους φαντάρους να αρνηθούν τη Μετάθεση – Απόσπαση τους στα ΚΑΑΥ.
Απαραίτητη η βελτίωση των συνθηκών θητείας.
Νομίζουμε ότι ωρίμασαν πια οι συνθήκες για να διεκδικήσουμε:
• Αποδοχές για κάθε φαντάρο στο ύψος του βασικού μισθού.
• Κάλυψη όλων των ασφαλιστικών τους αναγκών.
• Η Θητεία να θεωρείται χρόνος προϋπηρεσίας, να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
• Οι φαντάροι να καλύπτονται από το Ταμείο Ανεργίας μετά το τέλος της στρατιωτικής θητείας.
• Κάθε μετακίνηση του φαντάρου (σε έξοδο-άδεια), κάθε επίσκεψη του σε Μουσείο -Αρχαιολογικό χώρο – Θέατρο - Κινηματογράφο κλπ. πρέπει να είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Προϋπόθεση της βελτίωσης της θέσης των στρατευμένων είναι η ανάπτυξη αντιστάσεων μέσα στα στρατόπεδα, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και η κατοχύρωση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ δράσης.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου