Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η στιγμή που ο πατέρας αποχαιρετά την εγκεφαλικά νεκρή 13χρονη κόρη που επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή οι ΗΠΑ δεν του επέτρεπαν να τη συναντήσει


Η φωτογραφία αυτή πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε...
Να σκεφτούμε την Απελπισία των φυλακισμένων προσφύγων της Μόριας...
Να σκεφτούμε την Απελπισία των βασανισμένων από τους ΧΑΚΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ του Ελληνικού κράτους στον Έβρο που συλλαμβάνουν-βασανίζουν-Επαναπροωθούν πρόσφυγες...   
Να σκεφτούμε τους δεκάδες χιλιάδες δολοφονημένους στη Μεσόγειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ιταλικό κράτος.
Να σκεφτούμε και να Αντισταθούμε...
Η στιγμή που ο πατέρας αποχαιρετά την εγκεφαλικά νεκρή 13χρονη κόρη που επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή οι ΗΠΑ δεν του επέτρεπαν να τη συναντήσει
Η συγκινητική ιστορία που λυγίζει και τους πιο δυνατούς, με την 13χρονη που κρεμάστηκε επειδή δεν μπορούσε να συναντήσει τον πατέρα της.

Το τραγικό αποτέλεσμα της μεταναστευτικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ, ζει ένας πατέρας από τις Ονδούρες.

Ο Μανουέλ Γκάμεζ είχε καταφέρει να περάσει στις ΗΠΑ, όμως αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του λόγω της δολοφονίας του πατέρα του. Λίγα χρόνια μετά, έχασε την γυναίκα του από διαβήτη και έτσι πήρε την απόφαση να στείλει την κόρη του σε συγγενείς στη Νέα Υόρκη, καθώς θεωρούσε πως ήταν επικίνδυνα στην περιοχή που έμενε.


Το 2016 η μικρή κατάφερε να πάρει άσυλο, όμως ο πατέρας της δεν μπορούσε να την συναντήσει, καθώς στις δύο προσπάθειες που έκανε, τον είχε σταματήσει η αστυνομία.



Η Χέιντι όμως, ήθελε απεγνωσμένα να τον συναντήσει και έτσι της υποσχέθηκε οτι θα κάνει και τρίτη προσπάθεια.



Η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί της, ήταν όταν είχε φτάσει στο Μεξικό όταν και επικοινώνησε μαζί της, λέγοντάς της πως σε μία εβδομάδα θα είναι στο Λονγκ Άιλαντ.



Ωστόσο και πάλι τον σταμάτησαν οι αρχές στο Τέξας, κάτι που το έμαθε η κόρη του. Την ώρα που βρισκόταν στο κελί, περιμένοντας απέλασή του, ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός.



Η 13χρονη, δεν άντεξε τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια του πατέρα της και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Κρεμάστηκε στο δωμάτιό της με τον φορτιστή του κινητού της και παρά το γεγονός οτι την βρήκαν σχετικά άμεσα, η ζημιά που έγινε ήταν σοβαρή.



Τόσο σοβαρή που οι γιατροί την χαρακτήρισαν εγκεφαλικά νεκρή και στο διάστημα που μεσολάβησε, ζούσε με μηχανική υποστήριξη.


Ο πατέρας της κατάφερε να εξασφαλίσει ειδική άδεια για να μπει στις ΗΠΑ και να την συναντήσει, καθώς την Πέμπτη είναι προγραμματισμένο να βγει η μηχανική υποστήριξη.

Τη στιγμή που οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά, καταγράφηκε σε μία φωτογραφία, την οποία ανέβασε ο ίδιος στο Facebook με ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα…
«Θα είναι δύσκολο να δεχθώ την αναχώρησή σου μικρή μου πριγκίπισσα. Ελπίζω όμως στον παράδεισο να είσαι ένας άγγελος του Θεού και να μου δίνεις δύναμη όταν δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς εσένα αγάπη μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου