Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Στο 33 ΤΥΠ Πολυκάστρου: έχουν μετατρέψει τους φαντάρους σε Άμισθους Εργάτες! Διοικητές κάνουν καριέρα λιώνοντας μας...


φώτο αρχείου με φαντάρους που καθαρίζουν παραλίες για να κερδίζουν οι Ξενοδόχοι!!!
Στο 33 ΤΥΠ Πολυκάστρου: έχουν μετατρέψει τους φαντάρους σε Άμισθους Εργάτες! Διοικητές κάνουν καριέρα λιώνοντας μας...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ 

Καλησπέρα. 

Αρχικά τα συγχαρητήρια μου για το έργο σας, για την φωνή που αποτελείτε για όλους όσους καταπατούνται τα δικαιώματά τους, τους ταλαιπωρεί αυτή η χώρα, αυτό το σύστημα. 

Θα ήθελα κι εγώ με την σειρά μου να αναφέρω τις δυσκολίες στην μονάδα 33 TΥΠ στο Πολύκαστρο.

Βρισκόμαστε σε μια μονάδα που υποστηρίζει τις υπόλοιπες του στρατοπέδου με κινήσεις με συντήρηση αποθηκών, με οργάνωση στις ασκήσεις και άλλα πολλά.

Υπάρχει λοιπόν η απαίτηση να εκτελούμε αυτό το καθήκον εκτελώντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες μας. 
Θα ήταν καλό αυτό αν δεν ήμασταν οριακά ο αριθμός των ατόμων για τον αριθμό των υπηρεσιών. 
Αρχικά παρουσιαστήκαμε την πρώτη μέρα στην μονάδα και αφού μας οργάνωσαν ξεκινήσαμε αγγαρείες και το απόγευμα εκπαίδευση. Περιμέναμε αυτό να συνεχιστεί για καμιά εβδομάδα για προσαρμογή. Αλλά δεν περιμέναμε την δεύτερη κιόλας μέρα να ξεκινήσουμε υπηρεσίες ενδιάμεσα σε ΣΠΕΝ και αγγαρείες σε αποθήκες σε άλλες μονάδες κτλ. 
Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα ξεκινήσαμε με ένα Ρυθμό πέντε μέσα μια έξω. Στην έξοδο βγαίναμε εφτά με δέκα το βράδυ (19.00-22.00). 
Λέμε οκ θα στρώσουν τα πράγματα. Τα πράγματα αντίθετα έγιναν πιο εντατικά. Μας έπαιρναν ανάμεσα στα νούμερα μας για να κουβαλάμε έξι και οχτώ ώρες (6-8) στον ήλιο και όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε για να συνεχίσουμε υπηρεσία. 
Τρέχαμε να φάμε γρήγορα μια μπουκιά φαγητό αν είχε και δεν το έφαγαν όλο τα στελέχη και μετά να κοιμηθούμε ένα τετράωρο κατά μέσο όρο μήπως ξεκουραστούμε. 
Μετά από δύο εβδομάδες αρχίσαμε να έχουμε προφανώς προβλήματα λόγω κούρασης και αϋπνίας με τους περισσότερους από εμάς να χάνουμε ραγδαία κιλά, να μας παίρνει ο ύπνος ενώ περπατάμε και γενικά να μην αντέχουμε να κάνουμε το οτιδήποτε, τέσσερα κιλά όπλο έμοιαζε ένας τόνος και δύσκολο να κουβαληθεί. 
Αναφέραμε στον διοικητή ότι είμαστε κουρασμένοι. Μας έδωσε από μια μέρα άδεια και μας διαβεβαίωσε ότι τα πράγματα θα φτιάξουν μετά τα ΣΠΕΝ. 
Κάναμε υπομονή. Δεν άλλαξε το παραμικρό. Αρχίσαμε να ζητάμε λοιπόν έξοδο ή άδεια όχι για να βγούμε έξω, αλλά για να προλάβουμε να φάμε και να κοιμηθούμε. 
Αποφασίζει λοιπόν ο διοικητής να αρχίσει να στέλνει άτομα σε φυλάκια, σε αποσπάσεις, σε μεταθέσεις, κρατώντας πάντα σχεδόν ακριβώς τα άτομα για τις υπηρεσίες και να παραμένουν τα κουβαλήματα ακόμα και με τα λιγότερα άτομα. 
Όταν κάποιος είχε πρόβλημα υγείας δεν τον άφηναν να πάει στον γιατρό αν δεν κουβαλούσε πρώτα μέχρι τις δύο το μεσημέρι στον ήλιο ή δεν τα έφτυνε από κούραση. 
Είχαμε κόσμο που ήταν να βγει άοπλος για σοβαρούς λόγους, όχι γιατί δεν ήθελε να κάνει υπηρεσία. Σπασμένο χέρι ο ένας, πάθηση στη μέση ο άλλος. Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να περάσουν από επιτροπή για το κωλόχαρτο και βρίσκονται να κάνουν μέρα παρά μέρα σκοπιά στην πύλη αν όχι συνεχόμενες μέρες. Συνεχίζουμε να λέμε ότι δεν την παλεύουμε. Μας βγάζουν μια υπηρεσία και χαιρόμαστε. 
Τελικά έβγαλαν δύο άτομα από υπηρεσία γιατί τέσσερις θα απολυθούν. Μια τρύπα στο νερό. Όσοι πήγαν φυλάκια για μια και δυο εβδομάδες ζήτησαν μια και δυο μέρες άδεια να δούνε λίγο πολιτισμό. Μια μέρα άδεια και αν την πάρουν γιατί πρέπει να βγουν οι υπηρεσίες. 
Έρχεται η ώρα για εκλογικές άδειες. Μας λένε ότι πρέπει να διαλέξουμε να ψηφίσουμε στο Πολύκαστρο ή στον τόπο που ψηφίζουμε κανονικά αλλά στην δεύτερη περίπτωση θα έχουμε τρεις τέσσερις ώρες να ψηφίσουμε και να γυρίσουμε οπότε επιλέγουμε στο Πολύκαστρο. Τελικά υπήρχε η επιλογή να λείπουμε όλη την ημέρα και να γυρίσουμε το βράδυ, αλλά μας ήθελαν εκεί για αγγαρείες και δεν το είπαν. 
Έρχεται η ώρα για έξοδο. Μια ώρα πριν θα μας βάλουν να κάνουμε κάτι, οπότε ή τελικά δεν θα βγούμε ή θα είναι μικρότερη η έξοδος. Και αυτό όταν έχουμε έξοδο, γιατί με τα τώρα δεδομένα κάθε εφτά μέρες. 
Θέλεις άδεια; δεν βγαίνουν οι υπηρεσίες. 
Ξανά, σίγουρα υπάρχουν πιο σοβαρές και δύσκολες καταστάσεις και δεν θέλαμε να γράψουμε εδώ για να μην δημιουργηθούν τριβές. 
Το θέμα είναι ότι η κατάσταση παραμένει ίδια και μας κοροϊδεύουν στη μούρη. 
Έχουμε καταντήσει τσάμπα εργατικό δυναμικό για να συντηρείται το στρατόπεδο. 
Όλα αυτά τα γράφω με τον φόβο ότι αν δημοσιευτούν, ίσως τα πράγματα γίνουν χειρότερα, εκδικητικά. 
Αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα που ας ταλαιπωρούν τα οποία δεν προλαβαίνω να γράψω λόγω υπηρεσίας αυτή τη στιγμή. 
Το θέμα είναι όμως ότι η υπομονή έχει όρια. 
Η φωνή μας δεν ακούγεται και έτσι ελπίζουμε σε έναν τρόπο να βγει προς τα έξω και να μας φέρονται ανθρώπινα. 
Ο λόγος που βρήκαμε το θάρρος να γράψουμε είναι το γεγονός ότι ακόμα και στελέχη γύρισαν και μας είπαν πρέπει να μιλήσετε κάπου αναγνωρίζοντας το τι περνάμε. 
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο, το έργο και την σημασία στους ανθρώπους. 
Να είστε καλά και να συζητήσετε το έργο σας για όποιον δεν ακούγεται η φωνή του. 
Καλό απόγευμα από τους αγγαρειομάχους του 33 ΤΥΠ Πολυκάστρου.
Φωνάξτε συνάδελφοι. Διεκδικήστε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

3 σχόλια:

  1. Με λίγα λόγια στείλε ΕΛΛΗΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕ τα παιδια σου να υπηρετήσουν την πατρίδα και να την προστατεύσουν και μόλις παρουσιαστούν προσπάθησε ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ να τους κάνεις να τον σιχαθούν και το στρατό και την ασφάλεια και την ΠΑΤΡΙΔΑ.
    Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή με νύχια και με δόντια να μάθει η νέα γενιά το
    ..ΔΕΝ Γ@..ΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ .
    Γιατί ρε γ@μώτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπηρέτησα στο 33 τυπ και από ότι κατάλαβα η κατάσταση ήταν πάντοτε ίδια. Σχετικά αρκετές αγγαρείες, λίγα άτομα. Εμείς περάσαμε καλά, οι άνθρωποι εκεί ήταν εξαιρετικοί. Αλλά αυτά είναι πράγματα που αλλάζουν με τον καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντα τα ίδια τελικά σ αυτό το στρατόπεδο.Οταν ήμουν μας στέλνανε παντού σε όλο το στρατόπεδο.Ενα σαββατοκυριακο θυμαμαι είχαμε μηνει 3 φαντάροι σε όλη την μονάδα να κανουμε τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή