Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Πολύ ακριβή η προνομιακή σχέση με τις ΗΠΑ και ο ρόλος ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ: άλλα 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια για ελικόπτερα

Ειλικρινά δεν ξέρουμε γιατί πανηγυρίζουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια.
Με τυμπανοκρουσίες μεταφέρουν την είδηση ότι το  Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση 7 ελικοπτέρων για το Πολεμικό Ναυτικό.
Διαβάζουμε:
«Το State Department ενέκρινε την πιθανή πώληση προς την ελληνική κυβέρνηση ελικοπτέρων MH-60R, με περαιτέρω υποστήριξη, εκτιμώμενου κόστους 600 εκατ. δολαρίων.Το Γραφείο Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας παρέδωσε την απαιτούμενη επιβεβαίωση στο Κογκρέσο για την πιθανή πώληση, στις 12 Ιουλίου του 2019» , αναφέρει το Γραφείο Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας.

Ακριβά πολύ ακριβά κοστίζει αυτή η "προνομιακή σχέση", που ουσιαστικά έχει μετατρέψει τις Αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες σε προνομιακούς προμηθευτές των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κυρίως όμως κοστίζει η επιλογή του ελληνικού αστικού κόσμου να αναλάβουν οι Ένοοπλες Δυνάμεις ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ στην περιοχή που επεκτείνεται από τα Βαλκάνια μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο. Θυμίζουμε:

  • 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια για 7 ελικόπτερα MH-60R
  • 1,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των F 16
  • 100 EKATOMMYΡIA για τα μεταχειρισμένα CHINOOK και KIOWA που οι Αμερικανοί είχαν για πέταμα!
  • 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των ανθυποβρυχιακών ORION

   Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος). 
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους. 
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ   
ΔΕ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. 
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
  • ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
  • ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
  • ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών. 
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!  
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού για τη φύλαξη της βάσης. 
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Η ανακοίνωση γνωστοποιεί τη θετική απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ανωτέρω πώληση και όπως συνηθίζεται περιλαμβάνει αναλυτικό κατάλογο των υλικών και υπηρεσιών που αιτήθηκε η χώρα μας:


>επτά ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου MH-60R,
>10 ραντάρ πολλαπλού ρόλου APS-l 53(V), εκ των οποίων τρία εφεδρικά
>18 αεροκινητήρες T700 GE-401 C (14 εγκατεστημένοι στα ελικόπτερα, τέσσερις εφεδρικοί)

>επτά σόναρ Airborne Low Frequency System (ALFS)
>10 πολυφασματικά συστήματα στοχοποίησης AN/AAS-44C(V) Multi-Spectral Targeting Systems (τρία εφεδρικά),

>18 συστήματα ναυτιλίας Embedded Global Positioning System/Inertial Navigation Systems με Selective Availability/Anti-Spoofing Module (SAASM), εκ των 14 εγκατεστημένα στα ελικόπτερα, τέσσερα εφεδρικά
>1.000 ηχοσημαντήρες AN/SSQ-36/53/62
>έξι βλήματα ασκήσεων- εκπαίδευσης: δύο AGM-114 M36-E9 Captive Air Training Missiles (CATM) και τέσσερα AGM-114Q Hellfire Training Missiles
>100 ρουκέτες Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS)
>30 τορπίλες MK 54 Torpedoes
>12 πολυβόλα M-2400 Crew Served Guns
>12 πολυβόλα GAU-21 Crew Served Guns.
>18 σταθμοί ασυρμάτου AN/ARC-210 APX-1990A(C) με COMSEC (14 εγκατεστημένοι στα ελικόπτερα, τέσσερις εφεδρικοί)
>24 διόπτρες νυκτερινής όρασης AN/AVS-9
>10 συστήματα ταυτοποίησης (IFF) AN/APX-123 (οκτώ εγκατεστημένα, δύο εφεδρικά)
>μελέτη, σχεδίαση και κατασκευή των εγκαταστάσεων, ανταλλακτικά και αναλώσιμα επισκευών, εξοπλισμό δοκιμών και υποστήριξης, υλικά επικοινωνιών, επιχειρησιακή και τεχνική βιβλιογραφία, εκπαίδευση προσωπικού και εξοπλισμό εκπαίδευσης, και ποικίλες υπηρεσίες μηχανολογικής, τεχνικής και λογιστικής υποστήριξης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ανάδοχο.

Το συνολικό κόστος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSCA, των ανωτέρω υλικών και υπηρεσιών ανέρχεται σε 600 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.
Επίσης, αναφέρεται ότι ο κύριος ανάδοχος της σύμβασης είναι η Lockheed Martin Rotary and Mission Systems και ότι η υλοποίηση της διακρατικής πώλησης θα απαιτήσει την τοποθέτηση στην Ελλάδα πέντε πρόσθετων αντιπροσώπων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και πέντε αντιπροσώπων του αναδόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου