Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

ΚΕΠΒ: Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί να δοθούν πίσω τα λεφτά που βούτηξε από τους φαντάρους ο Στρατός της Νέας Δημοκρατίας!


Σε σημερινή του τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΕΣ το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαίτησε να διερευνηθεί το θέμα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται ώστε η Διοίκηση του ΚΕΠΒ να δώσει πίσω τα χρήματα που ζήτησε από τους Νεοσύλλεκτους φαντάρους.
Χρήματα που αφαιρέθηκαν από τους φαντάρους χρεώνοντας τους το κόστος των φωτογραφιών που χρειάζονται για τις Στρατιωτικές Ταυτότητες.

Δηλαδή, ο Στρατός και το κράτος μας Υποχρεώνει σε στρατιωτική θητεία, μας αφαιρεί τις πολιτικές μας ταυτότητες και μας Υποχρεώνει να καταβάλλουμε το κόστος για τις στρατιωτικές ταυτότητες που οι διοικήσεις των μονάδων είναι υποχρεωμένες να μας δώσουν.

Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ.
Όχι μόνο δεν λένε κουβέντα για τα 30 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έκανε πλέον το μισθό των φαντάρων...
Αλλά μας βάζει να πληρώνουμε εμείς και οι δοκιμαζόμενες οικογένειες μας το Κόστος της Υποχρεωτικής θητείας.
Θυμίζουμε την καταγγελία των συναδέλφων από το ΚΕΠΒ:
Στο ΚΕΠΒ Θήβας ανάγκασαν τους φαντάρους να πλήρωσουν ακόμη και τις φωτογραφίες!
Επιστολή Καταγγελίας
Είμαστε νεοσύλλεκτοι που παρουσιαστήκαμε στη Θήβα με την τελευταία ΕΣΣΟ. Κατά την κατάταξη, μας ζητήθηκαν 3,5€ ώστε να μας τραβήξουν τις απαραίτητες φωτογραφίες για την στρατιωτική ταυτότητα και τα υπόλοιπα ατομικά έγγραφα (και μάλιστα χωρίς απόδειξη).
Απ’ όσο ξέρουμε, αυτή η διαδικασία καλύπτεται από τον στρατό χωρίς να μετακυλίεται το κόστος στους νεοσύλλεκτους. Μάλιστα ειπώθηκε σε συναδέλφους, πως όποιος δεν θέλει να πληρώσει να φρόντιζε να φέρει μαζί του φωτογραφίες. Εφόσον αυτό είναι συγκεκριμένη προβλεπόμενη τακτική, γιατί στο επίσημο site του Ελληνικού Στρατού, που ενημερώνει για τα απαραίτητα που πρέπει να έχει μαζί του ο νεοσύλλεκτος, δεν τις αναφέρει πουθενά;

Ένα ακόμα συμβάν, ενδεικτικό της πραγματικής μέριμνας της διοίκησης για τους φαντάρους και το προσωπικό, είναι ότι κυκλοφορούν αδέσποτα σκυλιά σε όλο το στρατόπεδο, τα οποία είναι εμφανώς άρρωστα.
Μάλιστα πίσω από το εστιατόριο της 3ης μοίρας, υπήρχε για περισσότερες από 2 ημέρες νεκρός σκύλος.
Όταν πλέον η κατάσταση έγινε ανυπόφορη από τη μυρωδιά, ευτυχώς απομακρύνθηκε. Φαντάζεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό όταν συμβαίνει δίπλα σε χώρους που διαβιούν τόσοι άνθρωποι και τι κίνδυνοι κρύβονται από μια τέτοια αμέλεια. 
Σαν ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέλουμε να τονίσουμε σε κάθε νεοσύλλεκτο ότι μόνο διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα. 
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί στις πλάτες μας, ούτε να παίζει με το επίπεδο των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης.
Να βγούμε μαζικά στην αναφορά παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την αυθαιρεσία και το παράλογο του στρατού.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου