Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Καταγγελία για την απαράδεκτη στάση της διοίκησης της eValue για τα μέτρα προστασίας

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση και τους προϊστάμενους της eValue για την απαράδεκτη στάση τους κατά τη διάρκεια του σεισμού στις 19 Ιουλίου το μεσημέρι, και για τα απαράδεκτα μέτρα ασφαλείας που αποδείχτηκε ότι υπάρχουν στο κτήριο της Δάφνης. 
Εν μέσω του σεισμού και ενώ κυριολεκτικά σείονταν τα πάντα οι προϊστάμενοι φώναζαν “δεν κλείνουμε τις κλήσεις!” ενώ ταυτόχρονα ψευδοροφές υποχωρούσαν και έπεφταν πάνω στα γραφεία των εργαζόμενων, και άνοιγαν ρωγμές στους τοίχους του κτηρίου! Όταν δε οι εργαζόμενοι άρχισαν να κινούνται προς την έξοδο, οι προϊστάμενοι φώναζαν “ποιος σας είπε να βγείτε; δεν έχουμε εντολή εκκένωσης”. Τελικά, η εντολή εκκένωσης ήρθε 15 λεπτά μετά, και ενώ ήδη είχαν συμβεί μετασεισμοί με τους εργαζόμενους εντός του κτηρίου…
Τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε, δεν αφορούν μόνο τις βαριές δουλειές! Για μερικά εκατοστά δεν έπεσαν οι ψευδοροφές στα κεφάλια συναδέλφων μας! Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι εργοδότες της eValue το σκέφτονται αν θα έρθουν οι επόμενες βάρδιες να δουλέψουν στο ίδιο κτήριο! Και με τους μετασεισμούς να είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν.

Η τακτική των εταιρειών αυτών είναι γνωστή. Θα αυξήσουν το κέρδος τους με χίλιους δυο τρόπους, σε βάρος των εργαζόμενων. Μας πιέζουν και μας βγαίνει το λάδι στη δουλειά, υποσχόμενοι μπόνους που πληρωνόμαστε μήνες μετά (και μετά το πέρας των διακοπών μας). Μας έχουν όλους επινοικιαζόμενους, έτσι ώστε να μας ανακυκλώνουν εύκολα. Μας χρονομετρούν μέχρι και το χρόνο που περνάμε στην τουαλέτα (!) (μαξ 2 λεπτά). Και φυσικά, κομμένα τα περιττά έξοδα για μέτρα ασφαλείας και για επισκευές στο κτήριο.

Απαιτούμε: 
Να μη διανοηθεί η διοίκηση της eValue να βάλει εργαζόμενους να δουλέψουν στο ίδιο κτήριο, αν δεν επισκευάσει τα πάντα και δεν κάνει τους απαραίτητους ελέγχους έτσι ώστε να είναι 100% ασφαλές.
Μέτρα ασφαλείας παντού. Ασκήσεις σεισμού, μέτρα εκτάκτου ανάγκης, πυροσβεστήρας σε κάθε αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου