ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 14/8/1974 σφαγές περισσότερων από 200 Τουρκοκυπρίων αιχμαλώτων και αμάχων από Ελληνοκύπριους στρατιώτες- τρομοκράτες της ΕΟΚΑ Β

14/8/1974 σφαγές περισσότερων από 200 Τουρκοκυπρίων αιχμαλώτων και αμάχων από Ελληνοκύπριους στρατιώτες- τρομοκράτες της ΕΟΚΑ Β στην Τόχνη, την Αλόδα, το Σανταλάρη και τη Μαράθα της Κύπρου. 
Οι σφαγές χαρακτηρίστηκαν από τον ΟΗΕ ως έγκλημα κατά τως ανθρωπότητας και αποτελούν μάλλον το χειρότερο από τα εγκλήματα των φασιστών της ΕΟΚΑ Β, οργάνωση που μεταξύ άλλών ήταν υπεύθυνη για το σε συνεργασία με τη Χούντα της Ελλάδας πραξικόπημα του Ιουλίου του 1974. 
Επί μέρες οι Εοκαβιτατζήδες βίαζαν γυναίκες και παιδιά, αγόρια και κορίτσια, κι αποφάσισαν να τους εκτελέσουν όλους μετά τη δεύτερη τουρκική εισβολή τον Αύγουστο του 1974. 
Όσον αφορά τα τρία τελευταία χωριά, τα πτώματα βρέθηκαν σε σκουπιδότοπο τόσο κακοποιημένα και αποσυντεθειμένα, ώστε κομματιάζονταν, όταν Τούρκοι και Σουηδοί στρατιώτες τα έβγαζαν με φτυάρια από το σκουπιδότοπο. 
Η κυβέρνηση της Κύπρου και οι ελληνοκυπριακές εφημερίδες, μετά την ανακάλυψη των τάφων, προσπάθησαν να πείσουν ότι τα πτώματα ανήκαν σε Έλληνες, προσπάθεια που δεν έπεισε, ενώ μέχρι και σήμερα οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι, αν και πολλοί εκτιμούν ότι η κυπριακή αστυνομία γνωρίζει κάποιους από αυτούς. 
Οι Έλληνες εθνικιστές, με τα συνεχή τους εγκλήματα κατά Τουρκοκυπρίων, έχουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τη διχοτόμηση του νησιού και τα δεινά του λαού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου