Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

34η Μ/Κ Ταξιαρχία: χωρίς φαντάρους αλλά με άθλιο φαγητό και νερό, κοριούς και ατελείωτες υπηρεσίες

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
34 Μ/Κ Ταξιαρχία Άσσηρος Ταξίαρχος οδηγεί τους φαντάρους στα όρια της τρέλας. 
Υπηρετώ στην 34 Μ/Κ Ταξιαρχία στην Άσσηρο. 
Τους τελευταίους μήνες βιώνω μαζί με τους συναδέλφους μου μια εξωπραγματική κατάσταση, μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια της τρέλας. 

Η ψυχολογική πίεση που δεχόμαστε σε συνδυασμό με την υπέρμετρη κούραση δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που μυρίζει μπαρούτι.

Δεν ξέρω πραγματικά αν τα λιγοστά μου λόγια μπορούν να περιγράψουν την παράνοια που ζούμε, την ψυχολογική και σωματική μας εξαθλίωση, την αβεβαιότητα που διακατέχει την κάθε μας ημέρα.. 

Από την στιγμή που μπήκαμε στον μήνα Ιούνιο ξεκίνησαν οι άδειες απολύσεως και εν συνεχεία οι απολύσεις της σειράς ΣΤ. 

Ο τεράστιος αριθμός των στρατιωτών που απολύονταν προκάλεσε μια ασφυκτική κατάσταση σε όλες τις μονάδες.

Η υποστελέχωση είναι μια λέξη που πλέον δεν μπορεί να περιγράψει την <<δύναμη>> της Ταξιαρχίας. Μονάδες, λόχοι μα και ολόκληρα τάγματα έχουν μείνει με έναν, ναι καλά ακούσατε έναν, φαντάρο. 
Όλοι οι υπόλοιποι βρισκόμαστε μόνιμα αποσπασμένοι σε διάφορα φυλάκια παρά την άρνηση μας αλλά και την πίεση προς τους διοικητές μας για να επιστρέψουμε. Ενορχηστρωτής αυτής της παράνοιας δεν είναι άλλος από τον νέο ταξίαρχο.
Στην αθλιότητα που ζούμε οδηγούν ο στόχος της ανέλιξης στην ιεραρχία, χωρίς να νοιάζεσαι σε ποιανού την πλάτη πατάς. 
Το να ενδιαφέρεσαι μόνο να δείχνεις ένα καλό πρόσωπο στους ανωτέρους σου οργανώνοντας συνεχείς ασκήσεις και δίνοντας τους ελάχιστους στρατιώτες στην διάθεση της Μεραρχίας για τη στελέχωση άχρηστων φυλακίων. 
Μας υποχρεώνουν να πηγαίνουμε σε διάφορα φυλάκια εντός και εκτός νομού. 
Να ζούμε στις άθλιες εγκαταστάσεις γεμάτες κοριούς, και να κάνουμε ατελείωτες υπηρεσίες. 
Ανανεώνουν αυθαίρετα την παραμονή μας χωρίς να μας ρωτήσουν ή μας εναλλάσσουν σε άλλα παρεμφερή φυλάκια. 
Το επαρκές φαγητό και νερό αποτελεί απλά μια ανάμνηση της περιόδου προτού της θητείας. Η κακή ποιότητα των τροφίμων αλλά και του <<πόσιμου>> νερού που μας δίνουν, μας αναγκάζει να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τις οικογένειές μας με τις καθημερινές παραγγελίες που κάνουμε, όταν βέβαια μας το επιτρέπει ο εκάστοτε αρχιφύλακας. 
Οι έξοδοι ελάχιστες, κάποιοι από εμάς έχουν μήνες πλέον μακριά από τις οικογένειες τους. Άδειες απλά δεν υπογράφονται. 
Η μόνιμη δικαιολογία, δεν υπάρχουν άτομα. Κάντε υπομονή σε λίγο καιρό θα αλλάξει η κατάσταση.. 
Όπως αναφέραμε και πριν αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες είναι πραγματικά ατελείωτες. Έχουμε περάσει προ πολλού τον αριθμό των 19 υπηρεσιών που έχει υποδείξει το ΓΕΣ. 
Πολλοί από εμάς χωρίς καν να υπολογίζουμε τα πρωινά κωλυόμενα έχουμε κάνει 15 υπηρεσίες σε 15 ημέρες (δηλαδή όλες τις μέρες του Αυγούστου) και συνεχίζουμε να είμαστε αποσπασμένοι σε φυλάκια που κάνουμε κάθε μέρα υπηρεσίες. 
Τα ελάχιστα υπηρεσιακά που μας δίνονται δεν επαρκούν για να φτάσουμε στο σπίτι μας, να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους, να πλύνουμε τα ρούχα μας. 
Οι υπηρεσίες στην Άσσηρο άλλαξαν για να υπάρχουν θεωρητικά εξοδούχοι, πλέον ανά 4 ώρες έχουμε δίωρες υπηρεσίες, μειώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις ώρες ξεκούρασης. Παράλληλα μας ζητείται να είμαστε έτοιμοι και ακμαίοι την ώρα της υπηρεσίας χωρίς όμως να μας λένε πως αυτό συνάδει με τις ελάχιστες ώρες ύπνου που αντιστοιχούν στον καθένα από εμάς. 
Μοιραία γεννάται η απορία του τι θα γίνει στις 20 Αυγούστου που θα έχουμε ξεπεράσει και για αυτόν τον μήνα τις 19 υπηρεσίες που είναι το ανώτατο όριο σύμφωνα με το ΓΕΣ. 
Όταν ρωτήθηκαν οι διοικητές μας, η απάντηση ήταν πραγματικά αδιανόητη. 
<<Δεν γνωρίζουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι. Βγείτε παραπονούμενοι, η κατάσταση θα αλλάξει σε λίγο καιρό, υπομονή>>. 
Μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε σκέφτονται να δώσουν σε πολλούς από εμάς υποχρεωτική άδεια για 1-2 μέρες (από τις δικές μας κανονικές άδειες) χωρίς να μας δώσουν τη δυνατότητα να ορίσουμε εμείς τις ημερομηνίες που θέλουμε. 
Όλα αυτά βέβαια με τη λογική ότι η κατάσταση θα αλλάξει μετά το πέρας του Αυγούστου. Μέσα σε όλη αυτή την τραγελαφική κατάσταση ο ταξίαρχος διέταξε την απαλλαγή της νέας ΕΣΣΟ από ένοπλες υπηρεσίες για μια εβδομάδα επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα άτομα που έχουν απομείνει εκεί με υπηρεσίες. Πράγμα που εν τέλει δεν έγινε καθώς ήταν αριθμητικά αδύνατο. 
Η κατάσταση έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο. 
Δεν αντέχουμε άλλο. Όσο και αν προσπαθούμε δεν μπορούμε να δούμε την αλλαγή που μας υπόσχονται. 
Μας ωθούν στο να σκεφτόμαστε την αναβολή ως λυτρωτική και μόνη επιλογή. 
Όλοι εμείς ως στρατιώτες θέτουμε τις εξής ερωτήσεις στον αρχηγό Καμπά αλλά και στους υπουργούς κύριο Παναγιωτόπουλο και κύριο Στεφάνη. 
Είστε ενήμεροι για αυτήν την κατάσταση; 
Μπορείτε να δώσετε λύσεις; 
Σέβεστε καθόλου την ζωή των στρατιωτών ή αφήνετε τον καθένα να καταπατά το δικαίωμα μας σε μια ομαλή στρατιωτική θητεία; 
Σας ενδιαφέρει η κατάλυση της νομιμότητας; 
Ποιο θα είναι το κόστος αυτής της κατάστασης σε όλους εμάς;

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Αστικής πολιτικής του Πασοκ, Συριζα, ΝΔ. Οι νέοι στρατευμένοι να αντιμετωπίζονται σαν δουλοπάροικοι, χωρίς δικαιώματα, αξιοπρεπείς παροχές χρόνο για ξεκούραση. 
Το ίδιο το ΓΕΣ μετά από όλες αυτές τις καταγγελίες είναι φανερό ότι ΠΑΡΑΝΟΜΕΊ συστηματικά, αγνοώντας του ίδιους του στρατιωτικούς νόμους που οφείλει ο ίδιος να ακολουθήσει. 
Ο Στράτος προκειμένου να στελεχώσει τα υπεράριθμα άχρηστα φυλάκια κάνει μπαλάκια του Πινγκ-Πονγκ τους φαντάρους που μέσα στον καύσωνα σε συνδυασμό με τις υπερωρίες φέρνει τους φαντάρους στα όρια της κατάρρευσης με τους αξιωματικούς να κάνουν καριέρα στην πλάτη των νέων αυτών ανθρώπων. 
Ταυτόχρονα προκαλούν εμφυλίους μεταξύ των φαντάρων (θα πάρουν ή δε θα πάρουν τελικά εβδομάδα προσαρμογής οι νέοι συνάδελφοι) και τελικά Παραβιάζουν για μια ακόμη φορά τα δικαιώματα μας.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΑΙ - Ενωθείτε Μαζί μας 
στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο Διεκδικώντας συλλογικά και αποφασιστικά μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση και την χακί καθημερινότητα.
Συνάδελφοι, έχουμε Δικαιώματα ως Πολίτες με Στολή και Αγωνιζόμαστε για αυτά.
Μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό, με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και τη συμβολή της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μπορούμε να σταθούμε με Αξιοπρέπεια απέναντι σε κράτος, κυβέρνηση, Στρατό και στρατιωτικό κατεστημένο.
Να φτιάξουμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΑΥΤΩΝ-ΣΜΗΝΙΤΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα, τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας και τα πλοία του Π.Ν.
Να βγούμε μαζικά στην Αναφορά Παραπονούμενοι, να δημοσιοποιήσουμε την Αυθαιρεσία και το Παράλογο του Στρατού.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα! 

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου