ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ | ΚΕΙΜΕΝΑ | ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Και όμως τέθηκε ζήτημα αποστολής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού εναντίον του Ιράν!

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με σχετική της ανακοίνωση είχε αναδείξει την πιθανότητα να τεθεί ζήτημα αποστολής πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού στον Περσικό Κόλπο. 
Μια πιθανότητα που προκύπτει από τους αμερικανικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και την στρατηγική σχέση του με τον ελληνικό αστικό κόσμο, αλλά και από τον ρόλο που παίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές που διατηρούν τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως.   [Τύμπανα πολέμου στον Περσικό Κόλπο στην σκιά των κυρώσεων και των εντεινόμενων εμπορικών πολέμων http://diktiospartakos.blogspot.com]
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν να σταλούν  πλοία του Πολεμικού Ναυτικού!Η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Ελλάδα να συνεισφέρει σε μια πολυεθνική ναυτική δύναμη που θα σταλθεί στον Περσικό Κόλπο με μια μεγάλης ναυτική μονάδα - μια φρεγάτα - είτε μιας πλατφόρμας ISR (που δεν έχουμε). Το αίτημα των ΗΠΑ για μια ελληνική συνεισφορά σε μια πολυεθνική ναυτική δύναμη έγινε σε διμερές επίπεδο, καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής απόφαση των Ηνωμένων Εθνών ή οποιουδήποτε άλλου διεθνούς οργανισμού για δράση εναντίον του Ιράν.

Αξίζει να δούμε όμως τις απαντήσεις που έδωσε η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς "δείχνουν" τις στρατηγικές στοχεύσεις του ελληνικού αστικού κόσμου και πως αυτές υλοποιούνται.
Σύμφωνα με το e-Kathimerini η ελληνική κυβέρνηση έθεσε τα εξής ζητήματα:
1. προς το παρόν, η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκή μέσα για να ανταποκριθεί στις δικές της ανάγκες αεροπορικής επιτήρησης και, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Αμερικανών...
Η απάντηση αυτή είναι συνάρτηση των διαβουλεύσεων μεταξύ ελληνικού κράτους με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ προκειμένου να προμηθευτεί ωκεάνιων δυνατοτήτων πολεμικά πλοία που θα παρέχουν τέτοιου είδους αεροπορική επιτήρηση. Δηλαδή ο λαός μας καλείται να πληρώσει Δισεκατομμύρια δολάρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς είτε για τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού είτε για να διαδραματίσει ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

2.  Επιπλέον, μετά από σειρά συναντήσεων των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών της Ελλάδας, αποφασίστηκε, σε σχέση με το αίτημα ναυτικής βοήθειας, ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν μπορεί να παράσχει επί του παρόντος φρεγάτες λόγω της εύφλεκτης κατάστασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Η ένταση του Ελληνο-Τουρκικού ανταγωνισμού είναι δεδομένη για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα αλλά και για τον έλεγχο των εμπορικών-ενεργειακών ροών με αποτέλεσμα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραμένουν σε Επιφυλακή. Αυτό ισχύσει ιδιαίτερα για τις μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.  


3. Η Αθήνα δήλωσε επίσης ότι συμμετέχει ήδη σε όλες τις συμμαχικές ασκήσεις ναυτικής εκπαίδευσης - όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα με τη φρεγάτα "Αιγαίον" στα ανοικτά των ισραηλινών ακτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε περιοχές όπως ο Περσικός Κόλπος. Παράλληλα, δίνει μεγάλη προσοχή στην απάντησή της σχετικά με τα μελλοντικά αιτήματα των ΗΠΑ, δεδομένων των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει στη σχέση της με την Ουάσινγκτον. Πηγή: e-Kathimerini
Δικαιώνεται επομένως η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που εκτιμούν ότι η ανάληψη ευρύτερου περιφερειακού ρόλου από τον Ελληνικό καπιταλισμό απαιτεί την ευρύτερη πολεμική εμπλοκή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Διαπιστώνουμε ότι αυτές οι στρατηγικές βλέψεις του ελληνικού κεφαλαίου εξυπηρετούνται τόσο από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ, καθώς υπάρχει πλήρη ταύτιση.
Θυμίζουμε τις διώξεις από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, των αγωνιστών στρατευμένων που συμμετείχαν σε Αντιπολεμικές Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρήθηκαν για την συμμετοχή των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.  

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στεκόμαστε ενάντια στις Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις.
Αρνούμαστε οποιαδήποτε ελληνική πολεμική εμπλοκή και διευκόλυνση.
Στεκόμαστε ενάντια σε όλες τις Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
Τα σχέδια του ελληνικού αστικού κατεστημένου που βλέπει το ελληνικό κράτος ως ενεργειακό σταυροδρόμι και χώρα παραγωγό ενέργειας σημαίνουν Διακρατικό Πόλεμο και Ιμπεριαλιστικές Επεμβάσεις, τεράστια Οικολογική Καταστροφή και ένταση του Κοινωνικού Πολέμου.
Καλούμε σε αγώνα ενάντια στις Βάσεις του Θανάτου και Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής. Η πολεμική επιβολή των στρατηγικών τους συμφερόντων γεννά την προσφυγιά και το Ελληνικό κράτος έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πόλεμο κατά των προσφύγων, αφού το σταμάτημα των απελπισμένων εκτός ευρωπαϊκών συνόρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των επεμβάσεων τους.
Στεκόμαστε επομένως απέναντι στην καπιταλιστική παραγωγική αναδιάρθρωση που συντελείται και έχει στο επίκεντρο της τον πόλεμο και την ενέργεια.

Με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό πρέπει να ενισχυθεί και να αποτελέσει την απάντηση του κόσμου της εργασίας προβάλλοντας ένα συνολικό εργατικό διεθνιστικό οικολογικό αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου