Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Παραλογισμός: EΧΘΡΟΣ και ο Αλβανικός λαός ενώ το 30% του Ελληνικού Στρατού είναι Αλβανόπαιδα!



Το που οδηγεί η Πολεμοκαπηλεία και ο ανταγωνισμός των κρατών για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα αποκαλύπτεται καθημερινά όχι μόνο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Ελληλο-Αλβανική.
Εκεί που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την τυχοδιωκτική πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και έχοντας μπροστάρη έναν επικίνδυνο εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου, με πολύ καλές σχέσεις με τον Αμερικανικό παράγοντα, τον ΑΝΥΕΘΑ Στεφανή διευρύνει τις Απειλές για το περιούσιο ελληνικό κράτος, συμπεριλαμβάνοντας και τον Αλβανικό λαό!
Στην πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή ο ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής τόνισε την ανάγκη για τον επανακαθορισμό της απειλής στα σύνορα με την Αλβανία ζήτησε από τους διοικητές της 8ης Μεραρχίας να προσδιορίσουν τα σημεία εκείνα τα οποία θα επέμβουν και να βελτιώσουν τη λειτουργία των Μονάδων και του Σχηματισμού με βάση αυτά.
Δηλαδή, η περιοχή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο των πετρελαϊκών εταιρειών δεν απειλείται μόνο με απόλυτη οικολογική καταστροφή, αλλά και να μετατραπεί σε πεδίο πολεμικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο λαών για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα.
Σε σχετική ανακοίνωση μας με τίτλο "Τι σημαίνουν οι εξελίξεις στο Αλβανικό και Μακεδονικό ζήτημα;"  περιγράφαμε όχι μόνο τον ανταγωνισμό Ελλάδας-Τουρκίας που ελλοχεύει και την αντίθεση των κρατών Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά "ποιοι παίκτες κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο, ποιες τεράστιες πετρελαϊκές εταιρίες δίνουν τον τόνο των εξελίξεων.
Στην Ελληνική μεριά συναντούμε τις εξής κοινοπραξίες:
Total - ExxonMobil - ΕΛΠΕ
Κοινοπραξία Repsol - ΕΛΠΕ
Total-ΕΛΠΕ-Edison
Repsol-Energian Oil & Gas

Από την άλλη μεριά της ελληνοαλβανικής μεθορίου βρίσκουμε:
την καναδική "Manas Petroleum"
την επίσης καναδικής "Bankers Petroleum" (που έχει κάνει επενδύσεις στην Αλβανία περίπου 1,4 δισ. δολαρίων)
Εταιρείες, όπως οι "Shell", "Chevron", "Occidental", έσπευσαν στην Αλβανία για να πάρουν ένα καλό μερίδιο από τον ορυκτό πλούτο της χώρας.
Το 1992 εμφανίστηκαν και η γαλλική "Coparex", η κροατική "INA NAFTAPLIN" και η Βρετανο-ολλανδική "SHELL"
diktiospartakos.blogspot.com
Και φυσικά το ελληνικό κράτος εκμεταλλεύεται την μειονότητα στην Αλβανία. 

Θυμίζουμε:
Αυτονομία Βορείου Ηπείρου και ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ! 

diktiospartakos.blogspot.com


Αυτοί οι ανταγωνισμοί μας Απειλούν με διακρατική σύγκρουση, απαιτούν νέες αγορές όπλων και προσλήψεις 10000 Μισθοφόρων Στρατιωτών τα επόμενα χρόνια, αλλά και την συνολική στρατιωτικοποίηση του λαού μας.
Είναι ενδεικτικές οι απόπειρες που έκανε ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχοντας συμπαραστάτη του τον τότε ΑΓΕΣ Στεφανή. Τώρα έρχεται να συνεχίσει αυτό το αγγάλιασμα με τους φασιστικοποιημένους  πυρήνες επικίνδυνων μιλιταριστών (βλέπε Λέσχες Εφέδρων) αλλά και να επιταχύνει την συγκρότηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής παντού, με αναλαμβάνοντας ρόλο στην αντιμετώπιση των περιγραφόμενων ως Ασύμμετρων Απειλών και την Εσωτερική ασφάλειας. 
Διαβάστε περισσότερα: diktiospartakos.blogspot.com
Αυτές οι αντιδραστικές στοχεύσεις και οι πολεμοκάπηλοι σχεδιασμοί προπαγανδίστηκαν και στην Ήπειρο όταν ο ΑΝΥΕΘΑ Στεαφανής άφησε να εννοηθεί αλλαγές στο θέμα της Εθνοφυλακής, έκανε λόγο για «νέα φιλοσοφία στον τομέα της επιτήρησης» σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Ο ΑΝΥΕΘΑ Στεφανής ανάπτυξε όλο το εύρος των πολεμικών-κατασταλτικών επιλογών των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας καθώς επανέφερε στο προσκήνιο την πολιτική που είχε ακολουθήσει ο Πάνος Καμμένος στην περιοχή, επισημαίνοντας τη σημασία της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτές τις συνοριακές αραιοκατοικημένες περιοχές της πατρίδας μας.


Εμείς να θυμίσουμε: 

O ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ-Βιομηχανία Ασφάλειας Συνόρων diktiospartakos.blogspot.com



Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε μια ιδιαιτερότητα. 

Ενώ ο Ελληνικός Στρατός αντιμετωπίζει πλέον ως Απειλή τον Αλβανικό λαό, τα Αλβανόπαιδα που ντύνονται στα χακί αποτελούν το 30% του Στρατού Ξηράς.

Είναι εργατόπαιδα που υπηρετούν στην Παραμεθόριο, αντιμετωπίζουν τον εθνικισμό και τον ρατσισμό στην καθημερινότητα των στρατοπέδων.

Είναι συνάδελφοι που το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει συνδικαλιστικές μάχες για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.



Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα προχωρήσει άμεσα σε μεγάλη καμπάνια για το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ των πολεμικών προετοιμασιών και στην Αντεπίθεση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας απέναντι στους σχεδιασμούς του αστικού κόσμου που μας θέλουν ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ της καπιταλιστικής ανάπτυξης και των διακρατικών συγκρούσεων.

 Απαιτείται λοιπόν η μεγαλύτερη ένταση της προσπάθειας μας για ένα Κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην αστική πολιτική, τους πολεμικούς ανταγωνισμούς και επεμβάσεις, στον πόλεμο εναντίον των προσφύγων και τον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών.

Απαιτείται μια βαθύτερη ενότητα σωματείων και φοιτητικών συλλόγων (στα ΑΕΙ που καταργείται το άσυλο και μονιμοποιείται η παρουσία των πολεμικών βιομηχανιών, του ΝΑΤΟ και του Στρατού), κινήσεων πόλης και των κοινωνικών κινημάτων ενάντια στον εθνικισμό και φασισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους Άξονες του πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, τους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις προσλήψεις Μισθοφόρων Στρατιωτών.

Ένα κίνημα με τις σημαίες του εργατικού διεθνισμού, αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό, που θα επιχειρεί να Μπλοκάρει την Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και καπιταλιστική κερδοφορία  που απαιτεί φοβισμένο δούλο  τον κόσμο της εργασίας.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα πάρουμε πρωτοβουλία για την Αποτυχία της απόπειρας πρόσληψης νέων Μισθοφόρων.

Στεκόμαστε ενάντια σε όλα αυτά.

ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο
Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα, Αλβανία, Τουρκία, σε Βαλκάνια και Μεσόγειο.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347
Diktiospartakos.blogspot.com diktiosprartakos@hotmail.com



Δείτε την ανακοίνωση του ΥΦΕΘΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, πραγματοποίησε επίσκεψη σε Μονάδες και συνοριακά φυλάκια στο νομό Ιωαννίνων.

Ο Υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα, επισκέφθηκε το Στρατηγείο της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, στα Ιωάννινα, όπου μετά τη σύντομη ενημέρωσή του, μίλησε στα στελέχη του Επιτελείου του Σχηματισμού και στους Διοικητές των Μονάδων που υπάγονται στην Ταξιαρχία.

Τόνισε την ανάγκη για νέα φιλοσοφία στον τομέα της επιτήρησης, εξετάζοντας και επιλέγοντας σύγχρονους τρόπους, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία.

Κάλεσε τις Διοικήσεις να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν την απειλή στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς επίσης και τα κομβικά σημεία που με την επέμβασή τους σε αυτά, θα επιταχύνουν και θα βελτιώσουν τη λειτουργία του Σχηματισμού και των Μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου