Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

F-35: Ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν σε Ιρανικές βάσεις στη Συρία

Ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος της ισραηλινής δύναμης, αυτή κατάφερε να εξαναγκάσει τον συριακό στρατό να ενεργοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας που είχε παραλάβει από τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τα μαχητικά F-35.
Ο συριακός στρατός αναγκάστηκε να εκτοξεύσει αρκετούς πυραύλους SAM: s κατά των μαχητών F-35 της IAF, αλλά κανένας δεν έπληξε τους επιδιωκόμενους στόχους ώστε να τους καταρρίψει. Τα ισραηλινά F-35 κατάφεραν να πλήξουν ιρανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία.
Ως αντίποινα, η ιρανική δύναμη «Quds» που ανήκει στο Σώμα των Επαναστατικών Φρουρών ξεκίνησε ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων κατά των ισραηλινών δυνάμεων στα ύψη του Γκολάν. Η IDF (Israel Defense Forces) είχε προβλέψει την κίνηση και ενεργοποίησε έγκαιρα τα αμυντικά συστήματα Iron Dome για να προστατεύσει την περιοχή, οπότε η επίθεση έκανε πολύ μικρές ζημιές και αρκετοί πύραυλοί καταρρίφθηκαν.

Υπήρξαν συγκρουόμενες αναφορές σχετικά με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για να επιτεθεί στο Ισραήλ, μερικές αναφέρουν πως ήταν ένα ρωσικό κατασκευασμένο BM-27 Uragan ενώ άλλες κάνουν λόγο για ένα Fajr-5 του Ιράν.

Όσο για τις επιθέσεις των F-35, αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της Ισραηλινής Αεροπορικής Δύναμης, η οποία προσπαθεί να πλήξει με κάθε τρόπο το Ιράκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου