Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Με 37% θέλει Αυτοδυναμία η ΝΔ και ο Μητσοτάκης! Η αστική δημοκρατία τους ως Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Στην σκιά της σημαντικής Απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου… 

Ενάντια στα σκληρά αντεργατικά μέτρα που απαιτεί η Ανάπτυξη της κερδοφορίας τους… 
Με την ΝΔ να ακολουθεί τον αντεργατικό βηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση της διάλυσης του εργατικού κινήματος, επιχειρώντας να βάλει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία 50%+1 (ψήφο) σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων για κήρυξη Απεργίας… 
Το φως της δημοσιότητας βλέπουν άρθρα που στρώνουν το δρόμο για την επιβολή νέου εκλογικού συστήματος.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση της ΝΔ προσανατολίζεται σε ένα σύστημα που θα δίνει Αυτοδυναμία εάν ένα κόμμα συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 37%. 
Ο εκλογικός νόμος που σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις θα έρθει στην Βουλή περί τα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2020 θα προβλέπει ότι σε κάθε πρόσθετη ποσοστιαία μονάδα το πρώτο κόμμα θα εκλέγει άλλους τρεις βουλευτές. 
Δηλαδή, με 39% θα φτάσει τις 157 έδρες και με 40% τις 160 έδρες. 
Πρόκειται για αυταρχική θωράκιση του αστικού συστήματος εξουσίας και σοβαρά βήματα αποκάλυψης της αστικής δημοκρατίας την εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού. 

Σε κάθε περίπτωση η καταδίκη των αντιδραστικών αυτών μεθοδεύσεων πρέπει να γίνεται από την σκοπιά ενός νέου εργατικού κινήματος, με αντικυβερνητικά-αντικαπιταλιστικά-διεθνιστικά χαρακτηριστικά που θα πρεσβεύσει σε όλα τα επίπεδα τα σύγχρονα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.
Εκλογικός νόμος: Στο 37% το κατώφλι αυτοδυναμίας

Σε εκλογικό σύστημα που θα προβλέπει ότι το πρώτο κόμμα θα διασφαλίζει την αυτοδυναμία εάν συγκεντρώνει ποσοστό στην περιοχή του 37% προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου