Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Θα τους αφήσουμε να δώσουν τέσσερα (4) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ για γαλλικές φρεγάτες;

Ο λογαριασμός για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα έφτασε.
Και καθημερινά απογειώνεται.
Στα δύο (2) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για τον εκσυγχρονισμό των F 16...
Στα 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για τα Orion...
Στο  ένα (1) για πυραυλικά συστήματα, τορπίλες κλπ...
Στα 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ για τα μεταχειρισμένα αμερικανικά ελικόπτερα..
Έρχονται να προστεθούν τα τέσσερα (4) ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ για τις γαλλικές φρεγάτες Όπως μας πληροφορούν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια:
"τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο ζήτημα της προμήθειας των γαλλικών φρεγατών Belh@rra. Η αρχική συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι είναι η προμήθεια δύο φρεγατών από τις επτά που θα ναυπηγηθούν τα επόμενα χρόνια στη Γαλλία (τη δεύτερη και την τέταρτη ή πέμπτη), με ένα ευέλικτο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Γι' αυτή την προμήθεια θα απαιτηθούν 2 δισ. ευρώ (για τα δύο πλοία και οπλικά συστήματά τους), ενώ η Αθήνα δεσμεύεται ότι θα προμηθευτεί και τις επόμενες δύο φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού από τη Γαλλία".

Να θυμίσουμε ότι το θέμα της προμήθειας των γαλλικών φρεγατών Belharra απασχόλησε την συνάντηση Μακρόν-Μητσοτάκη στο Παρίσι. Κυρίως το θέμα της χρηματοδότησης της αγοράς τους. Ας παρακολουθήσουμε την εξιστόρηση των διαπραγματεύσεων, όπως την παρουσίασαν συγκεκριμένοι αναλυτές. Διαβάζουμε:
Υπήρξε η πρόταση να χρηματοδοτηθούν από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων, κάτι που στη συνέχεια απορρίφθηκε. 

Η Αθήνα ζήτησε από το Παρίσι αναζήτηση άλλου τρόπου χρηματοδότησης κι αυτό φαίνεται ότι παρουσίασε ο Γάλλος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τι έχει κυκλοφορήσει ως ιδέα χρηματοδότησης, πριν τη συνάντηση των δύο;

Ο Laurent Mourre, Αντιπρόεδρος πωλήσεων της Naval Group για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, είχε μιλήσει για ένα σχέδιο που “μοιάζει με «γαλλικό FMS», κάτι που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στον τομέα του στρατού ξηράς , με το πρόγραμμα CAMO, όπου ο Βελγικός Στρατός εντάχθηκε σε πρόγραμμα γαλλικού στρατού για θωρακισμένα οχήματα”.



Άρα βλέπουμε ότι οι Εξοπλισμοί που αποτέλεσαν βασική αιτία της Χρεοκωπίας και οδήγησαν στα Μνημόνια προκειμένου να διασωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες πρωτίστως, απογειώνονται ξανά.
Και μάλιστα, ο Ελληνικός Στρατός Πάροχος Ασφάλειας στην ενεργειακή ανάπτυξη σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, εντάσσει τους πανάκριβους εξοπλισμούς του σε γαλλικά  προγράμματα προμήθειας όπλων.
Άρα από κοινού θα παράγουν τα όπλα που ο εργαζόμενος λαός θα πληρώσει προκειμένου να Προστατεύσουν τα συμφέροντα της EXXON-MOBIL, TOTAL, του Λάτση και του Βαρδινογιάννη. 

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ
Απαιτούμε: ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ ΑΟΖ και ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ που σημαίνει μόνο κέρδη για τις εταιρείες, πόλεμο, περιβαλλοντική καταστροφή για το λαό.
Το Εργατικό και Αντιπολεμικό κίνημα καλείται να πάρει θέση ΤΩΡΑ, να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και τη Ματαίωση της «εθνικής ενότητας».
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Διεθνιστικές πρωτοβουλίες Συναδέλφωση των λαών και στόχο τον Αγώνα για Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και Κοινωνική Απελευθέρωση.
Να σταθούμε ενωμένοι και μαχητικά απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό, στην κυβερνητική πολεμοκαπηλεία και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν την καταστροφή και την προσφυγιά, πόνο και αίμα!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου