Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019

Δημόσια στοχοποίηση καθηγητή στη Κέρκυρα από Πρόεδρο Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού

Εδώ βλέπουμε ένα σκριν σοτ από το προφίλ και την αντίστοιχη δημόσια ανάρτηση του Προέδρου Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Κέρκυρας Βασίλη Σαλασίδη που στοχοποιεί καθηγητή Χημείας χαρακτηρίζοντας τον "ακραίο ανθέλληνα" και καλώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας να παρέμβει, επειδή ο καθηγητής σε διάρκεια μαθήματός του προέβει σε αποδόμηση εθνικιστικών μύθων του Ελληνικού Κράτους, κυρίως σε σχέση με το Μακεδονικό αλλά και τους ‘‘Εθνικούς Ήρωες’’.
Πολλά ακροδεξιά site , αλλά και site όπως ο Ant1, χαρακτηρίζουν τον καθηγητή ''καρκίνωμα'' και με άλλα τέτοια κοσμητικά επίθετα, προτρέποντας ουσιαστικά σε πράξεις βίας απέναντί του. Πρόκειται για μια χυδαία και απροκάλυπτη προσπάθεια άσκησης εξουσίας από έναν υψηλόβαθμο του Ελληνικού στρατού που σκοπός της προφανώς είναι η καταστολή του λόγου της αλήθειας σε σχέση με τις ‘’μαύρες και πολλές φορές και άγραφτες σελίδες’’ της ιστορίας του Ελληνικού Κράτους εντός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.
Μιλάμε δηλαδή για μια ενέργεια που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιδιώξεις της νέας Κυβέρνησης όπως αυτές έχουν διατυπωθεί δια στόματος της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως η οποία δήλωσε πως η σχολική ιστορία δεν πρέπει να είναι ''κοινωνικού χαρακτήρα'' αλλά να έχει στόχο τη διαμόρφωση ‘‘εθνικής συνείδησης’’, πρόκειται με άλλα λόγια για μια προσπάθεια καθυπόταξης της παιδείας στις αφηγήσεις των εθνικών συμφερόντων του ελληνικού καπιταλισμού και ευθείας τρομοκράτησης όσων τολμούν να αμφισβητούν αυτές τις αφηγήσεις.

Ταυτόχρονα με την οργή που προκαλεί η κίνηση αυτή του αξιωματικού, αποστροφή και απογοήτευση φέρνουν και οι πάμπολες κραυγές υποστήριξής του από ‘’απλούς αγανακτισμένους στο όνομα της πατρίδας πολίτες και γονείς’’, άνθρωποι που για εμάς είναι αυτοί που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του εθνικού κορμού και του σύγχρονου κοινωνικού εκφασισμού. Εξοργιζόμαστε επίσης και με τη στοχοποίηση του καθηγητή από τα ΜΜΕ ως πάντα πρόθυμα τσιράκια του κυρίαρχου λόγου και της εξουσίας, η οποία αφορά και τη πολιτική του δράση. Όμως εμείς δε θα αφήσουμε το μίσος και την ισχύ του κάθε κύριου Σαλασίδη, των απολογητών του και της ‘’κοινης γνώμης’’ στο απυρόβλητο. Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση και τη προσπάθεια φίμωσης του καθηγητή που ‘’τόλμησε’’ να μιλήσει για ορισμένες ''μελανές σελίδες'' της ελληνικής ιστορίας κόντρα στο κυρίαρχο εθνορατσιστικό λόγο με τον οποίο βομβαρδίζονται νέοι/ες μαθητές/τριες καθημερινά στα πλαίσια της απόλυτα εθνοκεντρικής και σωβινιστικής ελληνικής παιδείας. Δε θα αφήσουμε κανέναν υψηλόβαθμο της κρατικής πολεμικής μηχανής και κανένα όργανο της κυρίαρχης προπαγάνδας να τρομοκρατούν τις ζωές και τις δουλειές μας, να αποσιωπούν τις απόψεις μας, να μας τραμπουκίζουν για τα πολιτικά μας πιστεύω και να διεκδικούν να ‘’νουθετήσουν’’ τα μυαλά των νέων στη κατεύθυνση του εθνικιστικού παροξυσμού της ιδεολογικοποιημένης ιστοριογραφίας.

Eίναι προφανές πως για το νέο γύρο επιχειρηματικής ανάπτυξης/ανταγωνιστικότητας σε βάρος των εργαζομένων, των προσφύγων και των μειονοτήτων, θέλουν να επικρατήσει απόλυτα ο εθνικιστικός μονόλογος, μαζί με τα δόγματα άμυνας/ασφάλειας που επιβάλλουν σε όλο το κέντρο της Αθήνας, στους εργασιακούς χώρους με το νέο αντεργατικό νόμο για την ανάπτυξη και το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα, στα hot spot και αλλού. Αυτός ο εθνικιστικός μονόλογος όπλισε το χέρι των δολοφόνων των Λουκμάν, Φύσσα, Κωστόπουλου, Ζίφλε, αυτός ο μονόλογος οπλίζει το χέρι των επιθέσεων σε μετανάστριες, αυτός ο μονόλογος νομιμοποιεί τη συμμετοχή σε πολέμους του ελληνικού κράτους. Αυτό το μονόλογο θέλουμε να σπάσουμε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου