Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Τουλάχιστον 143 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν

Τουλάχιστον 143 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 143 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Ιράν τις τελευταίες μέρες κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, με τους Ιρανούς να διαμαρτύρονται για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων.
Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία, τουλάχιστον 143 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα από τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που ξεκίνησαν στις 15 Νοεμβρίου, λόγω της αύξησης των τιμών στα καύσιμα.

Σύμφωνα με τη Δ.Α. σχεδόν όλοι οι θάνατοι οφείλονται σε πυρά από τα όπλα των δυνάμεων ασφαλείας. «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταγγείλει τη σκόπιμη χρήση φονικής βίας από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας που οδήγησε στον φόνο. Όλοι σχεδόν οι θάνατοι προκλήθηκαν από τη χρήση πυροβόλων όπλων, ένας πέθανε μετά την εισπνοή δακρυγόνου και ένας ακόμα μετά τον ξυλοδαρμό του».

Παράλληλα, η Αμνηστία τονίζει ότι έχει συγκεντρώσει «φρικτές μαρτυρίες από (αυτόπτες) μάρτυρες και συγγενείς των θυμάτων» ενώ έχει αναλύσει και επαλήθευσε βίντεο που «αποδεικνύουν ότι οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν σκόπιμα πυροβόλα εναντίον άοπλων διαδηλωτών που δεν αποτελούσαν καμιά θανάσιμη απειλή». Η κυβέρνηση του Ιράν υποστηρίζει ότι μέχρι τώρα οι νεκροί είναι μόνο πέντε, με τους τέσσερις να είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

The Press Project

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου