Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Είναι η Κύπρος του Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου: Στη φυλακή 45χρονος Ε/κ άστεγος που κοιμάται σε αυτοκίνητο γιατί ζητιάνευε

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Η είδηση που δημοσιεύουμε έχει δύο διαστάσεις:
αφενός αποκαλύπτει το πραγματικό απάνθρωπο πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού στην Κύπρο, όπου με καταστολή και φυλακές αντιμετωπίζει τα ακραία κοινωνικά προβλήματα.
Αφετέρου, είνια η καλύτερη απάντηση για όσους προπαγανδίζουν τα τεράστια κέρδη που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Κέρδη βεβαίως για τις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες, αλλά για τους άστεγους φυλακή.
Την ίδια περίοδο οι ανταγωνισμοί εντείνονται, η απειλή πολέμου γίνεται πιο έντονη...
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΣΤΑ ΚΟΝΟΝΙΑ ΣΑΣ  
ΚΥΠΡΟΣ: Στη φυλακή 45χρονος Ε/κ άστεγος που κοιμάται σε αυτοκίνητο γιατί ζητιάνευε
Φτωχός και “ανεμοδαρμένος” δεν βρίσκει έλεος από τη Δικαιοσύνη, αυτό αποδεικνύεται από την καταδικαστική απόφαση εις βάρος 45χρονου Ελληνοκύπριου στη Λεμεσό.
Της Χριστιάνας Τσαγγάρη
Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, τον Μάρτιο του 2019 Ελληνοκύπριος άεργος 45 ετών, ο οποίος αντί σε σπίτι, ζούσε μέσα σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό, καταδικάστηκε σε 20 ημέρες φυλάκιση και οδηγήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές γιατί περιφερόταν σε δημόσιο χώρο και ζητούσε ελεημοσύνη ή κοινώς ζητιάνευε. 
Άλλο πρόσωπο τον κατήγγειλε ότι τον ενόχλησε ζητώντας του πέντε ευρώ! 
Το δικαστήριο έβαλε υπόψη του ότι άλλη καταδίκη εναντίον του, πάλι για υπόθεση επαιτείας.
Οι καταδίκες εναντίον του έγιναν με βάση τον νόμο περί αλητών και περιπλανώμενων.
Πάντως είναι άξιο απορίας που κατέληξε, που ζει και πως ζει ο εν λόγω συνάνθρωπος μας και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους π.χ. Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση του.
Εντός του 2019 για τον ίδιο λόγω φυλακίστηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι και το 2018 εννέα, την στιγμή μάλιστα που στις κεντρικές φυλακές αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα υπερπληθυσμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου