Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Βίντεο με Γάλλους μπάτσους να ρίχνουν πλαστικές σφαίρες οι οποίες βγάζουν μάτια, στοχεύοντας μαθητές.

Βίντεο με Γάλλους μπάτσους να ρίχνουν πλαστικές σφαίρες οι οποίες βγάζουν μάτια, στοχεύοντας μαθητές.
Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 

Οι ειδήσεις που μας έρχονται για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει αυτές τις μέρες στην Γαλλία, εξ αιτίας της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, έχοντας σαν συνέπεια χιλιάδες κόσμου να βρεθεί στους δρόμους, είναι επιλεκτικές.

Θα συναντήσεις αρκετές αναφορές για τις κινητοποιήσεις των αγροτικών συνδικάτων.

Σήμερα οι Γάλλοι αγρότες κατεβαίνουν απ' όλη την χώρα με τα τρακτέρ τους στο Παρίσι για να «παραλύσουν» το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.
Καταγγέλλουν ότι πλήττονται τόσο από τις πολιτικές της κυβέρνησης τους, όσο και από τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, έχοντας πια, πρόβλημα επιβίωσής τους.
"Ανεβαίνει η οργή και στη Γαλλία. Μετά το Βερολίνο,υπό πολιορκία αγροτών με τακτέρ το Παρίσι κ πολλές γαλλικές πόλεις. Κύριο σύνθημα «Μακρόν απάντησε» στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Ενας κλάδος όπου οι αυτοκτονίες παίρνουν διαστάσεις αλλά αποσιωπούνται", αναφέρει η Μαρία Δεναξά σε τουιτάρισμα της.
Υπάρχει όμως ακόμα μια σημαντική, συγκλονιστική, θα λέγαμε είδηση από την Γαλλία, που έχει εξαφανιστεί εντελώς από την δημοσιότητα. Και αυτή μας λέει ότι Γάλλοι μπάτσοι ρίχνουν πλαστικές σφαίρες που βγάζουν μάτια, σκοπεύοντας μαθητές οι οποίοι αυτό τον καιρό βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Αντιγράφουμε πάλι από το twitter της Μ. Δεναξά: 
Πλαστικές σφαίρες που βγάζουν μάτια και δακρυγόνα, χρησιμοποίησε χθες η αστυνομία κατά μαθητών λυκείου στην πόλη Massy, στο Παρίσι.Οι μαθητές διαμαρτύρονταν για την πολιτική των εκπτώσεων του Μακρόν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το βίντεο με το περιστατικό έχει αποσιωπηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου