Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Κι άλλος κοριός γεωεντοπισμού αποκαλύφθηκε. - Με εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, στήνεται ένας εκτεταμένος μηχανισμός χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων

Κι άλλος κοριός γεωεντοπισμού αποκαλύφθηκε. - Με εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, στήνεται ένας εκτεταμένος μηχανισμός χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Πριν δυο μέρες σε ένα κείμενο που υπέγραφαν οι Ντίνα Δασκαλοπούλου, και Αφροδίτη Τζιαντζή στην «Εφ.Συν.» υπήρχε αναλυτική καταγράφει της άγριας καταστολής, της αστυνομικής αυθαιρεσίας και την ατιμωρησίας των "οργάνων της τάξης" στους πέντε μήνες νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης.
Αυτή είναι όμως η μια πλευρά της κρατικής καταστολής. Η άλλη και εξ' ίσου σημαντική είναι ότι παρακολουθούμε, με εντελώς απροκάλυπτο τρόπο, να στήνεται ένας εκτεταμένος μηχανισμός χαφιεδισμού και παρακολουθήσεων, αυτή την φορά χρησιμοποιώντας οι ασφαλίτες και μια νέα μέθοδο. Σ' αυτή χρησιμοποιείται η τεχνολογία, με την τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού GPS σε οχήματά ατόμων που οι ασφαλίτες έχουν στοχοποιήσει.

Πέρα απ' τους κοριούς γεωεντοπισμού που αποκαλύφτηκαν πρόσφατα σε οχήματα κόσμου του αγώνα, φαίνεται ότι οι ασφαλίτες χρησιμοποιούν μαζικά αυτή την πρακτική για να παρακολουθούν όσους/ες θεωρούν "ύποπτους".
Μια παρόμοια αποκάλυψη έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα από την καταγγελία που κάνει ο 55χρονος Γ.Κ στην ιστοσελίδα thepressproject. Σύμφωνα με όσα αναφέρει εντόπισε στη μηχανή του μία αντίστοιχη συσκευή γεωεντοπισμού, η οποία είχε την δυνατότητα στον «ιδιοκτήτη» της συσκευής να παρακολουθεί τις συντεταγμένες του οχήματος, καθώς και να μεταδίδει τον ήχο στο χώρο που βρίσκεται.
"Η εν λόγω συσκευή περιλαμβάνει θέση για κάρτα SIM, κεραία GSM/GPRS, καθώς και μικρόφωνο, ενώ με πλήρως φορτισμένη μπαταρία παρέχει αυτονομία 48 ωρών. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συσκευή ήταν συνδεδεμένη με τρεις μεγάλες μπαταρίες, γεγονός που σημαίνει πως παρείχαν στη συσκευή αρκετές ώρες επιπλέον αυτονομίας", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γ.Κ., που έκανε την αποκάλυψη και την κατάγγειλε ,παρότι πολιτικά τοποθετείται στον αναρχικό χώρο, δεν είναι οργανωμένος σε κάποια συλλογικότητα, ενώ δεν έχει συλληφθεί ή προσαχθεί κατά το παρελθόν. Απλώς τυγχάνει να συχνάζει στα Εξάρχεια. Κι αυτό σημαίνει ότι το άπλωμα της καταστολής αφορά όλους μας. Αρκεί να εκτιμήσουν οι ασφαλίτες ότι δεν είμαστε Κυρ Παντελίδες, αλλά ανήκουμε στα μαχητικά κομμάτια της κοινωνίας. Γι' αυτό και δεν πρέπει ν' αφήσουμε να περάσουν «στο ντούκου» τέτοια φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου