Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Επίθεση στο NRDC-GR: Η «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε ευθύνη

Επίθεση στο NRDC-GR: Η «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε ευθύνη
Η ομάδα «Οργάνωση Αναρχική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση στις 14 Νοεμβρίου στο NRDC-GR η οποία όμως δεν είχε γίνει γνωστή
Το κείμενο της Οργάνωσης, σύμφωνα με το οποίο έγινε επίθεση στο NRDC-GR αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia. Σύμφωνα με το κείμενο της ομάδας «Οργάνωση Αναρχική Δράση» η επίθεση έγινε προς υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας:
«Η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ επιτίθεται με την πλήρη στήριξη της ΒορειοΑτλαντικής Συμμαχίας, που στηρίζει ηθικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά αυτή την εισβολή θέτοντας ξεκάθαρα ως προτεραιότητα τις σχέσεις ενός συμμάχου με το υπόλοιπο τραστ της Συμμαχίας παρά τις όποιες “διαφωνίες”» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθέτει ότι: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις εμπρηστικές επιθέσεις στους στρατώνες του ΝΑΤΟ, που βρίσκονται στο κτηριακό συγκρότημα του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (NRDC-GR, NATO Rapid Deployable Corps Greece) στην συμβολή των οδών Καυταντζόγλου και Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της 14ης Νοέμβρη.

Κατ’ αυστηρή εντολή του ίδιου του στρατηγείου του ΝΑΤΟ (σσ εννοεί το NRDC-GR) , η επίθεση μας αποκρύφτηκε από τη δημόσια σφαίρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για καθαρά διπλωματικούς λόγους».

Τέλος η ανακοίνωση περιέχει και απειλητικό μήνυμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: «Η επίθεσή μας είναι μια ανοιχτή πρόκληση και προειδοποίηση προς την ντόπια έκφραση του ΝΑΤΟ:

αν ο ελληνικός στρατός συμμετάσχει ενεργά στον πόλεμο ενάντια στην Κουρδική αντίσταση, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη για τις απώλειες που θα μετρά στα εγχώρια εδάφη. Δε θα αφήσουμε κανένα έγκλημα αναπάντητο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΓΕΕΘΑ, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται το NRDC-GR δεν έχει ανακοινώσει κάποια επίθεση στο κτίριο της Θεσσαλονίκης.
Επιθέσεις πριν από το NRDC-GR

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για:
την επίθεση στα γραφεία της Europe Direct μέσα στο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
την επίθεση στο σπίτι του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος Αθανάσιου Σαββάκη
επιθέσεις στις οικίες Ταξίαρχου του ΝΑΤΟ, και του στρατιωτικού εισαγγελέα, Ευάγγελου Χαριτάκη το 2018
επίθεση στα διοικητικά γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης Νεάπολης-Σταυρούπολης
επίθεση στο γραφείο κοινού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου